Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Profilul ETF

Evangelische Theologische Faculteit (ETF) din Leuven este o instituție unică pentru învățământul universitar superior. Suntem situați în cea mai veche universitate din Benelux, într-o țară în care protestanții sunt doar o mică minoritate. În același timp, ca una dintre puținele instituții evanghelice pentru învățământul superior din Europa, ETF are un impact care depășește cu mult granițele noastre naționale.

Misiune

ETF are ca scop aprofundarea, consolidarea și echiparea mișcării evanghelice internaționale la nivel academic. De aceea, facultatea noastră este o destinație pentru oricine dorește să se pregătească științific pentru a-și asuma roluri în biserici, educație religioasă, organizații creștine și domeniul misiunii. Prin cercetări științifice, publicații și învățare de-a lungul vieții, ETF contribuie la reflectarea teologică a mișcării evanghelice în Belgia, Olanda și în întreaga lume. Prin urmare, sarcina ETF-ului este de a-și pune toate activitățile în slujba lui Dumnezeu și a vecinului nostru.

Viziune

ETF dorește să doteze oamenii să își ia locul în Biserică și în societate pentru a răspândi vestea bună a lui Isus Hristos în lume. Abordarea noastră este bazată pe Biblie , la nivel academic și îmbogățește din punct de vedere cultural .

Bazat pe Biblie

În tradiția Reformei și în conformitate cu mișcarea evanghelică la nivel mondial, studiem Biblia ca sursă principală și autoritară pentru viața și gândirea creștină. Atenția pe care o cheltuim asupra Scripturilor nu elimină importanța tradiției, a rațiunii și a experienței. Dar pentru a percepe Biblia ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu, subliniază importanța exegezei științifice a Vechiului și a Noului Testament. De asemenea, înseamnă că Biblia primește un loc central în educația, cercetarea și serviciul nostru.

Academică și actualizată

Suntem convinși de importanța unei educații actualizate și bazate pe cunoaștere științifică și de oferirea de diplome recunoscute la nivel academic (licență, masterat și doctorat). În același timp, stimulează formarea spirituală în combinație cu dezvoltarea abilităților de conducere.

Interdenominational și internațional

Oameni din întreaga gamă de țări / continente și medii bisericești studiază și lucrează la instituția noastră. Această atmosferă multiculturală îmbogățește formarea, lărgește orizontul și pregătește elevii noștri să lucreze, să trăiască și să creadă împreună într-o societate interculturală și în contextul bisericii.

Leuven

ETF se găsește în Heverlee, o suburbie a vechiului oraș vechi, încă vital al orașului Leuven . Leuven este doar o aruncătură de pietre de la Bruxelles, inima Europei, și aproape de aeroportul național. Istoria orașului Leuven, ca oraș universitar, datează din 1425, când a fost înființată universitatea. Erasmus, Vesalius și Mercator sunt unele dintre mințile minunate care au studiat aici. Clădirile celei mai vechi universități din țările joase împodobesc aproape fiecare colț, iar viața urbană bâzâie în cursul anului universitar din cauza a peste 55.000 de studenți care locuiesc aici. Are sens că Leuven este cunoscut ca orașul studențesc din Belgia.

Leuven are numeroase comori: un frumos centru istoric al orașului cu perle, cum ar fi primăria construită în 1439 sau chiar Grand Béguinage. Dar, de asemenea, noul muzeu M, grădina botanică, străzi fermecătoare de cumpărături, restaurante și cafenele în aer liber. Veți găsi o mulțime de oportunități de a vă bucura de cultura, natura și sport . În Leuven există o serie de mici biserici evanghelice protestante. În zona înconjurătoare, veți găsi și mai multe.

Este ușor să ajungeți în Leuven cu bicicleta sau cu transportul public. Leuven în sine este, de asemenea, ușor accesibil : orașul se află la intersecția a două autostrăzi majore, există o gară în centrul orașului și aeroportul din Bruxelles este la 15 km distanță.

Fapte și cifre

Evangelische Theologische Faculteit în februarie 2015, exprimată în câteva numere:

203 de studenți

  • 80 Bachelor
  • 71 Master (inclusiv Programul specific de formare în predare)
  • 52 dr
  • 19 naționalități / țări </ Li>

60 de angajați

  • 34 cadre didactice independente (lector, conferențiar, profesor)
  • 12 asistarea cadrelor didactice (asistent, cercetător post-doctoral, asistent didactic practicant)
  • 5 cadre didactice speciale (lectori-invitați, cercetători în vizită, cercetători de vârf)
  • 9 personal administrativ și tehnic
  • 11 voluntari dintre care 4 misionari

Peste 1000 de absolvenți

Peste 100 de publicații în 2014

62 doctoranzi acordate

6 departamente

16 instituții partenere

70 de studenți care trăiesc în campus

Locații

Leuven

Address
Evangelische Theologische Faculteit
Sint-Jansbergsesteenweg 95-97

3001 Leuven, Flandra, Belgia