University of Applied Arts Vienna

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Ca centru principal de excelență în artă și cercetare, Angewandte este recunoscut la nivel național și internațional.

 • Proiecte și evenimente de cea mai înaltă calitate sunt dezvoltate în toate disciplinele de artă și cercetare ale Angewandte. Angewandte ocupă o poziție de frunte în arta și cultura austriacă.
 • În domeniul cercetării artistice, Angewandte joacă un rol esențial în Austria și a obținut o mare recunoaștere la nivel internațional. Succesul recurent al aplicațiilor făcute de la Universitate la programul austriac Science Fund (FWF) pentru cercetare bazată pe arte (PEEK) oferă dovezi puternice pentru nivelul ridicat de realizare.
 • Artiști și savanți internaționali de excepție din toate ramurile Angewandte oferă impulsuri esențiale în dezvoltarea disciplinelor lor individuale, și dincolo de limitele disciplinelor lor, fie în opera lor de artă, în publicațiile lor, în organizarea expozițiilor, pe piața de artă , în industriile creative sau prin prezența lor mass-media.
 • Angewandte are la dispoziție o rețea dens țesută și bine stabilită de instituții și experți de renume internațional, oferind numeroase posibilități de cooperare partenerilor naționali și internaționali și părților interesate.


Prin acțiunile sale, Angewandte oferă impulsuri eficiente în conturarea societății.

 • Proiectele concepute în mod transdisciplinar, conduse de Angewandte, se bucură de reputația de a furniza impulsuri relevante și contribuții la procesele de dezvoltare socială în mod regulat.
 • Absolvenții Angewandte, ca personalități de succes profesional, inovatoare, cu gândire critică, responsabili și cu gândire transgresională, pot juca un rol formativ în conturarea lumii artei, a industriilor creative și nu numai.
 • Ca centru principal pentru evenimente și expoziții, Angewandte beneficiază de o reînnoire și extindere arhitecturală viitoare care își crește potențialul de a comunica în mod direct cunoștințele artistice și științifice relevante către diverse grupuri țintă din cadrul societății.
 • Discursurile relevante în politica culturii și educației sunt dezvoltate activ și modelate de contribuțiile Angewandte.


Angewandte aduce contribuții cheie la consolidarea Austriei ca hub inovator.

 • Prin combinarea interdisciplinară a propriei sale expertize interne cu partenerii de cercetare relevanți, Angewandte contribuie la constelații de proiecte diverse la îndeplinirea obiectivelor inovatoare și sociopolitice.
 • Absolvenții, participanții la industriile creative (de exemplu, întreprinderile mici și mijlocii, recent fondate sau orientate spre inovație), partenerii de cooperare și alte părți interesate folosesc cunoștințele, sprijinind expertiza și serviciile oferite de Angewandte (de exemplu, în achiziționarea de finanțare din subvenții UE ).
 • Astfel, Angewandte îndeplinește o funcție de punte între protagoniștii naționali și internaționali, prin care această funcție asigură simultan ancorarea sa susținută în domeniile relevante de practică.


La Angewandte, diferența - conținut, metodic, cultural - este văzută ca o provocare și o oportunitate pentru implicarea într-o interacțiune constructiv-critică.

 • Pentru a menține actualele scopuri fondatoare ale Angewandte cu lumea de azi, ideile și energiile creative ale artei vizuale și media, designului, arhitecturii, esteticii, istoriei artei și științelor naturale și culturale sunt aduse într-o interacțiune vie și respectuoasă. Astfel, se poate menține echilibrul provocator între cerințele estetico-artistice și așteptările orientate spre rezultate.
 • Interacțiunea diferitelor perspective creative generează metode de abordare incluzivă, care asigură o interacțiune responsabilă și bine informată cu problemele încărcate sociopolitic sau ideologic.

Locații

Innere Stadt

University of Applied Arts Vienna

Address
Oskar Kokoschka Platz 2
1010 Innere Stadt, Viena, Austria
Număr de telefon
+43 1 71133