Citește Descrierea Oficială

Ca o Comunitate a cunoașterii și inovării (KIC) a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), EIT Food leagă partenerii de cele mai importante companii, universități, centre de cercetare și institute din 13 țări din Europa și din întregul lanț valoric al produselor alimentare.

EIT Food este un parteneriat paneuropean, cu o abordare axată pe consumatori, pentru a ajuta inovatorii, întreprinzătorii și studenții să dezvolte soluții la nivel mondial pentru provocările societale, să accelereze inovația, să creeze locuri de muncă și să sporească competitivitatea Europei.

Obiectivul parteneriatului este dezvoltarea unui sector alimentar cu înaltă calificare, care să colaboreze cu consumatorii pentru a oferi produse, servicii și tehnologii noi, care oferă un stil de viață sănătos pentru toți cetățenii europeni.

Ca una dintre cele mai mari inițiative legate de produsele alimentare din întreaga lume. EIT Food dorește ca Europa să conducă o revoluție globală în domeniul inovării și producției alimentare. Ambiția EIT Food este de a redeschide modul în care producem, livrăm, consumăm și reciclăm produsele alimentare și creăm un sector alimentar sigur și eficient în viitor, care să susțină o bioeconomie durabilă și circulară.

Abordarea centrată pe consumatori

EIT Food leagă pilonii triunghiului cunoașterii - inovarea, educația, crearea de întreprinderi - cu o abordare centrat pe consumatori, care oferă cetățenilor europeni ocazia de a deveni agenți adevărați ai schimbării.
EIT Food va implica consumatorii în procesul de schimbare, va îmbunătăți nutriția și va face sistemul alimentar mai eficient din punct de vedere al resurselor, sigur, transparent și de încredere.
EIT Food adreseaza si conecteaza companiile de afaceri, antreprenorii, cercetatorii si inovatorii, studentii, academicienii si fiecare cetatean european de a dezvolta solutii de clasa mondiala pentru provocarile societatii si de a crea un sector alimentar sigur pentru viitor.

EIT Food are șase obiective strategice:

  1. Depășiți încrederea scăzută a consumatorilor Alimentele sprijină cetățenii europeni în tranziția către un sistem alimentar inteligent, care este incluziv și liniștitor.
  2. Creați alimente cu valoare pentru consumatori pentru o alimentație mai sănătoasă EIT Food le permite indivizilor să facă alegeri personalizate și la prețuri accesibile.
  3. Construirea unui sistem alimentar conectat la consumator EIT Food dezvoltă o rețea digitală de alimentare cu consumatori și industrie ca parteneri egali.
  4. Îmbunătățirea durabilității prin gestionarea resurselor EIT Food dezvoltă soluții pentru a transforma modelul tradițional "produce-utilizare-dispunere" într-o bioeconomie circulară.
  5. Învățați să se angajeze, să inoveze și să avanseze EIT Food oferă abilități de "sistem alimentar" pentru mai mult de 10.000 de studenți, antreprenori și profesioniști prin programe avansate de instruire.
  6. Catalizează spiritul antreprenorial și inovația în domeniul EIT Food favorizează inovarea în toate etapele de creare a afacerilor.

Scopul său este de a spori competențele și spiritul antreprenorial în acest sector și de a elibera potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) care vor accelera inovarea, vor crea locuri de muncă, vor beneficia de afaceri și vor crește competitivitatea Europei.

Acest lucru se va realiza prin:

  • Dezvoltarea de noi talente: programele de educație EIT Food vor atrage și promova noi talente datorită conținutului cursului inovativ, care este conceput pentru a depăși "silozurile" cunoștințelor și abilităților din anumite domenii ale sistemului alimentar. EIT Food va introduce noi metode de învățare, instrumente antreprenoriale și practici de afaceri care îi vor ajuta pe elevi, profesioniști și directori în toate etapele carierei să devină campioni antreprenori în sectorul alimentar din Europa.
  • Sprijinirea creării și accelerării întreprinderilor: EIT Food va spori competitivitatea sectorului alimentar din UE și va asigura că Europa va rămâne exportatorul mondial de produse alimentare și băuturi. EIT Food va sprijini în mod activ antreprenorii în transformarea ideilor lor în afaceri, prin întregul ciclu de lansare și prin definirea clară a pieței lor. Acesta va genera viitori campioni antreprenori în sectorul alimentar care își vor îndeplini ambiția de a îmbunătăți nutriția, de a realiza securitatea alimentară și de a promova sistemele alimentare eficiente din punct de vedere al resurselor.
  • Creați alimente cu valoare pentru consumatori pentru o alimentație mai sănătoasă: EIT Food va dezvolta instrumente și tehnologii inovatoare care să sprijine profilurile personalizate de dietă combinate cu capacitatea de a autoevalua impactul dietelor personalizate prin diagnosticarea acasă neinvazivă, dispozitive mobile și coaching individual. Acest lucru va ajuta la reducerea decalajului actual dintre intențiile oamenilor și comportamentul real față de alimente mai sănătoase și va conduce la o îmbunătățire a sănătății oamenilor în Europa.

În primii 7 ani, partenerii vor investi aproape 1200 de milioane de euro, al căror sumă este de până la 400 de milioane de euro, finanțată de EIT. În plus, este de așteptat să atragă fonduri semnificative din alte surse de investiții din sectorul privat și public, înmulțind investițiile realizate de EIT.

Programe predate în:
  • Engleză

Această școală oferă și:

MSc

EIT Food

Masterul pilot în programul Food Systems este oferta unică a EIT Food pentru a dezvolta talentele de vârf pentru sectorul alimentar. Programul se bazează pe o combinație ... [+]

Masterul pilot în programul Food Systems este oferta unică a EIT Food pentru a dezvolta talentele de vârf pentru sectorul alimentar. Programul se bazează pe o combinație de abilități esențiale pentru a deveni inovatori și antreprenori eficiente din sectorul alimentar , împreună cu abilități tehnice cheie care sunt adaptate la cariera individuală Pathway pentru fiecare elev.

Abordarea programului este unică în modul în care studenții pot selecta Pathways studiu dintr-o gamă largă de profiluri la diferite universități europene pentru a se potrivi cu ambițiile lor de carieră.

Masteratul integrat în sisteme alimentare va dota o nouă generație de talente de top cu abilitățile, competențele și cunoștințele pentru a deveni inovatori și antreprenori în sectorul alimentar. Gradul de Master va oferi cel mai bun program de învățământ inovativ din clasă, care depășește o serie de provocări în acest sector - colaborarea industriei în dezvoltarea și execuția programului asigură asigurarea unor criterii cheie de angajare și studenții au acces la resurse și informații de la partenerii industriali și întreprinderile antreprenoriale. Cu mobilitatea geografică și organizațională ca o caracteristică principală, studenții vor studia la trei universități diferite și vor fi expuși la o serie de setări organizaționale pentru a-și îmbunătăți înțelegerea în sectorul alimentar. Sustenabilitatea este construită prin concentrarea asupra sistemelor care gândesc să expună provocările actuale și viitoare și să inspire soluții extrem de creative.... [-]

Belgia Leuven Polonia Warsaw Germania Stuttgart Italia Turin Regatul Unit Reading Belfast Spania Madrid  + 9 Mai mult
Septembrie 2019
Engleză
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
EIT Food
Address
Ubicenter A Philipssite 5 box 34 Leuven (3001 Heverlee)
3001 Leuven, Flanders, Belgia
Website
Număr de telefon
+32 (0) 16 170 000