Keystone logo
Contactați direct școlile - Comparați multiplu Diplome de Masterat în Artă textilă 2024

Masterat Programe în Artă textilă 2024

Prezentare generală

Ce sunt artele textile?
Artele textile sunt o formă de artă care utilizează textile în crearea lor, aceasta poate include țesutul, cusătura, vopsirea și alte tehnici bazate pe țesături. Artiștii din textile încorporează adesea diferite materiale în munca lor, cum ar fi metalul, sticla sau chiar hârtia. Arta textilă este crearea de piese unice și frumoase care pot fi concentrate pe estetic, precum și pe funcționalitate. Există o lungă istorie a artelor textile, datând din culturile antice. În multe cazuri, textilele erau folosite ca formă de monedă sau troc. Artele textile au fost valorificate pentru a crea articole religioase și ceremoniale, precum și îmbrăcăminte și alte obiecte de zi cu zi. Astăzi, artele textile sunt bucurate de oameni din întreaga lume, atât ca hobby, cât și ca formă de artă plastică.

Ce pot face cu o diplomă în Arte Textile?
Există multe opțiuni de carieră disponibile celor cu o diplomă în arte textile. Mulți artiști textile aleg să lucreze ca designeri independenți, creând piese unice pentru clienți. Alții își pot găsi un loc de muncă în industria modei, lucrând ca parte a unei echipe de design sau creându-și propria linie de îmbrăcăminte. Există, de asemenea, oportunități de a lucra în industria de producție textilă, dezvoltând noi țesături și modele.

De ce să studiezi Arte Textile?
Artele textile oferă o perspectivă unică asupra artei și designului. Elevii artelor textile învață despre istoria și evoluția textilelor, precum și tehnici moderne de creare a acestora. Veți obține o înțelegere a părții de afaceri a industriei, cum ar fi marketingul și producția, care este esențială pentru oricine este interesat să lucreze în domeniul artelor textile. Studierea artelor textile poate ajuta la dezvoltarea gândirii creative și a abilităților de rezolvare a problemelor, care sunt valoroase pentru oricine dorește să urmeze o carieră în industriile artelor și designului.
Tipuri de grade de Arte Textile
Studenții pot alege să studieze la nivel de asociat, de licență sau de master. Unele programe se concentrează pe un aspect specific al artei textile, cum ar fi designul sau producția. Alții oferă o educație mai generală în domeniu.

Ce voi studia în timpul diplomei mele de Arte Textile?
Curriculum-ul pentru o diplomă în arte textile va varia în funcție de școala pe care o frecventați și de programul pe care îl alegeți, cu toate acestea, majoritatea programelor vor include cursuri în designul țesăturilor, construcții, istorie și marketing. Veți avea, de asemenea, posibilitatea de a lua cursuri opționale la materii precum afaceri, istoria artei sau design de modă. Multe programe necesită, de asemenea, un stagiu, oferindu-vă șansa de a câștiga experiență reală în industria textilă.

Un masterat poate fi urmat după ce studenții finalizează un program de studii universitare. Pentru a obține o diplomă de masterat trebuie de obicei să completezi 12 până la 18 cursuri de colegiu care implică adesea finalizarea testelor cuprinzătoate și/sau a tezei de disertație.

Citeste mai mult

Filtre

  • Masterat
  • Studii de artă
  • Arte creative
Domenii de studiu
  • Studii de artă (0)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu