University of Salzburg- Centre of European Union Studies

Introducere

Citește Descrierea Oficială

BINE ATI VENIT LA CENTRUL DE SALZBURG EUROPENE ALE UNIUNII STUDII

edmunsburg

O Centrul Salzburg de Studii ale Uniunii Europene (SCEUS) este o întreprindere orientată spre cercetare cât mai mult spre educarea unei noi generații de cadre universitare.

Crearea unui program prioritar în Studii Uniunii Europene a fost deosebit de propice în acest moment dat o serie de evoluții. Uniunea Europeană a devenit un factor crucial în constituirea ordinii politice și socio-economic al Europei. Acesta reprezintă un proiect unic de pace, care a reușit să integreze o multitudine de foști adversari și dușmani într-o comunitate nouă de drept. Cu toate acestea, povestea de succes general al integrării europene a arătat în mod repetat semne de blocaj și de ruptură. După respingerea Tratatului constituțional în 2005, iar procesul de ratificare dificilă a Tratatului de la Lisabona, oferind noi instrumente ale UE de luare a deciziilor a suferit o criză financiară și economică, care solicită, fără îndoială, pentru o mai mare de conducere și guvernanța economică supranațională. SCEUS în cercetarea abordează probleme de structura instituțională și guvernanța economică a Uniunii Europene, precum și aspectele sociale mai largi ale integrării europene și rolul Uniunii Europene ca actor global.

Un obiectiv important al SCEUS este acela de a link-ul de cercetare și predare în mai multe moduri: Universitatea din Salzburg a lansat un nou program de Master în octombrie 2005, intitulată Studii ale Uniunii Europene. Acesta este preocupat în principal de drept, economie și științe politice și flancat de sociologie, istorie și comunicații. Început în 2008, Universitatea a stabilit, de asemenea, o perioadă de trei ani Programul de doctorat în Studii ale Uniunii Europene, care este finanțat de fundația elvețiană Humer. Maestrul precum și profitul Programului de doctorat dintr-un program de burse conceput pentru a invita oamenii de știință restante de la alte instituții internaționale să-și petreacă timpul de cercetare la SCEUS.

În august 2008, Centrul a fost atribuit un Centru de excelență Jean Monnet.

SCEUS este situat la Edmundsburg (Haus für Europa), o clădire istorică chiar în centrul orașului Salzburg.

Orizont 2020 - Alegerea pentru Europa Incepand de la Maastricht

Din moment ce o iulie 2015 SCEUS coordonează 4 ani Orizont 2020 Proiectul de cercetare "Alegerea pentru Europa Incepand de la Maastricht". Aici puteți găsi informații detaliate cu privire la obiectivele, echipa de cercetare, consorțiul și rezultate.

Locații

Salzburg

Address
Salzburg Centre of European Union Studies
Mönchsberg 2

5020 Salzburg, Salzburg, Austria