Keystone logo
Vrije Universiteit Brussel Master în Studii Urbane
Vrije Universiteit Brussel

Master în Studii Urbane

Brussels, Belgia

120 Hours

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

EUR 4.000 / per year *

În campus

* pe an cu normă întreagă pentru resortisanții SEE; 3610 EUR pe an cu normă întreagă pentru resortisanții din afara UE/SEE

Alăturați-vă sesiunilor noastre de informații online!

Introducere

Vei învăța să vezi orașul, să-l auzi, să-l înțelegi, să-l implici și să-ți alegi rolul în modelarea lui. Pe măsură ce lumea continuă să se urbanizeze și să se globalizeze, orașele devin forma predominantă de așezare umană și scara la care sunt implicate multe dintre cele mai presante probleme societale. Masterul în Studii Urbane aduce un punct de vedere distinct european asupra problemelor legate de urbanitate și urbanizare, care sunt simultan unice la nivel local și conectate la nivel global.

Cursul standard al Masterului în Studii Urbane este organizat în comun de Vrije Universiteit Brussel și Université Libre de Bruxelles. Curriculum-ul de 120 ECTS combină atractivitatea unui program flexibil, modular și interdisciplinar care vă permite să vă concentrați pe propriile interese, cu un nucleu comun de cursuri obligatorii pentru a vă asigura că vă dezvoltați abilitățile și competențele urbane necesare.

4CITIES Track este un program unic de doi ani interdisciplinar și internațional. A fost selectat ca curs de master Erasmus Mundus. Există trei piese separate pe care studenții din 4CITIES le urmează: clasică, cercetare și practică. Primul an este același pentru toate cele trei piese. Studenții de la cursul clasic petrec al treilea și al patrulea semestru împreună, urmând un curriculum comun în Copenhaga și Madrid. Așa a fost organizat 4CITIES de la început, în 2008, deci „clasic”. Studenții de la disciplinele de cercetare și practică își petrec al doilea an internând la o instituție de cercetare aprobată sau, respectiv, la un loc de muncă și, respectiv, finalizează 25 ECTS de cursuri alese de sine la o instituție parteneră 4CITIES. Aceste piese au fost concepute pentru studenții care intenționează să urmeze o carieră în cercetare și, respectiv, practică.

Excursii si vizite

Experimentarea orașului este cheia înțelegerii orașului. Pe parcursul celor doi ani vor fi organizate mai multe excursii și vizite pentru ilustrarea și discutarea temelor tratate în cadrul cursurilor. Aceasta include vizite la instituții și organizații publice și private care sunt importante pentru dinamica politică, economică și culturală locală a orașului respectiv și a regiunii în general.

Studenții Standard Track vor merge într-un set de excursii naționale și internaționale, de la una la câteva zile. În timpul acestor excursii, obiectivul este de a crește gradul de conștientizare a diferențelor regionale și internaționale în dezvoltarea urbană. Excursiile constau în tururi ghidate și vizite la instituții și organizații relevante, cum ar fi departamente de planificare, agenții de dezvoltare, actori culturali și multe altele.

Studenților 4CITIES li se va oferi câte o temă în fiecare oraș pentru a studia în grupuri prin muncă amplă de teren. Lucrarea de teren este organizată în strânsă cooperare cu instituții și organizații urbane non-universitare și este strâns legată de cercetarea academică în curs de desfășurare în orașul de reședință.

Concentrează-te

  • Globalizarea: procesele de globalizare și localizare - ca context general care duce la o importanță reînnoită a orașului și urbanității în secolul XXI. Orașul este considerat un punct nodal în dezvoltările post-naționale.
  • Europa ca unitate de analiză : Europa și procesul de unificare europeană sunt văzute ca parte a acestui proces de globalizare și o reacție la acesta. Scopul nostru este Europa văzută prin orașele și rețelele sale urbane.
  • Interdisciplinaritate și internaționalism: ca plus-valoare. Masterul în Studii Urbane este un program de master tematic axat pe abordări transdisciplinare și practici transdisciplinare (nu în ultimul rând care leagă planificarea urbană și sociologia urbană, geografie etc.), cu accent pe analiza socio-spațială a orașelor.
  • Educația se bazează pe cazuri puternice: Bruxelles (capitala UE, mic oraș global) – Copenhaga (modul scandinav de reglementare), Viena (metropolia din centrul Europei: poarta spre Est), Madrid (orașele mediteraneene) și un numărul de orașe din jur.
  • Importanța muncii de teren: experiență de cercetare în fiecare oraș și cercetare comparativă sau translațională ca bază pentru o teză finală de master.
  • O serie de excursii și vizite: un atractor central va fi faptul că încorporăm excursii bine pregătite în fiecare bloc. Fiecare excursie va include o introducere socio-spațială în oraș (o plimbare în oraș) și o vizită instituțională cu accent pe anumite aspecte ale politicii sau managementului. Mai mult, vor fi vizitate o serie de proiecte și instituții.

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Facilităţi

Despre Școală

Chat with students

Întrebări