Princess Nourah Bint Abdulrahman University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Introducere în universitate

Educația femeilor din Regatul Arabiei Saudite a primit o mare atenție și acest lucru a permis femeilor din Arabia Sa să facă pași definiți spre realizarea ambițiilor lor și pentru a-și dezvălui unicitatea în diferite domenii. Femeia saudită a apărut, nu numai la nivel local, ci și la nivel internațional. Vedem exemple de femei saudite în domeniile culturii și cercetării de specialitate, exemple care sunt respectate și recunoscute în arene internaționale și în diferite domenii ale științei, demonstrând succesul lor și rentabilitatea lor care rivalizează cu cele ale colegilor lor din alte țări avansate.

PNU este unul dintre rezultatele atenției acordate învățământului superior al femeilor. Această atenție a început la începutul anului, când Președinția generală pentru educația fetelor a înființat primul colegiu pentru femei în 1390 AH, corespunzător anului 1970 CE. Au urmat inaugurarea mai multor colegii, ajungând la 102, variind de la colegii universitare la colegii intermediare și colegii comunitare. Acestea au fost distribuite în peste 72 de orașe din Arabia Saudită și au inclus 600.000 de studenți.

Numai în Riyadh există șase colegii; și anume Colegiul de Educație pentru Disciplinele de Arte Liberale, Colegiul de Educație pentru Discipline Științifice, Colegiul de Educație pentru Dezvoltarea Profesorilor, Colegiul de Servicii Sociale, Colegiul de Economie de Acasă și Colegiul de Arte Plastice.

În 1427 AH, a fost emis un ordin regal pentru înființarea primei universități pentru femei din Riyadh, sub supravegherea Ministerului Învățământului Superior. Acestea au inclus cele șase colegii situate în Riyadh, în plus față de o serie de colegii noi înființate în scopul educației și dezvoltării femeilor în regat.

Universitatea a fost inaugurată în 1428 AH, cu numirea primului său rector, dr. Al-Jawhara bint Fahd Al-Saud.

Miercuri, 29/10/1429 AH, universitatea a fost onorată cu Custodul celor Două Moscheme Sfinte, plasând piatra de temelie a campusului universitar. Maiestatea sa la acel moment a văzut că este mai bine să schimbe numele la Princess Nourah Bint Abdulrahman University (PNU); Prințesa Nourah fiind sora fondatorului Regatului Arabiei Saudite, regele regelui Abdul Aziz bin Abdulrahman.

Viziune, misiune și valori

Viziune:

Să devină un far de cunoștințe și practici etice pentru femei.

Misiune:

Pentru a deveni o universitate cuprinzătoare pentru femei, distinsă cu conducerea sa academică și cercetarea științifică care contribuie la construirea unei economii bazate pe cunoaștere, cu parteneriate societale și internaționale.

valori:

Loialitate, integritate, încredere, excelență, distincție, angajament față de calitate și profesionalism.

Locații

Riyadh

Address
Riyadh, Provincia Riyadh, Arabia Saudită