Specializarea Drept alimentar și afaceri de reglementare (Distanță/Campus)
Wageningen University and Research
Informatie cheie
Locația campusului
Wageningen, Ţările de Jos
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
Învățământ la Distanță, În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
Contactează şcoala
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Sep 2024
Introducere
Un program unic pentru a vă pregăti pentru o carieră interesantă în domeniul alimentar
Contextul specializării Drept alimentar
Domeniul alimentar este strict reglementat, la nivel internațional, UE și național. Reglementarea alimentară acoperă toate aspectele producției, „de la fermă la furculiță”, inclusiv siguranța, igiena, etichetarea, ambalarea și multe alte aspecte. De asemenea, se referă la alimente speciale, inclusiv produse organice, organisme modificate genetic, alimente noi, suplimente alimentare și multe altele.
În ultimele decenii, complexitatea acestor legi s-a dezvoltat în conformitate cu procesele din ce în ce mai tehnice de producție a alimentelor și cu cerințele consumatorilor din ce în ce mai sofisticate. Este din ce în ce mai dificil pentru industria alimentară, autoritățile de reglementare și consultanțele să țină la curent cu toate evoluțiile de reglementare, să atenueze expunerea legală și să asigure conformitatea.
Și acolo este nevoie de absolvenți în Drept alimentar și Afaceri de reglementare! Ei vor dobândi toate cunoștințele necesare nu numai pentru a reacționa la schimbările legale din sectorul alimentar, ci și pentru a fi pregătiți să navigheze în viitoarele legi alimentare.
Galerie
Studenți ideali
Masterul este deschis studenților cu o diplomă de licență în Drept sau Știința Alimentației, dar și studenților cu experiență în Studii Europene, Guvernare și Politică, precum și Nutriție și Sănătate, Științe Agricole sau de Mediu sau alte programe conexe. Datorită gamei de grade anterioare care se califică pentru curs, studenții cu pregătire juridică pot învăța de la studenți cu pregătire tehnică și invers. Pentru absolvenți, este de maximă importanță ca aceștia să înțeleagă atât aspectele legale, cât și cele tehnice ale domeniului alimentar.
În plus, suntem mândri că avem un corp studenți incredibil de divers din întreaga lume, aducând o gamă largă de experiențe și perspective culturale.
Admitere
Curriculum
Universitatea Wageningen este singura universitate din lume care oferă un program de master care combină expertiza în legislația alimentară cu componente tehnice de siguranță alimentară.
Primul an
Programul de bază din primul an constă în cursuri de drept alimentar, managementul calității alimentelor și managementul siguranței alimentelor. În funcție de antecedentele și preferințele dvs., veți urma cursuri suplimentare obligatorii și opționale.
Este posibil ca cursurile opționale în afara specializării să nu fie predate online.
Curs | Studenți la științe naturale | Studenți în drept/netehnici |
Managementul Calitatii Alimentelor | ✔ | ✔ |
Legea alimentară | ✔ | ✔ |
Managementul siguranței alimentelor | ✔ | ✔ |
Introducere în drept pentru științele vieții | ✔ | |
Economia siguranței alimentelor | ✔ | |
Bazele tehnologiei alimentare | ✔ | |
Pericole alimentare | ✔ | |
Legea și reglementarea în lanțurile valorice alimentare | ✔ | ✔ |
Drepturi pentru proprietate intelectuala | ✔ | ✔ |
Drept alimentar comparat: PR China și SUA | ✔ | ✔ |
Legea comerțului global | ✔ | ✔ |
Al doilea an
Al doilea an al programului constă în cercetare independentă. În prima parte a anului, veți scrie o teză de cercetare, susținută de profesorii din cadrul Grupului de Drept. În a doua parte a anului, veți efectua un stagiu în domeniul dreptului alimentar la o companie sau organizație.
Stagiile noastre au loc de obicei cu companii alimentare internaționale, organizații internaționale sau consultanțe. Stagiile internaționale sunt sprijinite de program.
Teză de master – Baza de date a grupului de drept
Oportunități de carieră
În acest moment este nevoie urgentă de experți în legislația alimentară. Absolvenții noștri lucrează în întreaga lume în industria alimentară, ca consultanți (în domenii juridice și alimentare), în organizații guvernamentale (inclusiv UE, OMS, EFSA), servicii de inspecție alimentară și firme de avocatură (specializate). Unii continuă și în cariere academice.