Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Institutul pentru Studii Europene este un departament autonom al Vrije Universiteit Brussel. El a fost creat în anul 2001, printr-o inițiativă luată de guvernul flamand. Ca o Monnet Centru de Excelenta Jean, IES învață programe de masterat avansate, și se axează pe cercetare interdisciplinară în studii europene, mai precis cu privire la rolul UE într-un cadru internațional. În cadrul acestui domeniu de aplicare, IES oferă servicii academice pentru oamenii de știință, factorii de decizie politică și a publicului larg.

Acesta un loc de muncă ideal atât pentru studenți și cercetători stabilite doresc să efectueze cercetări într-un cadru internațional și interdisciplinar face locație centrală în Bruxelles Institutului, capitala Europei,. IES oferă, de asemenea un forum ideal pentru conferințe și ateliere pe teme europene.

Misiunea IES este triplu:

  1. Furnizarea de educație avansată: prin LL.M în Drept Internațional și European, MA în Integrarea Europeană și Dezvoltare ("Euromaster"), Scoala de Vara său anual privind europeană procesul decizional și 3 module de e-Learning privind dreptul european, Instituții și surse de informare.
  2. Desfășurării cercetării științifice: cercetarea este coordonată de directorul Academice IES și realizat de cercetatori de doctorat, precum și post-doctorale în vârstă Fellows de cercetare care conduc grupuri de cercetare.
  3. Furnizarea de servicii științifice în domeniul studiilor europene: organizarea de conferinte anuale, ateliere de lucru periodice și serii de curs repetate, și prin efectuarea de cercetare comandat.

Institutul colaborează strâns cu numeroase universități și instituții de cercetare din Belgia, Europa și la nivel internațional. Aceste parteneriate și schimbul continuu de idei noi, cu practicieni și cercetători permite IES de a consolida obiectivele de cercetare și de a produce un amestec de nivel înalt al conceptuale și practice de expertiză con toate politicile majore ale UE.

Strategie

Cercetare la IES se concentrează asupra UE într-un context internațional. Acesta explorează instituțiile UE, politicile și legislația în contextul globalizării și al dreptului internațional și politică. Proiectele de cercetare analiza rolul UE ca actor global și interacțiunea dintre dimensiunile interne și externe ale politicilor UE. Ei aborda, de asemenea inter-relația dintre UE și organizațiile internaționale. În acest scop, Institutul încurajează o abordare interdisciplinară care combină expertiza juridică, economică, socială și politică. Aceasta se concentrează pe-așteaptă cu nerăbdare de cercetare care produce rezultate de politică relevante de interes pentru factorii de decizie politici și comunitatea academică.

Teme majore de cercetare

În timp ce de cercetare IES cuprinde în principal o gamă largă de studii europene, Institutul se concentreaza resursele pe un set de evolutie grup de cercetare:

  • Mediu și dezvoltare durabilă
  • Migrația, diversitatea și justiție
  • Securității internaționale
  • Guvernanța economică europeană

Aceste grupuri sunt hrăniți cu ajutorul lansarea de proiecte de cercetare proprii (în principal la nivel de doctorat), precum și strângerea de fonduri de la sponsori externe.

Locații

Bruxelles

Institute for European Studies

Address
Pleinlaan 5, 1st floor

B-1050 Bruxelles, Belgia
Număr de telefon
+32 2 614 80 01