Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Institutul pentru Studii Europene este un departament autonom al Vrije Universiteit Brussel. El a fost creat în anul 2001, printr-o inițiativă luată de guvernul flamand. Ca o Monnet Centru de Excelenta Jean, IES învață programe de masterat avansate, și se axează pe cercetare interdisciplinară în studii europene, mai precis cu privire la rolul UE într-un cadru internațional. În cadrul acestui domeniu de aplicare, IES oferă servicii academice pentru oamenii de știință, factorii de decizie politică și a publicului larg.

Acesta un loc de muncă ideal atât pentru studenți și cercetători stabilite doresc să efectueze cercetări într-un cadru internațional și interdisciplinar face locație centrală în Bruxelles Institutului, capitala Europei,. IES oferă, de asemenea un forum ideal pentru conferințe și ateliere pe teme europene.

Misiunea IES este triplu:

  1. Furnizarea de educație avansată: prin LL.M în Drept Internațional și European, MA în Integrarea Europeană și Dezvoltare ("Euromaster"), Scoala de Vara său anual privind europeană procesul decizional și 3 module de e-Learning privind dreptul european, Instituții și surse de informare.
  2. Desfășurării cercetării științifice: cercetarea este coordonată de directorul Academice IES și realizat de cercetatori de doctorat, precum și post-doctorale în vârstă Fellows de cercetare care conduc grupuri de cercetare.
  3. Furnizarea de servicii științifice în domeniul studiilor europene: organizarea de conferinte anuale, ateliere de lucru periodice și serii de curs repetate, și prin efectuarea de cercetare comandat.

Institutul colaborează strâns cu numeroase universități și instituții de cercetare din Belgia, Europa și la nivel internațional. Aceste parteneriate și schimbul continuu de idei noi, cu practicieni și cercetători permite IES de a consolida obiectivele de cercetare și de a produce un amestec de nivel înalt al conceptuale și practice de expertiză con toate politicile majore ale UE.

Strategie

Cercetare la IES se concentrează asupra UE într-un context internațional. Acesta explorează instituțiile UE, politicile și legislația în contextul globalizării și al dreptului internațional și politică. Proiectele de cercetare analiza rolul UE ca actor global și interacțiunea dintre dimensiunile interne și externe ale politicilor UE. Ei aborda, de asemenea inter-relația dintre UE și organizațiile internaționale. În acest scop, Institutul încurajează o abordare interdisciplinară care combină expertiza juridică, economică, socială și politică. Aceasta se concentrează pe-așteaptă cu nerăbdare de cercetare care produce rezultate de politică relevante de interes pentru factorii de decizie politici și comunitatea academică.

Teme majore de cercetare

În timp ce de cercetare IES cuprinde în principal o gamă largă de studii europene, Institutul se concentreaza resursele pe un set de evolutie grup de cercetare:

  • Mediu și dezvoltare durabilă
  • Migrația, diversitatea și justiție
  • Securității internaționale
  • Guvernanța economică europeană

Aceste grupuri sunt hrăniți cu ajutorul lansarea de proiecte de cercetare proprii (în principal la nivel de doctorat), precum și strângerea de fonduri de la sponsori externe.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză
  • Limba franceza

Vedea MSc-uri » Vedea Certificate de Studii Postuniversitare » Vedea Cursuri » Vedea LLM »

Programe

Această școală oferă și:

MSc

Msc în Integrarea Europeană

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă 1 - 2 anii September 2018 Belgia Bruxelles + 1 mai mult

Un program, organizat de Institutul pentru Studii Europene (IES), în colaborare cu facultatea de științe economice, sociale și politice, Vrije Universiteit și Solvay Business School. Programul este orientat în special spre asigurarea unei înțelegeri academice, bazată pe teoria politicilor, instituțiile și procesele socio-economice din Uniunea Europeană. [+]

Euromaster este un program interdisciplinar predat în limba engleză orientate spre o gamă internațională de tineri și de nivel mediu de profesioniști precum și studenți avansate din întreaga științele politice. Acesta oferă studenților cu pregătire academică avansată într-o gamă largă de politici și concepte ale UE, în scopul de a obține o înțelegere aprofundată a procesului de integrare europeană atât în ​​dimensiunile sale economice și politice. Programul de funcționează ca un "master după master", este necesar ca elevii să aibă mărci puternice și consistente peste un minim de 4 ani de studiu.

Ce pot studia? EuroMaster oferă un nucleu comun de 4 cursuri cu privire la caracteristicile esențiale ale integrării europene: • Economia integrării europene • Reprezentarea politicilor și a intereselor în Uniunea Europeană • Istoria și legea Uniunii Europene • Laboratorul de metode de cercetare După aceste 4 cursuri obligatorii , Studenții trebuie să ia două opțiuni de specializare pre-selectate, care vor fi alese din lista de mai jos: • Economia europeană • Migrația și Europa • Relațiile externe și politica de securitate europeană • Teza de masterat privind guvernarea mediului înconjurător în Europa Studenții trebuie, de asemenea, (15 ECTS) pe un domeniu de relevanță în cadrul EPSI sau EEI (primul și al doilea semestru).... [-]


Videoclipuri

The EU's role in International Climate Politics

Contactează

Institute for European Studies

Adresă, linia 1 Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Bruxelles, Belgia
website http://www.ies.be/
Telefon +32 2 614 80 01