L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management

Introducere

Citește Descrierea Oficială

ESFAM a fost răspunsul prompt și adecvat Francofoniei instituționale și Republica Bulgaria la nevoile de formare ale directorilor executivi din regiunea Europei Centrale și de Est după 1990 se confruntă cu probleme de management dificile tranziție. Decizia de a crea ESFAM a fost luată de al 5 - lea Summit al șefilor de stat și de guvern cu cota franceză (Mauritius octombrie 1993).

Integrarea unui număr mare de țări din regiune în Uniunea Europeană, precum și creșterea complexității mediului internațional impun liderilor să înțeleagă nu numai funcționarea organizațiilor și lumea afacerilor, dar De asemenea, pentru a gestiona această complexitate. Inovația, managementul riscului, informații de securitate, competitivitate, gestionarea competențelor, etc, sunt acum viața de zi cu zi a oricărei organizații. Prin învățătura sa, forma ESFAM timp de 19 ani de manageri cu înaltă calificare, cu initiativa, sentimentul de responsabilitate și solidaritate.

Inițial a fost deschisă pentru țările din Europa Centrală și de Est, The ESFAM a devenit un centru de excelență academică , cu o vocație internațională, o referință în educația limba franceză în economie și management.

Cursurile ESFAM se află la nivelul Master 2 în managementul organizațiilor:

 • Master în Drept-Economie-Management, specializarea Management și Administrarea Afacerilor, organizat în parteneriat cu Universitatea din Nantes (Franța) ;
 • Master și experiență în acțiuni publice, experiență profesională și cercetare, organizate în parteneriat cu Université Toulouse 1 Capitole
 • Master în Drept, Economie și Management Specializare Economie socială și de solidaritate, organizat în parteneriat cu Lyon 2 University (Franța) ;
 • Master în Drept-Economie-Management Specialitatea Cultural Industries, organizat în parteneriat cu Lyon 2 University (Franța) ;
 • Master în Management, specializarea Management Public, curs:
  • Managementul Afacerilor Europene
  • Managementul instituțiilor publice

Organizat în parteneriat cu Universitatea din Liège (Belgia):

 • Stăpânește Dezvoltare Teritoriala Durabila, Turism de specialitate Management și recreere, organizat în parteneriat cu Universitatea din Corsica Pasquale Paoli (Franța) și Cadi Ayyad Universitatea din Marrakech (Maroc).
 • Maestru International Transport, specialitatea Europa Centrală și de Est, organizat în parteneriat cu Universitatea Paris 1 Panthéon Sorbona (Franța).

recrutarea studenților se face la LAC 4 (240 ECTS). Durata cursului este de un an universitar. Clasele sunt predate la Sofia de către profesori universitari și profesioniști din diferite țări ale Francofoniei. Abordarea de predare se bazează pe o abordare interactivă, concentrându-se pe studii de caz, scenariul și rezolvarea problemelor practice.

Formarea în ESFAM este liber. Studiul, al cărui cost este comparabil cu cel al liceelor ​​și universităților europene sunt subvensionnées de către Agence Universitaire de la Francophonie. Numai rămâne responsabil de contribuția studenților de 750 de euro pe an pentru locuințe finanțe în reședință universitară, asigurare medicală și de transport de la domiciliu la școală.

În anumite condiții, studenții pot beneficia de burse finanțate de diverse organizații (Guvernul Bulgariei, AWEX-WBI instituțiile europene)

Locații

Sofia

Address
1, Rue Léopold Sédar Senghor
1618 Sofia, Provincia Sofia City, Bulgaria

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră