Citește Descrierea Oficială

SCURT ISTORIC AL FACULTĂȚII DE ȘTIINȚĂ

Istoria Facultății de Științe se desfășoară în paralel cu cea a Universității din Leuven, cu patru perioade importante:

  1. Universitatea veche (1425-1797)
  2. Universitatea (1817-1835)
  3. Universitatea Catolică (1835-1968)
  4. Universitatea catolică autonoma olandeză (din 1968)

UNIVERSITATEA VECHE (1425-1797)

În 1425, Papa la dat lui Martinus V permisiunea de a înființa un general al lui Leuven cu patru facultăți: Arta, Dreptul canonic, Drept civil și Medicină. În 1432, a fost adăugată o Facultate de Teologie, transformând studiul general în concepte medievale într-o universitate cu drepturi depline. De la început, educația științifică a reprezentat o componentă importantă a Universității Leuven: atât științele naturale au fost studiate atât la Artes, cât și la facultatea medicală.

Facultatea Artes a fost precursorul Facultății de Arte și Științe actuale. Elevii au fost inițial instruiți în cele șapte "arte liberale", împărțite în trivium (educație literare-literară) și quadrivium (matematică, muzică și astronomie). Această educație a fost transformată curând într-o educație triplă în logică, fizică și metafizică. Diploma de master în Artes a permis accesul la facultățile superioare (teologie, drept și medicină).

În primele zile ale Universității Vechi, un număr de oameni de știință au rămas în Leuven. Gemma Frisius (fotografia) a fost un matematician, cosmograf și medic cu renume internațional. Frisius a introdus triangularea topografică și astfel a pus o bază matematică solidă în cartografie. Gerard Mercator, tatăl geografiei moderne, era un elev al lui Frisius. Rembert Dodoens și Carolus Clusius, fondatori ai botaniei empirice, au studiat, de asemenea, la Leuven. Un alt pionier al medicinei moderne, Andreas Vesalius, a primit pregătirea științifică de bază în Leuven.

După perioada de apogeu a secolului al XVI-lea, educația în domeniul științelor naturale a căzut într-o criză. Deși facultatea a încorporat rapid inovațiile științifice în programul său, a rămas mult încruntată în ceea ce privește fizica newtoniană. Până în secolul al XVIII-lea, structurile caduce ale facultății au fost adaptate la standardele științifice ale Iluminismului. Până în 1780, învățământul din Leuven a revenit la standard și sa efectuat chiar și cercetări originale. Jan Pieter Minckelers a descoperit un gaz combustibil, extras din cărbune, pe care l-a folosit pentru a-și lumina auditoriul. Dar situația politică a făcut imposibilă o nouă viață durabilă. După anexarea Olandei de Sud în Franța, Vechea Universitate a fost desființată pe 25 octombrie 1797.

UNIVERSITATEA CATOLICĂ (1835-1968)

În timpul secolului al 19-lea, Facultatea de Științe dobândește treptat un nou loc în învățământul universitar. Științele naturii nu mai sunt doar o pregătire pentru studii medicale. În 1869 au fost disponibile șase grade de doctorat: matematică, fizică, chimie, geologie, mineralogie, botanică și zoologie. În 1900 există geografie și în 1919 științele chimice pure și aplicate.

Școlile speciale de ingineri, înființate în 1864 în cadrul Facultății la inițiativa unui număr de industriași catolici, au obținut statutul de facultate autonomă în 1961. Institutul de Agronomie, fondat ca un institut independent în 1878, a fost, de asemenea, asociat cu Facultatea de Științe din 1892.

Cercetarea originală este de la a 19-a la sarcina explicită a secolului universitar. Paleontologul și zoologul Pierre-Joseph Van Beneden a fost un om de știință pasionat, care a publicat studii privind biologia marină și viermii paraziți. Van Beneden a contribuit, de asemenea, considerabil la dezvoltarea Muzeului de Zoologie. Chimistul Louis Henry și-a deschis laboratorul de chimie în 1863, iar sub impulsul său, cercetările practice și personale au făcut parte din curs. Henry însuși a făcut cercetări în chimia organică. Jean-Baptiste Carnoy a înființat un laborator de citologie și, de asemenea, a inițiat un curs de microscopie practică. Succesorul său Frans Alfons Janssens este descoperitorul trecerii în timpul meiozei. Geologul Charles-Louis de la Vallée-Poussin a studiat, printre altele, geomorfologia valei Meuse, fiul său Charles-Jean de La Vallée Poussin a efectuat cercetări matematice, în special în domeniul calculului integral și diferențial, . Cursul său de analiză Infinitésimale (publicat inițial în 1903 și 1906) este încă folosit; ultima reprint a avut loc în 2003. De la Vallée-Poussin a fost promotorul unuia dintre cei mai importanți oameni de știință naturali de la Universitatea Leuven: cosmologul Georges Lemaître, fondatorul teoriei Big Bang.

UNIVERSITATEA COTOLICĂ AUTONOMĂ DE DUSĂ (DIN 1968)

Din 1968, departamentul de limbă franceză al Universității Leuven a fost transferat la Louvain-la-Neuve. Facultatea de Științe sa mutat treptat în noul campus din Heverlee, unde toate secțiile sunt acum adăpostite, cu excepția unei părți a Departamentului de Biologie. Începând cu anii 1980, gama de programe a fost extinsă cu un program de informatică, în primul rând cu o diplomă științifică și de drept din 1992.

În prezent, aproximativ 2400 de studenți studiază la unul dintre cele opt programe de licență și cele douăsprezece programe de masterat în limba olandeză și nouă în limba engleză predate la Facultatea de Științe. În plus, facultatea participă și la zece programe de masterat organizate în colaborare cu alte facultăți.

Cu mulțumiri profesorilor G. Vanpaemel și E. Lamberts

Vino să studiezi la KU Leuven

Bine ați venit la Katholieke Universiteit Leuven, una dintre cele mai vechi universități din Europa. Oferim o educație de înaltă calitate bazată pe cercetări științifice internaționale de ultimă oră și pe facilități excelente pentru studenți. Leuven este un oraș istoric pitoresc, dar unul plin de viață și trăiește în ritmul unui student.

Situat în Belgia, în centrul Europei de Vest, KU Leuven a fost un centru de învățare de aproape șase secole. Astăzi, este cea mai mare universitate din Belgia și, fondată în 1425, este una dintre cele mai vechi și mai renumite universități din Europa. Ca o universitate de cercetare europeană de vârf și cofondator al Ligii Universităților Europene de Cercetare (LERU), KU Leuven oferă o mare varietate de programe internaționale de masterat, toate susținute de o cercetare interdisciplinară de înaltă calitate, inovatoare.

De la fondarea sa, KU Leuven a avut sediul în orașul care împărtășește numele său. Leuven este un oraș student plăcut, sigur și plin de viață, unde istoria bogată în secole se întâlnește cu știința de vârf. Universitatea oferă, de asemenea, programe de studii în campusuri din 11 orașe belgiene, inclusiv Bruxelles, Ghent și Anvers.

Misiune

KU Leuven își îndeplinește misiunea prin furnizarea de cercetări și educații interdisciplinare de înaltă calitate, cu o semnătură catolică.

Programe predate în:
Engleză
Olandeză

Această școală oferă și:

MSc

KU Leuven: Faculty of Science

Master în Științe Umane digitale îi ajută pe absolvenții programelor de științe umane, sociale și comportamentale să dezvolte competențe digitale care să le permită să ad ... [+]

Umanistice digitale este un domeniu de cercetare tânăr, axat pe utilizarea tehnicilor computaționale pentru a sprijini cercetarea în științele umaniste, sociale și comportamentale. Unul dintre factorii cheie ai domeniului este disponibilitatea recentă a depozitelor digitale mari în multe domenii ale științelor umaniste, sociale și comportamentale. Aceste arhive oferă perspectiva aplicării tehnicilor de vizualizare, interogare și analiză computațională, care conduc la descoperirea de noi cunoștințe și cunoștințe. Domeniul aplică, de asemenea, noi tehnici digitale pentru a îmbunătăți abordările, procesele, abilitățile și metodele dezvoltate și aplicate în științele umaniste, sociale și comportamentale. Aceasta include utilizarea tehnicilor digitale în domeniul științelor instructive, utilizarea jocurilor digitale în domeniul științelor sociale sau utilizarea tehnicilor digitale în publicarea online.... [-]

Belgia Leuven
Septembrie 2019
La zi
Part time
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
KU Leuven: Faculty of Science

... [+]

LO11: Au o abordare critică față de locul activităților spațiale în cadrul lor societal, inclusiv întrebările etice care decurg din activitățile spațiale.

[-]
Belgia Leuven
Septembrie 2019
La zi
Part time
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză