Citește Descrierea Oficială

Viziunea University for Peace trebuie să fie o instituție de învățământ orientată spre viitor, transformatoare și inspirată, dedicată obiectivelor calității învățământului, cercetării și serviciilor pentru slujirea omenirii în construirea unei lumi pașnice.

Înființată ca o organizație a tratatului cu propria sa Carta într-un acord internațional adoptat de Adunarea Generală prin Rezoluția 35/55 din 5 decembrie 1980, University for Peace are misiunea:

"să ofere omenirii o instituție internațională de învățământ superior pentru pace și cu scopul de a promova între toate ființele umane spiritul de înțelegere, toleranță și coexistență pașnică, de a stimula cooperarea între popoare și de a ajuta la diminuarea obstacolelor și amenințărilor la adresa păcii mondiale și progresul, în conformitate cu aspirațiile nobile proclamate în Carta Națiunilor Unite ".


Carta Universității stabilește în apendicele sale următoarele principii generale:

  1. Persistența războiului în istoria omenirii și amenințările din ce în ce mai mari împotriva păcii în ultimele decenii pun în pericol însăși existența rasei umane și o impune ca pacea să nu mai fie privită ca un concept negativ, ca sfârșitul conflictului sau ca simplist compromis diplomatic, ci mai degrabă că ar trebui să fie atins și asigurat prin cea mai valoroasă și mai eficientă resursă pe care omul o posedă: educație.

  2. Pacea este obligația primară și irevocabilă a unei națiuni și obiectivul fundamental al Națiunilor Unite; acesta este motivul existenței sale. Cu toate acestea, nu a fost folosit cel mai bun instrument pentru atingerea acestui bun suprem pentru omenire, și anume pentru educație.

  3. Multe națiuni și organizații internaționale au încercat să atingă pacea prin dezarmare. Acest efort trebuie continuat, totuși faptele arată că omul nu ar trebui să fie prea optimist atâta timp cât mintea omenească nu a fost imboldată de noțiunea de pace de la o vârstă timpurie. Este necesar să se rupă cercul vicios de luptă pentru pace fără o fundație educațională.

  4. Aceasta este provocarea care se confruntă acum cu toate națiunile și cu toți oamenii, pe măsură ce se apropie secolul al XXI-lea. Trebuie luată decizia de a salva rasa umană, care este amenințată de război, prin educația pentru pace. Dacă educația a fost instrumentul științei și tehnologiei, există cu atât mai mult un motiv să o folosiți pentru a atinge acest drept primar al ființei umane.


Istoria UPEACE

Costa Rica a abolit pedeapsa cu moartea în 1882 și armata sa în 1948. Începând cu 1865, Costa Rica a oferit azil celor care se confruntă cu persecuție din motive politice. Din 1907 până în 1918, Costa Rica a găzduit Curtea Centrală de Justiție a Americii Centrale, care a fost primul tribunal internațional permanent care a permis persoanelor să întreprindă acțiuni în justiție împotriva statelor cu privire la dreptul internațional și drepturile omului. În această tradiție, eforturile de a înființa University for Peace început la Națiunile Unite sub conducerea președintelui Costa Rica, Rodrigo Carazo. La data de 5 decembrie 1980, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Rezoluția 35/55, care stabilește în anexă Acordul internațional pentru înființarea University for Peace . Carta Universității face parte din acest acord.

Ca parte a procesului continuu al reformei Organizației Națiunilor Unite, fostul secretar general al ONU, Annan, a luat o serie de măsuri începând cu începutul anului 1999 pentru a reorganiza, consolida și internaționaliza pe deplin University for Peace - pentru a-i permite să contribuie mai eficient la pace și obiectivele de securitate ale Națiunilor Unite.

Consiliul a definit un program inovator de educație, formare și cercetare pentru pace - axat pe chestiuni cheie, inclusiv prevenirea conflictelor, securitatea umană, drepturile omului, securitatea mediului și reabilitarea post-conflict.


Campusul nostru

Campusul nostru este situat la periferia orașului San José, iar 200 de hectare protejate fac parte din ultima rămășiță a pădurii primare din Valea Centrală.

Campusul Rodrigo Carazo se află la 30 km sud-vest de San José, într-o rezervație naturală formată dintr-o pădure secundară și ultima rămășiță a pădurii primare (200 ha) din Valea Centrală din Costa Rica. Parcul și campusul se află în zona protejată din El Rodeo, Mora. UPEACE acoperă aproximativ 2% din peisajul Mora; prin urmare, această arie protejată este bogată în faună. Adăpostește mamifere precum maimuțe, cerbi, reptile și peste 300 de specii de păsări, precum și aproximativ 100 de soiuri de copaci. Instalarea și aria protejată a Universității constituie 303 de hectare.

Programe predate în:
  • Engleză
  • Spaniolă

Această școală oferă și:

MA

University for Peace

Acest program de masterat își propune să instruiască liderii cu elementele unei dezvoltări umane integrale pentru secolul 21. Nucleul esențial al acestei formări va permi ... [+]

Acest program de masterat își propune să instruiască liderii cu elementele unei dezvoltări umane integrale pentru secolul 21. Nucleul esențial al acestei formări va permite să înțelegem că conflictele cu care ne confruntăm trebuie să fie transformate și rezolvate în mod pașnic, pentru că aceasta este singura modalitate de a pune bazele păcii. Combinația acestor elemente permite accesul la dezvoltare în toate aspectele sale: dezvoltarea umană, durabilă și durabilă. Pentru aceasta, viziunea noastra sprijina notiunile Organizatiei Natiunilor Unite ca pacea, dezvoltarea umana si transformarea si rezolvarea conflictelor trebuie sa contina elemente transversale legate de egalitatea de gen si principiul nediscriminarii, sa fie rasial , socială, conștiință, cult sau altul. Aceste afirmații sunt considerate condiții prealabile, nu numai pentru dezvoltare, ci pentru supraviețuirea planetei. Acesta este motivul pentru care acest program abordează aceste trei aspecte în cadrul celor patru piloni fundamentali ai Organizației Națiunilor Unite: Pace, Drepturile Omului, Dezvoltare Durabilă și Statul de Drept.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Contactează şcoala
Spaniolă
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University for Peace

Master of Arts în Drept Internațional și Drepturile Omului oferă studenților o revizuire aprofundată a procedurilor și practicii organelor internaționale pentru drepturil ... [+]

Master of Arts în Drept Internațional și Drepturile Omului oferă studenților o revizuire aprofundată a procedurilor și practicii organelor internaționale pentru drepturile omului, atât la nivel mondial, cât și la nivel ONU, precum și la nivel regional. Elevii vor dobândi o înțelegere a diferitelor organe judiciare și ne-judiciare care se află în fruntea chestiunilor de interpretare, de dezvoltare a standardelor internaționale în domeniul drepturilor omului și de aplicare a acestora. În plus, studenții beneficiază de cursuri de formare profesională în domeniul raportare, monitorizare și evaluare a drepturilor omului. În cele din urmă, pe măsură ce globalizarea afacerilor și a investițiilor crește în vigoare și viteză, cu implicații importante asupra drepturilor omului, această specializare explorează interacțiunea dintre economie și drepturi, punând întrebări critice despre acest proces și soluții potențiale.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Contactează şcoala
Engleză,Spaniolă
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University for Peace

Master of Arts în drept internațional și de soluționare a litigiilor oferă studenților o înțelegere a rolului pe care legea și instituțiile internaționale joacă în soluți ... [+]

Master of Arts în drept internațional și de soluționare a litigiilor oferă studenților o înțelegere a rolului pe care legea și instituțiile internaționale joacă în soluționarea litigiilor internaționale și transnaționale. Această specializare analizează rolul instanțelor și tribunalelor naționale și internaționale care contribuie la soluționarea litigiilor. Dat fiind că adjudecarea internațională și transnațională a dobândit un rol mai important în relațiile internaționale, este esențial să înțelegem modul în care aceste tribunale globale și regionale răspund provocărilor secolului al XXI-lea. Elevii vor examina rolul legii în disputele tradiționale și nu tradiționale tradiționale și limitate și vor dobândi o imagine de ansamblu asupra dreptului mării. În sfârșit, vor examina domeniul din ce în ce mai important de soluționare a diferendelor în relațiile economice internaționale, care vor include arbitrajul investițional.... [-]

Costa Rica San Pedro Ciudad Colón
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University for Peace

Master of Arts în Educație pentru Pace urmărește să dezvolte și să consolideze capacitatea educatorilor formali și informali de a construi o lume pașnică la toate nivelur ... [+]

Master of Arts în Educație pentru Pace urmărește să dezvolte și să consolideze capacitatea educatorilor formali și informali de a construi o lume pașnică la toate nivelurile și în toate dimensiunile vieții. Prin cursuri și experiențe independente de cercetare sau de stagiu, completate cu un mediu de învățare unic și cooperant la UPEACE , studenții vor spori formarea valorilor, cunoștințele și abilitățile lor de a trăi și de a construi culturi de pace. O înțelegere a rolului educației, a educatorilor și a instituțiilor poate juca în rezolvarea și transformarea conflictelor și este explorată violența față de culturile globale ale păcii.

Exemple de cursuriIntegrarea dimensiunii de gen în operațiunile de menținere a păcii și în asistența umanitarăRezistența strategică nonviolențăTerorismul și conflictul: probleme și perspectiveLucrul în zonele de conflict și postconflict - pregătire pe terenCorpul studenților... [-]
Costa Rica Ciudad Colón
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University for Peace

Programul de Masterat în Arte și Formare a Păcii oferă cunoștințe și pregătire critică în domeniul studiilor de gen, care reprezintă un aspect crucial al tuturor eforturi ... [+]

Master of Arts în domeniul genului și consolidarea păcii oferă cunoștințe și pregătire critică în domeniul studiilor de gen , care reprezintă un aspect crucial al tuturor eforturilor de pace. Programul se ocupă în profunzime de aspectele diverse și internaționale ale genului în ceea ce privește violența, negocierile de pace, consolidarea păcii și păstrarea păcii în diferite locații de pe planetă. Programul cuprinde, de asemenea, numeroasele domenii ale cunoașterii în care genul joacă un rol crucial. Nevoile și interesele studenților și profesioniștilor sunt luate în considerare cu atenție în proiectarea și implementarea programului.

Exemple de cursuriIntegrarea dimensiunii de gen în operațiunile de menținere a păcii și în asistența umanitarăRezistența strategică nonviolențăTerorismul și conflictul: probleme și perspectiveLucrul în zonele de conflict și postconflict - pregătire pe terenCorpul studenților... [-]
Costa Rica Ciudad Colón
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University for Peace

Master of Arts în Managementul Responsabil și Dezvoltare Economică Durabilă (RMSED) pune accentul pe perspectivele economice și de management ale păcii, concentrându-se î ... [+]

Master of Arts în Managementul Responsabil și Dezvoltare Economică Durabilă (RMSED) pune accentul pe perspectivele economice și de management ale păcii, concentrându-se în același timp pe conceptele de sustenabilitate și responsabilitate. Crearea sa sa bazat pe convingerea că, pentru a contribui mai bine la promovarea păcii durabile, este imperativ să explorăm ce rol are economia în lumea de astăzi și impactul acesteia asupra bunăstării mediului și a societății noastre. Problemele sărăciei rurale și urbane, inegalitățile și disparitățile în creștere, degradarea mediului, crizele financiare și globalizarea provoacă stabilitatea politico-economică și coeziunea socială în toate societățile. Societatea modernă se confruntă cu provocarea crescândă a durabilității; găsirea de soluții care să mențină și să protejeze sistemele sociale pentru generațiile viitoare. Elevii din programul RMSED vor deveni manageri responsabili cu accent puternic pe durabilitate care va putea lucra în sectorul corporatist, sectorul public sau sectorul social, atât în ​​țările industrializate, cât și în cele în curs de dezvoltare.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University for Peace

Masterul de Arte în Media și Pace este destinat studenților interesați să dobândească cunoștințe aprofundate cu privire la rolul și rolul mass-media în problemele de pace ... [+]

Masterul de Arte în Media și Pace este destinat studenților interesați să dobândească cunoștințe aprofundate cu privire la rolul și rolul mass-media în problemele de pace și conflicte ale timpurilor noastre. Practicanții actuali sau potențiali interesați de obținerea de cunoștințe utile și profunde în ceea ce privește cele mai bune practici media în ceea ce privește atenuarea conflictelor și promovarea păcii vor beneficia, de asemenea, de acest curs. În acest program, studenții dobândesc o cunoaștere aprofundată și actualizată a cercetării relevante și a celor mai bune practici bazate pe dovezi, legate de modul în care mass media poate (dar adesea nu) contribuie la consolidarea păcii și la transformarea conflictelor. Elevii vor dobândi expertiză în analiza critică a rolului mass-mediei în pace și conflict, precum și în aplicarea impresionantă a mijloacelor de informare în masă pentru consolidarea păcii și scopurile umanitare. Scopul programului este de a pregăti studenții pentru a fi cercetători insightful, politicieni eficienți și comunicatori reflexivi, care pot avea un impact pozitiv asupra domeniului umanitar global. Cursul va determina studenții pe drumul spre carieră orientată spre cercetare și orientată spre politici sau practici, concentrându-se asupra rolului mass-mediei în pace și conflict.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University for Peace

Master of Arts în mediul înconjurător, dezvoltare și pace (EDP) oferă o pregătire cuprinzătoare în probleme de dezvoltare durabilă, guvernarea mediului, gestionarea resur ... [+]

Master of Arts în mediul înconjurător, dezvoltare și pace (EDP) oferă o pregătire cuprinzătoare în probleme de dezvoltare durabilă, guvernarea mediului, gestionarea resurselor naturale și gestionarea conflictelor de mediu, atât din perspectivă ecologică cât și socială. Acesta cuprinde o gamă largă de subiecte și teme, inclusiv sistemele alimentare, gestionarea apei, silvicultura, resursele costiere, schimbările climatice, ecologia urbană și mișcările sociale. Programul se axează pe dimensiunea umană a relației de dezvoltare a mediului, subliniind legăturile dintre perspectivele locale și procesele mai largi la nivel național, regional și global și accentuând importanța structurilor politico-economice și a inegalității în accesul la resurse ca factori cheie în conflictul de mediu și schimbările de mediu la nivel mondial. Programul pregătește studenții pentru o gamă largă de cariere atât în ​​domeniul politicii de mediu și al dezvoltării, cât și în programare în sectorul public, privat și non-profit.... [-]

Costa Rica Ciudad Colón
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University for Peace

Master of Arts în studii internaționale de pace oferă o analiză interdisciplinară și critică a cauzelor și consecințelor unei game largi de conflicte și violențe contempo ... [+]

Master of Arts în studii internaționale de pace oferă o analiză interdisciplinară și critică a cauzelor și consecințelor unei game largi de conflicte și violențe contemporane care au impact asupra securității globale, internaționale și umane. Subiectele care trebuie explorate includ militarizarea, conflictele armate, extremismul violent, nedreptățile economice, sociale și de gen, conflictele de identitate culturală și religioasă și concurența asupra resurselor de mediu. Este construită o înțelegere aprofundată a proceselor de construire a păcii și a procesului de pace ca răspuns la aceste probleme.

Exemple de cursuriIntegrarea dimensiunii de gen în operațiunile de menținere a păcii și în asistența umanitarăRezistența strategică nonviolențăTerorismul și conflictul: probleme și perspectiveLucrul în zonele de conflict și postconflict - pregătire pe terenCorpul studenților... [-]
Costa Rica Ciudad Colón
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Location address
El Rodeo de Mora, Ciudad Colon. San Jose, Costa Rica.
Ciudad Colón, San José Province, 10701 CR
Social Media