Universidad Santo Tomas

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Introducere

Universidad Santo Tomás este o instituție catolică de învățământ superior non-profit. Universitatea este prezentă în cinci orașe ale țării cu campusuri din Bogota, Bucaramanga, Medellin, Tunja și Villavicencio, precum și 23 de Centre de Asistență Universitară care sprijină învățământul la distanță la nivel național.

Misiunea și viziunea noastră

Misiune instituțională

Misiunea Universidad Santo Tomás este inspirată de gândirea umanistă creștină a Sfântului Toma Aquinas. Aceasta constă în promovarea unei educații cuprinzătoare a persoanelor din domeniul învățământului superior, prin acțiuni și procese de predare-învățare, cercetare și impact social. Pentru a răspunde într-o manieră etică, creativă și critică a cerințelor actuale ale vieții umane și pentru a contribui cu soluții la problemele și nevoile pe care le întâmpină societatea și țara, ele sunt menționate mai sus.

Viziune instituțională

În 2027, Universidad Santo Tomás din Columbia va fi o referință internațională a calității excelente a educației multi-campus. Acesta va fi recunoscut pentru articularea eficientă și sistemică a funcțiilor sale de fond, precum și pentru a fi o forță motrice a promovării umane și a transformării sociale responsabile, într-un mediu durabil de justiție și pace, în căutarea unui bine comun.

Despre istoria noastră

Universidad Santo Tomás fost prima mănăstire universitară din Columbia, fondată pe 13 iunie 1580, sub pontificatul Papei Grigorie al XIII-lea. În 1608, a fost înființată Școala Santo Tomás, care ulterior a fuzionat cu Universidad de Estudios Generales (Universitatea de Studii Universitare). Colegio- Universidad Santo Tomás fost apoi fondat, mai târziu numit Universidad Tomística (Universitatea Thomistică).

Timp de aproape trei secole, Universitatea a fost o sursă nesfârșită de gândire și cultură care a educat un număr important de Neogranadinos (Cetățenii vicerei Nueva Granada). Printre absolvenții proeminenți se numără Andrés Rosillo (absolvent de Canon Canon), Camilo Torres (autorul memorialului recunoscut Memorial de Agravios - Grievance), Francisco José de Caldas (absolvent Canon), Francisco de Paula Santander (absolvent de filosofie și drept) , și Atanasio Girardot (absolvent Canon).

În 1975, Universidad Santo Tomás fost unul dintre pionierii programelor de învățământ la distanță, formând un număr mare de profesioniști din diferite regiuni ale țării. În 1996, a fost înființat campusul din Tunja; anul viitor, campusul din Medellin a fost deschis, iar în 2007 a fost deschisă oferta in-situ a programelor față în față la Villavicencio.

Campus universitar de înaltă calitate

Universidad Santo Tomás face parte dintr-un grup select de instituții de învățământ superior din Columbia care au obținut acreditarea instituțională de înaltă calitate de către Ministerul Educației din Columbia, datorită nivelurilor de înaltă calitate ale programelor sale academice și serviciilor oferite studenților, profesorilor, și personalul administrativ.

În căutarea constantă de îmbunătățire a calității și continuă, instituția a acreditat programe de licență în toate campusurile sale la nivel național.

Pentru Universidad Santo Tomás , această acreditare înseamnă recunoașterea experienței cultivate de mult timp; un management de succes; o lucrare comună; un efort de îmbunătățire constantă; o echipă umană excepțională; iar un misionar va servi țara și va deveni o universitate de calitate, cu criterii umaniste și creștine și o vocație profund înrădăcinată a slujirii și transformării realității.

Programe academice

77 Programe de licență și 111 de programe postuniversitare

Universidad Santo Tomás oferă o gamă largă de programe universitare și postuniversitare în domeniile:

  • Economie, Management și Contabilitate
  • Drept și Științe Politice
  • Inginerie, arhitectură și urbanism
  • Științe ale sănătății
  • Stiinte Sociale
  • Filozofie și teologie

În toate campusurile sale, Universidad Santo Tomás încearcă să dezvolte o cultură de cercetare, concepută atât pentru contextul instituțional, cât și pentru cel extern, generând o comunitate de cercetare integrată prin grupuri, focare și rețele care răspund nevoilor cunoașterii și aplicării lor.

Cultura de cercetare a Universidad Santo Tomás se află într-un domeniu dinamic care depășește limitele instituționale, numără pedagogii noi și urmărește o mai mare extindere și acoperire în cadrul calității academice.

Universidad Santo Tomás urmărește:

  • Consolidarea, promovarea și dezvoltarea cercetării în diferite direcții, de la perspective interdisciplinare și transdisciplinare articulate la impactul didactic și social.
  • Promovarea cercetării la nivel științific și în cadrul științelor de discuție.
  • Gestionarea proiectelor legate de schimbul de cunoștințe, de producția intelectuală și de publicații.

Alumni

Studierea la Universidad Santo Tomás permite viitorilor profesioniști să dezvolte competențe de muncă pentru a transforma societatea de la exercitarea profesiei în diferite sectoare productive ale contextelor naționale și globale, cu niveluri ridicate de calitate și leadership care nu numai că le permit să fie utilizate imediat dar și să-și consolideze ideile de afaceri pentru a deveni companii solide care contribuie la dezvoltarea țării și propriile proiecte de viață.

În prezent, instituția are peste 132.047 de profesioniști în țară și în lume, instruiți ca cetățeni angajați în dezvoltarea societății, care sporesc calitatea pregătirii lor în spații de dialog și actualizare permanentă. La absolvirea unei universități cu acreditare de înaltă calitate, profesioniștii sunt capabili să incinteze domenii fundamentale de acțiune care influențează direct construcția zilnică a diferitelor realități care au loc în lumea noastră globalizată.

Locații

Bogota

Address
Cra. 9 No 51 - 11 Bogotá, Colombia
Bogota, Bogota, Columbia

Programe

Această școală oferă și: