Keystone logo
West Pomeranian University of Technology

West Pomeranian University of Technology

West Pomeranian University of Technology

Introducere

West Pomeranian University of Technology , Szczecin este o universitate care leagă tradiția pe termen lung a Universității de Agricultură din Szczecin și Universitatea de Tehnologie Szczecin. Oferta sa educațională și locația fac din acesta un loc atractiv de studiu pentru tinerii ambițioși gata să-și investească în carieră și care doresc să construiască în viitor o societate inovatoare, bazată pe cunoaștere.

118710_118674_iluminacjafbTamaStudio10.jpg

Informatii generale

West Pomeranian University of Technology , Szczecin este o universitate care leagă tradiția pe termen lung a Universității de Agricultură din Szczecin și Universitatea de Tehnologie Szczecin.

La 5 iulie 2007, senatele Academiei Agricole din Szczecin și Universitatea de Științe din Szczecin au adoptat o rezoluție unanimă privind aderarea la două universități. În ianuarie 2008, convențiile guvernelor studențești, precum și parlamentele studenților doctoranzi ai ambelor universități, au adoptat o poziție similară în acest sens. Procesul legislativ multilateral și de lungă durată a fost finalizat prin Actul Sejm privind instituirea West Pomeranian University of Technology din 5 septembrie 2008 și prin semnătura Președintelui Republicii Polone din 30 septembrie 2008. West Pomeranian University of Technology început oficial 1 ianuarie 2009.

Oferta sa educațională și locația fac din acesta un loc atractiv de studiu pentru tinerii ambițioși gata să-și investească în carieră și care doresc să construiască în viitor o societate inovatoare, bazată pe cunoaștere.

Consolidarea potențialului științific și didactic al universităților, împrăștiate în Polonia, pare inevitabilă în perspectiva încetinirii încetinirii creșterii populației, a concurenței pe piața învățământului superior și a așteptărilor în ceea ce privește influența lor asupra dezvoltării tehnologiei și economiei. Aducerea în existență a unei universități, pe lângă îmbogățirea programului său de predare cu noi domenii de studiu și specializări, creează o posibilitate de progresare și mai rapidă a noilor tehnologii în științele tehnice și naturale. Realizările obișnuite ale Universității Tehnice din Szczecin și Academia Agricolă din Szczecin în aceste domenii științifice și personalul lor de înaltă calificare lansează noi standarde de calitate în educația din Pomerania de Vest.

West Pomeranian University of Technology (WPUT) are șansa de a utiliza un efect de sinergie care a provenit din aderarea la două universități bine-cunoscute. Aproximativ 13 000 de studenți full-time și extramural studiază în numeroase instituții sub tutela a peste 1 000 de profesori universitari. Există zece facultăți la WPUT specializate în 47 de domenii de studiu.

Universitatea oferă candidații săi:

1) program complet de licență, masterat sau doctorat (programele de studii complete sunt predate în limba poloneză, cu excepția cazului în care se indică altfel), 2) unul sau două semestre (studenți de schimb, de exemplu în cadrul programului Erasmus); 3) plasament practic. Candidații pot alege între programele de licență, master, doctorat și postuniversitar livrate în 47 de domenii de studiu la cele 10 facultăți ale universității:

 • Facultatea de Biotehnologie și Zootehnie
 • Facultatea de Construcții și Arhitectură
 • Facultatea de Economie
 • Facultatea de Inginerie Electrica
 • Facultatea de Informatică și Tehnologia Informației
 • Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică
 • Facultatea de Ingineria Mediului și Agricultura
 • Facultatea de Științe alimentare și Pescuit
 • Facultatea de Tehnologie și Transport Maritim
 • Facultatea de Tehnologie și Inginerie Chimică
118711_118675_iluminacjafbTamaStudio4.jpg

Domeniile noi sunt create în mod constant ca răspuns la condițiile economice în schimbare și la nevoile pieței forței de muncă. Ambele universități au contribuit la un sistem care le oferă studenților o gamă largă de studii universitare: studii universitare, studii postuniversitare, studii de doctorat și studii de doctorat cu un ciclu de cinci ani și o mare varietate de studii post-diplomatice. Laboratoarele și unitățile de studiu ale Universității de Tehnologie din Szczecin și Universitatea de Agricultură din Szczecin au fost modernizate în ultimii ani. Acest proces a fost continuat la WPUT nou creat. Cooperarea internațională privind procesele didactice și proiectele științifice va fi în continuare una dintre prioritățile WPUT.

Crearea West Pomeranian University of Technology consolidat echipe de cercetare care se ocupă de: inginerie, protecția mediului, energie regenerabilă, bio- și nanotehnologii, polimeri, economie și industrie și tehnologii agricole. WPUT are puterea de a conferi doctoratul. în 19 specializări și gradul de asistent universitar în 13 domenii. Acesta este un potențial enorm și prețios care oferă studenților pregătire adecvată pentru viața lor profesională, iar universitatea însăși, cu o dezvoltare științifică potrivită pentru provocările contemporane.

Recunoscând beneficiile rezultate din cooperarea internațională, West Pomeranian University of Technology din West Pomeranian University of Technology din Szczecin este o instituție deschisă pentru toate tipurile de proiecte care sporește procesele de internaționalizare și introduce o dimensiune internațională a activităților sale educaționale și de cercetare. O invitație specială este deschisă studenților străini care doresc să completeze atât diplome complete, cât și programe cu jumătate de normă în timpul perioadelor de schimb (de exemplu, unul sau două semestre în cadrul programului Erasmus).

Locații

 • Szczecin

  aleja Piastów,17, 70-310, Szczecin

Întrebări