Keystone logo
Wuhan University of Technology

Wuhan University of Technology

Wuhan University of Technology

Introducere

116691_116626_Wuhan.jpeg

Scurtă introducere despre Wuhan University of Technology

Wuhan University of Technology (denumită în cele ce urmează WUT) a fost îmbinată pe data de 27 mai 2000 de către fosta Wuhan University of Technology (înființată în 1948), Universitatea de Transport Wuhan (înființată în 1946) și Universitatea Politehnică Wuhan Automotive (înființată în 1958 ).

WUT este una dintre cele mai importante universități chineze aflate sub conducerea directă a Ministerului Educației și a uneia dintre universitățile din planul de construcție al țării de universități de clasă mondială și discipline de primă clasă. WUT este, de asemenea, construită în comun de Ministerul Educației, Ministerul Transporturilor, Administrația de stat Oceanică și Administrația de Stat a Științei, Tehnologiei și Industriei pentru Apărarea Națională.

În ultimii 70 de ani, WUT a încurajat peste 500.000 de ingineri și tehnicieni, menținându-și cea mai mare universitate sub conducerea directă a Ministerului Educației pentru cultivarea talentelor orientate în cele trei sectoare industriale: industria materialelor de construcții, industria de transport și industria automobilelor și păstrând o bază importantă de cultivare a talentelor la nivel înalt pentru cele trei sectoare industriale, precum și realizări semnificative științifice și tehnologice.

116692_116628_picture.jpg

Universitatea are trei campusuri principale, și anume Campusul Mafangshan, Campusul Yujiatou și campusul Lake South, cu o suprafață totală de 267 de hectare. În prezent, WUT are 5 508 de membri ai personalului, dintre care 3 282 de membri ai personalului academic cu normă întreagă, 1 academician al Academiei de Științe din China, 3 academicieni ai Academiei de Inginerie din China, 1 membru al Academiei Europene de Științe, 1 membru al Academiei Australiene de Științe Tehnologice Inginerie și 1 membru al Academiei Mondiale de Ceramică. În plus, Universitatea a organizat o recrutare globală la nivel global a 30 de profesori de renume mondial pentru a fi "Oamenii de Științe Strategice" din domeniul Științelor Materialelor

WUT deține un număr mare de membri ai personalului academic care figurează în programele naționale de talente la nivel înalt, 6 din Programul "Zece mii de talente", 14 din programele "Cheung Kong Scholars", 7 din "Fondul Național pentru Științe pentru Tineri Distinși ", 3 enumerate în" Profesorii naționali renumiți "și 11 enumerați în" Proiectul Noului Century National Hundred, Thousand and Thousand Talent ".

Universitatea deține 24 de școli academice, 4 laboratoare de stat, 8 discipline de stat, 77 de programe doctorale, 226 de programe de masterat și 90 de programe de licență. Universitatea are 54.986 de studenți, dintre care 36.452 studenți, 17.224 postuniversitari (masteranzi și doctoranzi) și 1.310 studenți internaționali. În plus, știința materialelor, știința ingineriei și chimia ocupă poziția de top 5 ‰ în lista de disciplină globală a disciplinei ESI (Essential Science Indicators).

WUT deține 34 de centre inovatoare de cercetare cu nivel internațional de vârf, incluzând două laboratoare de stat, un laborator de inginerie de stat, un centru național de cercetare industrială și laboratoare ministeriale sau provinciale în domeniile materialelor noi și materialelor de construcții, transportului și logisticii, mecatronicii și automobilelor, tehnologia informației, energia nouă, resursele și tehnologiile de mediu, precum și siguranța publică și gestionarea situațiilor de urgență. Între timp, Universitatea a înființat circa 230 de centre comune de cercetare cu guverne și întreprinderi locale. Din 2010, WUT a obținut 14 premii naționale pentru știință și tehnologie, clasându-se în prim-planul instituțiilor de învățământ superior din China.

WUT a stabilit relații de cooperare pentru schimburi de studenți și cercetare științifică cu peste 190 de universități și instituții de cercetare din SUA, Marea Britanie, Japonia, Franța, Australia, Rusia și Olanda etc. și a invitat peste 300 de cercetători internaționali să devină cercetători strategici , profesori invitați sau profesori onorifici. Începând cu anul 2007, WUT a fost autorizat să creeze 5 baze de expertiză străină remarcabilă - Introducere pentru inovația în domeniul disciplinelor din China Conducând universități în tehnologia avansată pentru sinteza și prelucrarea materialelor, tehnologie avansată pentru nave de înaltă performanță, tehnologie avansată pentru fabricarea materialelor de film funcționale și aplicarea sa Inginerie, tehnologie cheie pentru vehicule noi de energie și materiale de construcție prietenoase cu mediul. De asemenea, Laboratorul Internațional Comun de Tehnologie Avansată pentru Sinteza și Prelucrarea Materialelor, Baza Științei și Tehnologiei Internaționale de Cooperare în Materialele de Construcție prietenoase cu mediul, baza de Cooperare Științifică și Tehnologică Internațională pentru Transportul Inteligent și Securitatea Maritimă și Laboratorul Comun Internațional de tehnologie avansată pentru sinteza și prelucrarea materialelor și materiale noi.

Începând cu anul 2009, WUT a înființat14 Centre Internaționale de Cercetare cu instituții de renume internațional din SUA, Marea Britanie, Italia și Olanda, inclusiv "Laboratorul-cheie pentru tehnologia materialelor și tehnologiilor de conversie noi din WUT- UM" cu Universitatea din Michigan, WUT- UoS de înaltă performanță tehnologie nave Centrul Comun ", cu Universitatea din Southampton și" Centrul Comun de Cercetare pentru navă și trafic inteligente ", cu Delft University of Technology. În 2016, o inițiativă internațională de colegiu - Colegiul UWTSD Wuhan Ligong a fost înființată la Swansea în parteneriat cu Universitatea din Wales Trinity Saint David, Marea Britanie.

În 2017, Universitatea a fost listată în clasamentele Universității din Times Higher Education, QS Asia University Rankings, USNews Best Global Rankings Universities și ShanghaiRanking's Ranking Academic al Universităților Mondiale.

116693_116629_picture2.jpg

Școlile din WUT

 • Școala de Artă și Design
 • Școala de automatizare
 • Școala de Inginerie Automotive
 • Școala de Inginerie Civilă și Arhitectură
 • Școala de Informatică și Tehnologie
 • Școala de Chimie, Inginerie Chimică și Științe ale Vieții
 • Școala de Economie
 • Școala de Energie și Inginerie Energetică
 • Școala de Antreprenoriat
 • Școala de limbi străine
 • Școala de Inginerie Informatică
 • Școala de Educație Internațională
 • Școala de Inginerie Logistică
 • Școala de Drept, Literatură și Sociologie
 • Școala de Management
 • Școala de marxism
 • Școala de Științe și Ingineria Materialelor
 • Școala Internațională de Științe și Inginerie Materiale
 • Școala de Inginerie Mecanică și Electronică
 • Școala de Navigație
 • Școala de Politică și Administrație
 • Școala de Resurse și Ingineria Mediului
 • Școala de Științe
 • Școala de Științe ale Securității și Managementul Situațiilor de Urgență
 • Școala de Transport

Locații

 • Wuhan

  122 Luoshi Road, Wuhan, Hubei, P.R.China, , Wuhan

  Întrebări