Keystone logo
Contactați direct școlile - Comparați 2 Diplome de Masterat în Teorie de film 2024

2 Masterat Programe în Teorie de film 2024

Prezentare generală

Ce sunt studiile de teoria filmului?
Film Theory studiază istoria, teoria și critica cinematografiei. Veți învăța cum să descrieți și să evaluați diferite aspecte ale cinematografiei printr-o varietate de abordări, inclusiv filozofie, marxism, psihanaliza, rasă sau gen. Ne poate ajuta să apreciem mai bine filmele pe care le urmărim și să înțelegem mesajele pe care încearcă să le transmită.

Ce pot face cu o diplomă în Teoria Filmului?
Există multe căi de carieră diferite pe care le puteți urma cu o diplomă în Teoria filmului. Ai putea lucra ca critic de film, programator de film sau istoric de film. De asemenea, ai putea lucra în domeniul educației cinematografice, învățându-i pe alții despre arta și istoria cinematografiei. Sau, vă puteți folosi cunoștințele despre Teoria filmului pentru a urma o carieră în realizarea de film în sine. Indiferent de calea pe care o alegeți, o diplomă în Teoria Filmului vă va oferi gândirea critică și abilitățile analitice de care aveți nevoie pentru a reuși.

Diferite tipuri de grade de Teoria Filmului
Nivelul diplomelor de teorie a filmului poate varia în funcție de instituție și program. O diplomă de licență în teoria filmului poate fi necesară pentru unele locuri de muncă la nivel de intrare în industrie, dar poate fi necesară o diplomă de master sau un doctorat pentru poziții avansate. Multe universități oferă teoria filmului ca parte a unui program mai mare de științe umaniste sau de arte. Teoreticienii filmului pot studia și alte aspecte ale filmului, cum ar fi istoria, critica și producția.

Ce voi studia în timpul diplomei mele de Teoria filmului?
Veți studia o varietate de subiecte legate de teoria filmului, inclusiv istoria și evoluția filmului, diferite genuri de film și cum să analizați și să interpretați filmele. Veți studia abordări critice ale teoriei filmului, cum ar fi teoria filmului feministă, teoria filmului marxist și psihanaliza. În plus, vei avea ocazia să studiezi în profunzime anumite filme și să aplici teoriile pe care le-ai învățat la propria analiză a acestor filme.

Un masterat poate fi urmat după ce studenții finalizează un program de studii universitare. Pentru a obține o diplomă de masterat trebuie de obicei să completezi 12 până la 18 cursuri de colegiu care implică adesea finalizarea testelor cuprinzătoate și/sau a tezei de disertație.

Citeste mai mult

Filtre

  • Masterat
  • Arta spectacolului
  • Studii de film
  • Teorie de film
Domenii de studiu
  • Arta spectacolului (2)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu

Domenii de studiu conexe