Keystone logo
Vilnius University

Vilnius University

Vilnius University

Introducere

Despre noi

Bun venit la Vilnius University – cea mai veche și mai mare instituție de învățământ superior din Lituania.

De la înființarea sa în secolul al XVI-lea, Vilnius University , ca parte integrantă a științei și culturii europene, a întruchipat conceptul de universitate clasică și unitatea de studii și cercetare.

Vilnius University este un participant activ la activitățile științifice și academice internaționale și se mândrește cu mulți oameni de știință, profesori și absolvenți de seamă. Dezvoltarea științifică și extinderea relațiilor cu centrele de cercetare globale au contribuit la o varietate de cercetări și studii la Vilnius University .

Cu sprijinul partenerilor sociali, universitatea educă specialiști cu mentalitate globală care se integrează cu succes în comunitatea europeană modernă.

De ce să alegeți Vilnius University

 • Vilnius University este o universitate clasică cu peste 430 de ani de tradiții academice și cea mai largă gamă de programe de studiu din Lituania.
 • Universitatea oferă un mediu academic axat pe excelență în cercetare și predare.
 • Vilnius University este pe locul 1 în Lituania conform unui clasament național. Este cea mai populară și mai recunoscută instituție de învățământ superior în rândul absolvenților de liceu lituanieni.
 • Vilnius University este cea mai importantă instituție academică din Lituania, clasată printre primele 400 de universități din lume (QS).

141603_vu-130923.jpg

Misiune

Misiunea Vilnius University este să creeze, să acumuleze și să difuzeze cunoștințe asigurând continuitatea culturii universitare autentice, care se distinge prin atmosfera în care vechile tradiții și ideile noi se îmbogățesc reciproc.

Libertatea de gândire și diversitatea opiniilor sunt principalele valori ale comunității universitare. O unitate de cercetare și studii este principiul de bază al activității generale a Universității.

Universitatea ar trebui să se distingă printr-un spectru larg de cercetare fundamentală și aplicată. Ar trebui să încerce să-și asume poziția de lider printre alte instituții lituaniene în toate domeniile de cercetare care sunt esențiale pentru natura însăși a unei universități cuprinzătoare și să își stabilească obiectivul excelenței internaționale în cercetarea interdisciplinară. Universitatea ar trebui să se angajeze în misiunea de a deschide porțile și de a oferi educație universală pentru cei mai talentați tineri din toate raioanele Lituaniei și de a educa specialiști activi și responsabili, care demonstrează nevoia de a-și extinde cunoștințele și de a se perfecționa profesional și care sunt capabili să învață de-a lungul vieții. Universitatea ar trebui să caute ca calitatea tuturor formelor de studii să fie conformă cu cultura și tehnologiile moderne și să țină cont de nevoile statului și ale societății.

Viziune

 • Să se poziționeze și să se distingă în spațiul european de cercetare și educație prin cercetare la nivel înalt, care ar trebui să fie susținută de echipele de cercetare ale Universității de apreciere internațională și echipe noi, precum și să asigure o implicare din ce în ce mai mare în programele europene de cercetare și educație;
 • să se asigure că dezvoltarea echilibrată și interacțiunea cercetării în științe umaniste, sociale, fizice, biomedicale și tehnologice rămâne cea mai remarcabilă trăsătură a universității, care o diferențiază în esență de alte instituții lituaniene de învățământ superior și cercetare;
 • să inițieze și să implementeze activ proiecte de valoare pentru dezvoltarea economică a țării, care să încurajeze cooperarea eficientă a instituțiilor științifice și de învățământ cu companiile de înaltă tehnologie și să creeze condiții și mediu propice pentru inovații și antreprenoriat;
 • să creeze un sistem de asigurare a calității funcțional, care să garanteze monitorizarea eficientă a programelor de studii existente și dezvoltarea de noi programe și care să încurajeze implementarea metodelor și instrumentelor de predare avansate. Sistemul ar trebui să asigure că competențele și aptitudinile generice și specifice ale absolvenților universităților sunt în concordanță cu nevoile și tendințele din economia, cultura și piața muncii a țării;
 • să extindă semnificativ formele și metodele de studiu non-consecutive, la distanță și alte flexibile și să devină centrul perfecționării profesionale continue și al învățării pe tot parcursul vieții, care joacă un rol important în tranziția țării către o societate bazată pe cunoaștere.

Locuind în Lituania

Costul de trai

Fiți realiști în timp ce vă planificați cheltuielile pe durata șederii în Lituania - este esențial să aveți destui bani pe toată durata perioadei de studiu!

Costurile lunare probabile de trai sunt prezentate mai jos. Aceste costuri se bazează pe un student care locuiește în Vilnius sau Kaunas și nu are persoane în întreținere. Taxele de școlarizare, cheltuielile cu permisul de ședere și călătoriile în țara dvs. de origine nu sunt incluse.

Transport public în Vilnius

Troleibuzele și autobuzele încep să circule la ora 5:00 dimineața și se opresc la miezul nopții. Există, de asemenea, autobuze de noapte care circulă peste noapte. Orarele pot fi găsite pe site-ul oficial Vilnius Public Transportsau pe aplicații mobile precum „m.Ticket” sau „Trafi”. Aplicațiile sunt ușor de utilizat și oferă cele mai precise orare, așa că sunt foarte recomandate pentru dvs.

Transport public în Kaunas

Troleibuzele și autobuzele încep să circule la 6:30 dimineața și încetează să circule la 22:00 seara. Există, de asemenea, autobuze de noapte în weekend și zilele festive. Orarele pot fi găsite pe site-ul www.stops.lt/kaunas/#kaunas/en sau pe aplicații mobile precum „Trafi”. Este ușor de utilizat și oferă cele mai precise orare, așa că ți-l recomandăm cu căldură.

Telefon

Pentru cei care doresc să folosească un telefon mobil în Lituania pot alege între trei companii de telefonie mobilă: Telia, Tele2 sau Bite. Este mult mai ieftin să folosești un card preplătit de la una dintre aceste companii decât să folosești serviciile din țara ta de origine.

Puteți obține cardul preplătit în majoritatea magazinelor alimentare sau magazinelor specializate ale companiei. De asemenea, puteți obține informații despre cele mai bune modalități de a vă folosi cardul. Vă rugăm să găsiți adresele subdiviziunilor acestor companii urmând linkurile furnizate.

Climat

Clima Lituaniei este de tranziție între maritim și continental. Temperatura medie este de aproximativ +20ºC (uneori crește peste +30ºC) vara și -5ºC (poate scădea și la –15ºC sau –20ºC) iarna, așa că fiți pregătiți pentru schimbarea vremii.

Clasamente

VU a reiterat o poziție record: Universitatea ajunge în primele 400 de universități din lume

Vilnius University (VU) a menținut cel mai înalt rating pe care l-a primit anul trecut în rândul instituțiilor de învățământ superior lituaniene, ocupându-se pe locul 400 în cel mai recent QS World University Rankings. Poziția VU a rămas neschimbată, chiar și după includerea a 124 de instituții de învățământ superior suplimentare în QS Rankings anul acesta.

Comparativ cu anul precedent, VU a urcat semnificativ în noile clasamente în funcție de reputația sa în rândul angajatorilor – de la locul 434 la 348. Această categorie reflectă evaluarea de către angajatorii internaționali a celor mai buni absolvenți produși de instituții. Au crescut și indicatorii pentru personalul universitar internațional. În plus, VU ocupă o poziție excepțional de înaltă în ceea ce privește calitatea predării – 137, ceea ce este legat de atenția mai mare acordată de profesori fiecărui elev.

La elaborarea QS World University Rankings, instituțiile de învățământ superior sunt clasificate în funcție de un total de șase criterii: Reputația academică, Reputația angajatorului, Citări pe facultate, Raportul facultăți/studenți, Raportul internațional de facultăți și Raportul studenților internaționali.

VU a fost inclusă în clasamentul global QS printre aproape o mie și jumătate de instituții de învățământ superior de aproape un deceniu și a crescut cu un total de peste 200 de poziții în acest timp. Când a fost evaluat pentru prima dată în 2014, VU s-a clasat pe locul 601-650; iar în prezent se află pe locul 400. VU reprezintă Lituania în formarea unor standarde științifice mai înalte, care aduc o contribuție din ce în ce mai importantă la atragerea cercetătorilor internaționali și pentru a deveni un competitor serios printre cele mai prestigioase universități europene.

Cerinte pentru viza

Toți studenții internaționali din țări non-UE/AELS care vin pentru studii în Lituania trebuie să obțină vize naționale cu intrări multiple (D).

Documentele de cerere pentru eliberarea unei vize naționale (D) trebuie depuse la cea mai apropiată Ambasadă, Misiune Diplomatică sau Post Consular al Republicii Lituania înainte de sosire . Decizia de eliberare a vizei naționale se ia în termen de 15-45 de zile de la primirea cererii de viză.

Important :

! Nu puteți obține o viză națională (D) la sosirea în Lituania. ! O viză națională cu intrări multiple (D) poate fi eliberată pentru o perioadă care nu depășește un an (viza nouă pentru următoarele 12 luni poate fi eliberată nu mai devreme de 180 de zile de la expirarea ultimei vize sau a perioadei totale de valabilitate a tuturor vizelor). ai avut) . ! Dacă aveți o viză națională (D) pentru studii, NU aveți voie să lucrați în timpul studiilor (doar după obținerea unui permis de ședere temporară). ! Doar studenții de doctorat și masterat (deținătorii unui permis de ședere) își pot aduce familia în Lituania.

În conformitate cu legea lituaniană privind confidențialitatea, ambasadei nu are voie să comunice cu o terță parte (de ex. Universitatea) despre o cerere de viză sau un motiv de refuz.

Documentele necesare care trebuie depuse la cea mai apropiată ambasadă a Lituaniei pentru o viză națională cu intrări multiple (D) :

 1. Cererea de eliberare a vizei naționale completată în formatul stabilit ( tipărită și semnată de solicitant );
 2. Fotografie pașaport monocolor ( 35×45 mm cu fundal de culoare deschisă , nu mai veche de 6 luni );
 3. Pașaport valabil ( copia acestuia și copia tuturor paginilor ștampilate ):
  • Perioada de valabilitate a acesteia este cu cel puțin trei luni mai mare decât perioada de valabilitate a vizei solicitate;
  • Acesta trebuie să conțină cel puțin două pagini albe;
  • Acesta trebuie să fi fost eliberat în ultimii 10 ani.
 4. Dovada sumei suficiente de fonduri pentru subzistență ( cel puțin 365 EUR pe lună + 730 EUR pentru întoarcerea în statul de origine );
 5. Asigurare de sanatate
  • Acoperă întreaga perioadă a șederii prevăzute.
  • Valabil în toate statele participante la spațiul Schengen.
  • Acoperirea minimă este de 30 000 EUR.
 6. Numărul de scrisori de mediere de la Vilnius University pentru eliberarea unei vize naționale (D) - Formular de solicitare ;
 7. Scrisoare de acceptare (sau certificat de statut de student comandat prin aplicația VU IS eStudent ) ;
 8. Taxa consulară : 60.00–120.00 EUR.


Nota 1: Documentele justificative care sunt într-o altă limbă decât lituaniană sau engleză trebuie să fie însoțite de o traducere oficială a documentului original sau de o copie certificată a documentului original în lituaniană sau engleză.Nota 2: Ambasada/Consulatul își rezervă dreptul de a solicita informații/documentații suplimentare și, dacă se consideră necesar, de a intervieva solicitantul. Pentru informații detaliate despre toate cerințele pentru viză, este recomandabil să vizitați site-ul web al Ambasadei/Consulatului Republicii Lituania .Nota 3: O viză națională (D), precum și un permis de ședere temporară, permit studenților să călătorească prin țările din spațiul Schengen timp de 3 luni în fiecare perioadă de 6 luni

Burse și finanțare

Termen limită de aplicare
Bachelor and Integrated studies: Tuition Fee Waivers and Scholarships to Apply for Before StudiesJune 1, 2022
Master Studies: Tuition Fee Waivers and Scholarships to Apply for Before StudiesJune 1, 2022
Scholarships to Get During the Study PeriodOctober 10, 2022

Aplicațiile se deschid pe 1 ianuarie

Așteptăm cererea dumneavoastră pentru studii începând din septembrie 2023 de la 1 ianuarie.

Locații

 • Vilnius

  3 Universiteto St., , Vilnius

 • Kaunas

  Muitinės gatvė,8, 44280, Kaunas

  • Šiauliai

   84 Vytauto St., LT-76352, , Šiauliai

   Întrebări