Keystone logo
UQAR Master în dezvoltare regională și teritorială
UQAR

Master în dezvoltare regională și teritorială

2 Years

Franceză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

Conferinta online

Introducere

MA în dezvoltarea regională și teritorială se concentrează pe analiza problemelor regionale și teritoriale, problemelor, contextelor, provocărilor și potențialelor de dezvoltare.

Această analiză se bazează pe cunoștințe în acest domeniu de studiu și intervenție care afectează dimensiunile economice, sociale și culturale, politice, istorice și geografice ale dezvoltării.

Studiind realitățile și experiențele din Quebec și Canada, precum și din alte părți ale lumii, programul își propune să înțeleagă mai bine dinamica colectivă și procesele de dezvoltare complexe într-un mediu local și global în schimbare, permițând astfel identificarea problemelor, provocărilor, abordărilor, practicilor, acțiunilor și intervențiilor regionale și teritoriale.

obiective

Acest program își propune să le permită elevilor să analizeze științific diferitele domenii de acțiune și diferitele dimensiuni ale dezvoltării regionale și teritoriale.

Profilul de memorie promovează dezvoltarea componentei de cercetare a instruirii prin aprofundarea cunoștințelor într-un domeniu de specializare și dobândirea de competențe ca cercetător-analist în dezvoltarea regională și teritorială.

Obiective specifice:

  • Dobândiți, dintr-o perspectivă multidisciplinară, cunoștințele teoretice, metodologice și practice necesare pentru a înțelege problemele, contextele, provocările, potențialul și provocările dezvoltării regionale și teritoriale;
  • Înțelegeți acțiunile, intervențiile și problemele dezvoltării regionale și teritoriale în principal în ceea ce privește experiențele și problemele din Quebec și din Canada și, într-o măsură mai mică, în legătură cu problemele internaționale.

Un program interdisciplinar care abordează multidimensionalitatea și intersectoralitatea dezvoltării

Master în dezvoltare regională și teritorială (cu teză)

Masterul în dezvoltare regională și teritorială (cu disertație) include un curs de 21 de credite care permite abordarea dimensiunilor teoretice, metodologice și practice ale dezvoltării.

Acesta își propune să ofere instruire ca cercetător-analist în dezvoltarea regională și teritorială.

Acest profil necesită finalizarea unui proiect de cercetare (24 de credite) pentru aprofundarea unui subiect în domeniul studiilor de dezvoltare regională și teritorială. De asemenea, dezvoltă abilitățile necesare pentru a urma studiile de doctorat.

Master în dezvoltare regională și teritorială (cu test)

Master în dezvoltare regională și teritorială (cu test) este un program interdisciplinar cu un curs de 30 de credite care permite abordarea dimensiunilor teoretice, metodologice și practice. Acesta își propune să ofere instruire în calitate de analist-părți interesate în dezvoltarea regională și teritorială, într-o perspectivă reflexivă și critică.

Acest profil necesită finalizarea unui proiect analitic (eseu cu 15 credite) pentru a explora o problemă teoretică sau o problemă practică de dezvoltare regională și teritorială. De asemenea, ajută la dezvoltarea cunoștințelor și abilităților cerute de piața locurilor de muncă sau la perfecționarea celor deținute în acest domeniu de expertiză de către profesioniști.

Un profil cu stagiu care promovează dobândirea de abilități profesionale

Masterul în dezvoltare regională și teritorială face posibilă urmărirea unui profil cu sau fără un stagiu. Un profil de cercetare este posibil în profilul de memorie, în timp ce un stagiu de intervenție este posibil în profilul de testare.

Această formulă favorizează dobândirea de competențe profesionale prin realizarea unei întâlniri de proiect fie o nevoie de cunoștințe cerute de o organizație (profilul de memorie), fie o nevoie de intervenție sau o problemă aplicată depusă de o organizație (profil de încercare ).

Instruire pentru a lucra într-o mare varietate de contexte organizaționale

Programele de absolvire a dezvoltării regionale formează profesioniști care sunt capabili să analizeze situațiile complexe cu care se confruntă actorii, părțile interesate și factorii de decizie implicați în acțiuni sociale, economice, politice și culturale la diferite scări teritoriale și capabili să formuleze un diagnostic, evaluare critică și soluții posibile pentru a ghida schimbarea și intervenția.

Absolvenții absolvenți în dezvoltare regională și teritorială ocupă poziții la nivel înalt, determinate de extinderea activității de predare, cercetare, consultare, consultare, intervenție sau administrare dezbatere publică pe probleme de dezvoltare regională.

Absolvenții dezvoltării regionale ocupă locuri de muncă în următoarele medii:

  • Organisme publice sau parapublic pentru dezvoltare locală sau regională;
  • Ministerele provinciale sau federale și administrațiile publice municipale sau supralocale;
  • Organizații comunitare pentru consultare, intervenție și sprijin pentru dezvoltare;
  • Organizații neguvernamentale (ONG) dedicate dezvoltării teritoriilor și ajutorului populațiilor;
  • Organizații non-profit cu scop economic, social, politic sau cultural;
  • Organizații dedicate cercetării și predării (centre specializate, institute, colegii și universități);
  • Companii private și organizații pentru cercetare, intervenție și consultare.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări