Keystone logo
Vrije Universiteit Brussel

Vrije Universiteit Brussel

Vrije Universiteit Brussel

Introducere

Clasat ca fiind una dintre universitățile de top din Europa, Vrije Universiteit Brussel (VUB) combină cercetarea premiată și o gamă largă de programe de studiu cu o politică de susținere a ușilor deschise Bruxelles, unul dintre cele mai interesante orașe din Europa. Aproape 200 de ani de experiență și istorie vă așteaptă în campusurile sale verzi, urbane.

O universitate tânără cu o tradiție bine stabilită

Singurul cuvânt "vrije" din "Vrije Universiteit Brussel" înseamnă "liber" și vă spune cu adevărat tot ce trebuie să știți despre ambiția universității noastre: promovarea cercetării și a gândirii fără dogme și prejudecăți. Pentru că a studia la VUB, într-o atmosferă deschisă de toleranță și diversitate, înseamnă a deveni o persoană independentă și cu o gândire critică, capabilă să facă față lumii noastre în schimbare rapidă.

O universitate în inima Europei

VUB oferă studenților mai mult decât o experiență educațională extraordinară. Bruxelles, inima Europei și capitala Belgiei, este o invitație deschisă la explorarea unui oraș cu adevărat internațional. Bruxelles este centrul politicii și al afacerilor internaționale. Principalele instituții politice ale UE își au sediul în Bruxelles, oferind o gamă largă de oportunități de carieră.

Flexibilitate - alegere - orientare

În cele opt facultăți ale VUB, studenții pot alege să studieze și să exploreze dincolo de propria lor disciplină. VUB oferă o gamă completă de cursuri de licență și masterat, dintre care multe sunt predate în limba engleză. Conceptul cheie în această gamă de cursuri este flexibilitatea. Sistemul de specializări și specializări permite studenților să își planifice studiile pentru a răspunde cel mai bine intereselor lor. Unele dintre cursuri sunt concepute ca cursuri serale, prin urmare se adresează deopotrivă studenților și profesioniștilor.

A fi o universitate de dimensiuni medii are avantajele sale. În primul rând, permite un contact personal frecvent între studenți, profesori și asistenți didactici. Studenții au posibilitatea de a adresa întrebări direct profesorilor lor, atât în timpul orelor, cât și în afara acestora. Acest lucru face parte dintr-o adevărată cultură a contactului direct care este bine integrată în universitate. În plus, studenții sunt puternic încurajați să interacționeze unii cu alții prin sarcini de grup în cadrul programului de studii și diverse activități extracurriculare. Absolvenții VUB sunt, prin urmare, gânditori critici excelenți și persoane articulate, capabile să creeze rețele și să funcționeze remarcabil de bine în societate.

Toate programele de studii oferite de VUB sunt acreditate de către Organizația de Acreditare Flamand-Olandeză (NVAO), asigurându-se că acestea îndeplinesc standardele de calitate predefinite.

Strategia de internaționalizare

Internaționalizarea este una dintre prioritățile principale ale planului strategic al VUB. VUB atrage studenți și profesori internaționali bine pregătiți și motivați prin oferirea unui portofoliu educațional internațional atractiv și predat în limba engleză.

VUB depune toate eforturile pentru a crea parteneriate puternice cu institute academice, organizații regionale și mondiale, industrie, factori de decizie și guverne.

Admitere

General application deadlines

There are separate deadlines to submit a complete application if you are applying with a foreign degree. The deadline depends on your nationality, and on study level of your programme of interest.

 • Non-EEA citizens (in need of a visa for Belgium)
  • Bachelor’s programme: apply before 1 April 2024
  • Master’s programme: apply before 1 April 2024 
  • EEA citizens (or Non-EEA citizens with a valid residence permit)
  • Bachelor’s programme: apply before 1 September 2024
  • Master’s programme: apply before 1 July 2024

Certain master programmes may have different application deadlines. Make sure you check the application deadlines applicable to your programme of interest.

Language requirements

Prospective students can provide proof of sufficient knowledge of English as the language of instruction by meeting one of the following criteria:

 1. having a diploma of secondary or higher education where English was the language of instruction;
 2. having successfully completed one of the following language proficiency tests corresponding to the Common European Framework of Reference with minimum level B2:
 • TOEFL iBT (or special home edition) with min. level: 79;
 • IELTS (sau indicator IELTS/test academic online) cu min. nivel general: 6,5;
 • ITACE with min. level: B2;
 • Cambridge English Qualification Scale with min. level: 170;

Certificates and other proof of language tests may not pre-date the first enrolment by more than five years.

Academic requirements

Bachelor programmes

When you apply for a bachelor programme you need to have a secondary school credential that grants you access to a bachelor’s degree in your home country. Some credentials are deemed equivalent to a Flemish degree of secondary education and grant direct access to our programmes.

Master programmes

Când aplicați pentru un program de master, trebuie să aveți o diplomă de licență (sau echivalentă). Fiecare program are propriile cerințe specifice. După ce vă trimiteți cererea, vă vom verifica diploma și foaia matricolă pentru a determina dacă sunteți eligibil pentru programul ales.

Application Fee

Please note you should pay a €50 application fee if you have a non-Belgian diploma. We will send you an email with payment instructions for a bank transfer after applying if you should pay this fee. The application fee is non-refundable but will be deducted from your tuition fees if you are accepted and enroll.

When asked to pay an application fee, please note we cannot process your application until the payment has been deposited into our account.

Burse și finanțare

Suntem o universitate publică și astfel subvenționată de guvern. Acest lucru are ca rezultat taxe de școlarizare relativ scăzute pentru programele de licență, master și doctorat.

 • Burse specifice programului:
  • TROPIMUNDO MSc Biologie (Maestru comun Erasmus Mundus)
  • MSc Inginerie Fotonică (burse B-Phot)
  • MSc Știință și management marine și lacustre (master VLIR ICP)
  • Licență în lingvistică și studii literare (burse Lonnoy & Lorand )
  • Burse generale:
  • Master Mind (numai pentru programele de master)
  • Alte burse externe (pe țară):
  • Vă recomandăm să verificați bursele de studii în străinătate disponibile din țara dvs. de origine, alte instituții de burse etc. Iată câteva exemple:
   • Burse Jean Monnet (studenți turci
   • Consiliul de Burse din China (studenți chinezi)
   • Pronabec (studenți peruvieni)

De obicei, termenele limită de aplicare pentru programele de burse sunt diferite (mai devreme) decât termenele limită de aplicare pentru programele de studii! Adesea, pentru a fi eligibil pentru o bursă, trebuie mai întâi să fiți deja admis în programul ales.

Mărturii studențești

Caracteristici Campus

Tot ce aveți nevoie este la îndemână și disponibil la fața locului, lângă centrul plin de viață al orașului Bruxelles: biblioteci extinse, laboratoare moderne de computere, facilități sportive de ultimă generație, restaurante interesante, activități culturale interesante, cursuri de limbi străine.

Campusul principal din Bruxelles

Acest campus verde găzduiește facultățile de Limbi și Științe Umaniste, Științe Sociale și Școala de Afaceri Solvay, Drept și Criminologie, Educație fizică și Fizioterapie, Psihologie și Științe ale Educației, Științe și Științe de bioinginerie și Inginerie.

În plus, aici se află rectoratul, serviciile sociale, restaurantul, locuințele studențești, infrastructura socio-culturală și sportivă.

Campusul Sănătății din Bruxelles

Campusul nostru medical este situat în Jette, lângă Spitalul Universitar și înconjurat de rezervații naturale. Campusul găzduiește facultatea de Medicină și Farmacie și părți ale facultății de Educație Fizică și Fizioterapie. Există mai multe facilități pentru locuit și studiu în campus: cămine pentru studenți, infrastructură sportivă, restaurant, bibliotecă, îndrumări de studiu...

Campusul Fotonicului din Bruxelles

​Campusul Photonics ​găzduiește platforme de înaltă tehnologie​ pentru proiectare micro-optică în condiții de cameră curată, alături de o sală de tehnologie complet echipată pentru prototipare avansată de polimeri.

Campusul orașului Bruxelles

Bruxelles este un laborator de vis pentru (viitori) oameni de știință și locul ideal pentru a învăța pentru studenți. Prin inițiativa weKONEKT.brussels pe care am dezvoltat-o în ultimii ani, vă punem în legătură cu capitala. În schimb, întărim comunitatea de la Bruxelles prin organizarea de predare cu, în și pentru Bruxelles cu diverșii noștri parteneri. Conexiunea, colaborarea și co-crearea sunt esențiale în acest sens. VUB se poziționează, de asemenea, ca o universitate urbană care își ia în serios angajamentul și responsabilitatea față de Bruxelles.

Descoperiți campusurile noastre în 360 de grade: href="https://virtualtour.vub.be/en

Camin studentesc

Există 1.540 de camere pentru studenți VUB complet mobilate disponibile pentru studenții de licență și masterat (cu normă întreagă). Sunt situate pe și în jurul campusurilor principale ale VUB . Potențialii studenți pot aplica pentru o sală VUB prin sistemul central de aplicații. Se aplică termene limită specifice. Pentru a fi eligibil pentru o cameră, trebuie mai întâi să obțineți admitere (condițională) în programul de studii la alegere. De asemenea, puteți opta pentru a locui în centrul orașului, deoarece campusurile noastre sunt ușor accesibile prin transportul public. Ai nevoie de ajutor pentru a găsi o cameră de student în Bruxelles? Aruncă o privire la oferta noastră de la partenerii noștri în domeniul locuințelor.

  Cerinte pentru viza

  Cerințele de viză sunt determinate în principal de 3 factori:

  • Cât timp va sta persoana în Belgia (mai mult sau mai puțin de 90 de zile)
  • Naționalitatea solicitantului, SEE sau non-SEE
  • Scopul șederii (studiu, muncă, reuniune de familie etc.)

  În funcție de profilul solicitantului, este posibil să fie necesar să se efectueze unele formalități în țara de origine (viză), iar o serie de pași administrativi trebuie să fie luate o dată în Belgia (carte de identitate).

  Bruxelles este alcătuit din 19 comune diferite, toate având propriul primar, consiliul orașului și birourile administrației locale. În funcție de locul în care vor locui oamenii, procedurile și documentele necesare vor varia. Se recomandă aducerea copiilor tuturor documentelor depuse pentru procedura de viză.

  Premii și acreditări

  Toate programele de studii oferite de VUB sunt acreditate de Organizația de Acreditare Olandeză-Flandra (NVAO), asigurându-se că îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate predefinite. Alături de acest sistem oficial de control al calității, VUB are și o Comisie internă de control al calității însărcinată cu monitorizarea permanentă a calității educației.

  Organizația de acreditare olandeză-flamandă (NVAO)

  Accredited

  Locații

  • Brussels

   Pleinlaan 2

  Chat with students

  Întrebări