Keystone logo
University of Wroclaw

University of Wroclaw

University of Wroclaw

Introducere

Universitatea din Wrocław are o istorie bogată de peste trei secole. Fondată de Leopold I Habsburg, universitatea a evoluat dintr-o școală modestă condusă de iezuiți într-una dintre cele mai mari instituții academice din Polonia. La începutul secolului al XIX-lea, universitatea avea cinci facultăți: filozofie, teologie catolică, teologie evanghelică, drept și medicină. Mai târziu a fost extins cu numeroase secțiuni, laboratoare și un muzeu natural, care există până astăzi.

După cel de-al doilea război mondial, un grup de profesori polonezi, anterior din Lvov, a început activitatea de predare și cercetare la Universitatea din Wrocław. Inițial, au creat facultățile de drept și administrație, arte, științe naturale, agricultură, veterinar, medicină, matematică, fizică și chimie. Unele dintre aceste facultăți au fost transformate curând în alte universități.

De la începutul secolului XX, Universitatea din Wrocław a produs 11 câștigători ai Premiului Nobel, cum ar fi Theodor Mommsen, Filip Lenard, Eduard Buchner, Paul Ehrlich, Fritz Haber, Friedrich Bergius, Erwin Schrödinger, Otto Stern și Max Born.

Astăzi, primul și principalul obiectiv al Universității din Wrocław este cercetarea științifică. Cercetătorii noștri au numeroase legături cu colegii lor din alte instituții de învățământ superior din Polonia și din întreaga lume. Succesul cercetătorilor noștri a fost recent recunoscut de autoritățile poloneze, care au majorat în mod semnificativ finanțarea pentru echipamente și cercetare la Universitatea noastră cu 80% față de anii precedenți.

La fel ca în majoritatea țărilor, în Polonia sistemul național de evaluare a calității face parte dintr-o strategie națională de îmbunătățire a calității educației. La fiecare patru ani, Ministerul Educației evaluează facultățile tuturor universităților poloneze. Anul trecut, 9 din 10 facultăți au fost calificate în cea mai înaltă categorie și una a fost cea de-a doua.

Incubatorul Academic al Antreprenoriatului este o nouă unitate a Universității din Wrocław concepută pentru a ajuta studenții să își înceapă propria afacere, oferind consiliere antreprenorială gratuită, organizând conferințe, seminarii, subvenționând investiții selectate și oferind spații de birouri. Incubatorul Academic al Antreprenoriatului cooperează cu Parcul Tehnologic Wrocław, un centru tehnologic cu laboratoare, spații de birouri, centru de conferințe și echipamente multimedia moderne. Obiectivul Parcului Tehnologic este de a crea condiții pentru utilizarea potențialului științific și industrial al Wroclaw și a regiunii și de a stimula industria tehnologiilor avansate. Universitatea din Wrocław este mândră că este unul dintre acționarii săi.

Statistică

Astăzi, Universitatea din Wrocław este cea mai mare universitate din regiune și predă peste 26.000 de studenți și aproximativ 1300 de doctoranzi la 10 facultăți. 9000 de studenți absolvesc Universitatea în fiecare an.

    Locații

    • Wrocław

      University Of Wroclaw Pl. Uniwersytecki 1

      Întrebări