Keystone logo
Wuhan University

Wuhan University

Wuhan University

Introducere

Wuhan University (WHU) este o universitate națională cuprinzătoare și cheie aflată direct în administrarea Ministerului Educației. Este, de asemenea, una dintre universitățile „Proiectul 211” și „Proiectul 985”, cu sprijin deplin în construcție și dezvoltare din partea guvernului central și local al Chinei.

Istoria Wuhan University poate fi urmărită până la Institutul Ziqiang, care a fost fondat în 1893 de Zhang Zhidong, guvernatorul de atunci al provinciei Hubei și al provinciei Hunan din târziu dinastia Qing. În procesul de dezvoltare și evoluție, institutul și-a schimbat numele de mai multe ori înainte de a fi numit în cele din urmă Universitatea Națională Wuhan în 1928. Este una dintre primele universități naționale cuprinzătoare din China modernă. Până la sfârșitul anului 1946, universitatea înființase 6 colegii, colegiile de artă liberală, drept, științe, inginerie, agricultură și medicină. În 2000, a fost anunțată o fuziune a fostei Wuhan University , Wuhan University de Inginerie Hidraulică și Electrică din Wuhan, Universitatea Tehnică de Supraveghere și Cartografiere din Wuhan și Universitatea de Medicină Hubei, care a inaugurat o nouă eră în cei 100 de ani de dezvoltare.

În secolul trecut, Wuhan University a construit un complex arhitectural palatial elegant, de simplitate primitivă, care îmbină perfect stilul arhitectural estic cu cel din vest. Este onorată drept „Cea mai frumoasă universitate din China”. Mai mult, acumularea umanistă centenară a Wuhan University se rezumă la deviza sa succintă, adică „Auto-îmbunătățire, perseverență, căutarea adevărului și inovare”.

De la înființare, Wuhan University a cultivat peste 300 de mii de talente profesionale în diferite ocupații, printre care există peste 100 de membri ai Academiei de Științe din China și Academiei de Inginerie din China. Ei au adus o mare contribuție la construcția națională și la dezvoltarea socială. Realizările remarcabile ale Wuhan University au câștigat o reputație internațională extinsă. În 1999, revista de renume mondial Science a enumerat Wuhan University ca una dintre cele mai proeminente instituții de învățământ superior din China.

Dezvoltarea este schimbul internațional și cooperarea Wuhan University din ultimii ani. A stabilit relații de cooperare cu mai mult de 415 universități și institute de cercetare din peste 45 de țări și regiuni.

Acum, Wuhan University încearcă să se modeleze într-o universitate de cercetare cuprinzătoare de nivel mondial, pe plan intern și internațional.

Locații

  • Wuhan

    Wuhan, China

    Întrebări