Keystone logo
Vilnius University

Vilnius University

Vilnius University

Introducere

Despre noi

Bine ați venit la Universitatea din Vilnius - cea mai veche și cea mai mare instituție de învățământ superior din Lituania.

De la înființarea sa în secolul al XVI-lea, Universitatea din Vilnius, ca parte integrantă a științei și culturii europene, a întruchipat conceptul de universitate clasică și unitatea studiilor și a cercetării.

Universitatea din Vilnius este un participant activ în activitățile științifice și academice internaționale și se mândrește cu mulți oameni de știință proeminenți, profesori și absolvenți. Dezvoltarea științifică și extinderea relațiilor cu centrele de cercetare globale au contribuit la o varietate de cercetări și studii la Universitatea din Vilnius.

Cu sprijinul partenerilor sociali, universitatea educă specialiști la nivel global care se integrează cu succes în comunitatea europeană modernă.

De ce să alegi Universitatea din Vilnius

 • Universitatea din Vilnius este o universitate clasică, cu peste 430 de ani de tradiții academice și cea mai largă gamă de programe de studiu din Lituania.
 • Universitatea oferă un mediu academic axat pe excelență în cercetare și predare.
 • Universitatea din Vilnius ocupă locul 1 în Lituania, conform unui clasament național. Este cea mai populară și cea mai recunoscută instituție de învățământ superior în rândul absolvenților de liceu lituanieni.
 • Universitatea din Vilnius este cea mai importantă instituție academică din Lituania, clasată printre primele 400 de universități din lume (QS WUR 2022).

141603_vu-130923.jpg

Misiune

Misiunea Universității din Vilnius este de a crea, acumula și disemina cunoștințe prin asigurarea continuității culturii universitare autentice, care se distinge prin atmosfera în care tradițiile vechi și ideile noi se îmbogățesc reciproc.

Libertatea de gândire și diversitatea opiniilor sunt principalele valori ale comunității universitare. O unitate de cercetare și studii este principiul fundamental al activității generale a Universității.

Universitatea ar trebui să se distingă printr-un spectru larg de cercetare fundamentală și aplicată. Ar trebui să încerce să își asume poziția de lider printre celelalte instituții lituaniene în toate domeniile de cercetare care sunt esențiale pentru însăși natura unei universități cuprinzătoare și să își stabilească obiectivul de excelență internațională în cercetarea interdisciplinară. Universitatea ar trebui să se angajeze în misiunea de a deschide porțile și de a oferi educație universală pentru cei mai talentați tineri din toate districtele Lituaniei și de a educa specialiști activi și responsabili, care demonstrează nevoia de a-și extinde cunoștințele și de a se perfecționa din punct de vedere profesional și care sunt capabili să învețe pe tot parcursul vieții. Universitatea ar trebui să urmărească ca calitatea tuturor formelor de studii să fie conformă cu cultura și tehnologiile moderne și să corespundă nevoilor statului și societății.

Viziune

 • Să se poziționeze și să se distingă în spațiul european de cercetare și educație prin cercetare de înalt nivel, care să fie susținută de echipele de cercetare ale Universității de renume internațional și de echipe noi, precum și să asigure anual o implicare tot mai mare în programele europene de cercetare și educație;
 • să se asigure că dezvoltarea echilibrată și interacțiunea cercetării în domeniul științelor umaniste, sociale, fizice, biomedicale și tehnologice rămâne cea mai remarcabilă caracteristică a Universității, care o diferențiază în esență de alte instituții lituaniene de învățământ superior și cercetare;
 • să inițieze și să implementeze în mod activ proiecte valoroase pentru dezvoltarea economică a țării, care să încurajeze cooperarea eficientă a instituțiilor științifice și educaționale cu companiile de înaltă tehnologie și să creeze condiții și un mediu favorabil pentru inovații și antreprenoriat;
 • să creeze un sistem de asigurare a calității care să funcționeze bine, care să garanteze o monitorizare eficientă a programelor de studiu existente și dezvoltarea de noi programe și care să încurajeze implementarea unor metode și instrumente didactice avansate. Sistemul ar trebui să asigure că competențele și abilitățile generice și specifice ale absolvenților universității sunt în concordanță cu nevoile și tendințele din economia, cultura și piața muncii din țară;
 • să extindă semnificativ formele și metodele de studiu non-consecutive, la distanță și alte forme flexibile de studiu și să devină centrul perfecționării profesionale continue și al învățării pe tot parcursul vieții, care joacă un rol important în tranziția țării către o societate bazată pe cunoaștere.

Locuind în Lituania

Costul de trai

Fii realist în timp ce îți planifici cheltuielile în timpul șederii tale în Lituania - este esențial să ai suficienți bani pe toată durata studiului!

Costurile probabile de viață lunare sunt furnizate mai jos. Aceste costuri se bazează pe un student care locuiește în Vilnius sau Kaunas și nu are dependenți. Taxele de școlarizare, cheltuielile pentru permisul de ședere și călătoriile în țara dvs. de origine nu sunt incluse.

Transport public în Vilnius

Troleibuzele și autobuzele încep să circule la ora 5:00 dimineața și se opresc la miezul nopții. Există, de asemenea, autobuze de noapte care circulă peste noapte. Orarele pot fi găsite pe site-ul oficial al transportului public din Vilniussau pe aplicații mobile precum "m.Ticket" sau "Trafi". Aplicațiile sunt ușor de utilizat și oferă cele mai precise orare, așa că vă sunt foarte recomandate.

Transport public în Kaunas

Troleibuzele și autobuzele încep să circule la ora 6:30 dimineața și se opresc la ora 22:00 seara. Există, de asemenea, autobuze de noapte la sfârșit de săptămână și în zilele festive. Orarele pot fi găsite pe site-ul www.stops.lt/kaunas/#kaunas/en www.stops.lt/kaunas/#kaunas/en sau pe aplicațiile mobile, cum ar fi "Trafi". Este ușor de utilizat și oferă cele mai precise orare, așa că vi le recomandăm cu căldură.

Telefon

Cei care doresc să utilizeze un telefon mobil în Lituania pot alege între trei companii de telefonie mobilă: Telia, Tele2 sau Bite. Este mult mai ieftin să folosiți o cartelă preplătită de la una dintre aceste companii decât să folosiți serviciile din țara de origine.

Cardul preplătit poate fi procurat din majoritatea magazinelor alimentare sau din magazinele specializate ale companiilor. Acolo ați putea obține, de asemenea, informații cu privire la cele mai bune modalități de utilizare a cardului dumneavoastră. Vă rugăm să găsiți adresele subdiviziunilor acestor companii urmărind linkurile furnizate.

Climat

Clima Lituaniei este de tranziție între maritim și continental. Temperatura medie este de aproximativ + 20 ° C (uneori crește peste + 30 ° C) vara și -5 ° C (de asemenea, poate scădea la –15 ° C sau –20 ° C) iarna, așa că fiți pregătiți pentru vremea schimbătoare.

Locații

 • Vilnius

  3 Universiteto St., , Vilnius

 • Kaunas

  Muitinės gatvė,8, 44280, Kaunas

  • Šiauliai

   84 Vytauto St., LT-76352, , Šiauliai

   Întrebări