Keystone logo
UPES

UPES

UPES

Introducere

Despre UPES

Înființată în 2003 prin Legea UPES din 2003 a Legislativului de Stat din Uttarakhand, UPES este o universitate recunoscută de către UGC și acreditată de NAAC. UPES este recunoscut la nivel global de QS Ratings cu 5 stele atât pentru angajabilitate (plasamente) cât și pentru facilități din campus și 4 stele pentru predare. UPES oferă cursuri postuniversitare și postuniversitare orientate în industrie și specializate prin cele opt școli ale sale: Școala de Inginerie, Școala de Informatică, Școala de Proiectare, Școala de Drept, Școala de Afaceri, Școala de Științe a Sănătății, Școala de Agricultură Inteligentă și Școala de Modernă Mass-media.

De ce să UPES la UPES

150 de specializări concentrate și programele de licență și postuniversitare aliniate industriei

Destinații de plasare - 94% * Destinații generale de loturi care trec în 2019

* Statisticile privind destinațiile de plasare se referă la numărul de studenți care au optat și sunt eligibili pentru plasamente

Alianțe industriale - Cursuri co-dezvoltate și co-livrate de IBM, Xebia, Cisco, Tata Power, L&T și multe altele

Un avantaj lumni -

 • Sprijin pentru plasament de 5 ani după absolvire
 • Suport de incubare, finanțare și spațiu de lucru
 • 35% burse pentru post-absolvire în institutele partenere academice din străinătate

Învățare +

 • AI și ML Experience
 • Design Thinking alimentat de IBM
 • Acces gratuit la 3800+ cursuri globale de la Coursera

Destinații de plasare -

 • 13400+ destinații de plasare
 • 94% * Plasări generale ale loturilor trecute în 2019
 • 3400+ recrutori
 • 60% recrutează

* Statisticile privind destinațiile de plasare se referă la numărul de studenți care au optat și sunt eligibili pentru plasamente

Subiecte de ajutor

Cum este sponsorizat UPES ?

UPES este sponsorizat de Hydrocarbons Education & Research Society (HERS), care este înregistrat sub „Actul de înregistrare a societăților XXI din 1860” (Nr. De înregistrare S-41894 din 2002). HERS este o societate non-profit, promovată de un grup de profesioniști de seamă din industrie.

Cum a fost creată Universitatea? Aparține companiilor Uttarakhand State Govt./MoPNG/Oil?

UPES a fost creat în baza unei Legi de stat Uttarakhand, notificată vide Guvernul Uttarakhand Notificării nr. 830 / Învățământ superior / 2003-3 (18) / 2003 din 1 septembrie 2003. Cu toate acestea, guvernatorul lui Uttarakhand este vizitatorul Universității. și secretarul principal, învățământ superior; Guv. din Uttarakhand este „reprezentantul” guvernului de stat pe diferite consilii ale universității.

Universitatea este aprobată de UGC? Care este semnificația secțiunii 2 (f) din Legea UGC din 1956? Sunt recunoscute cursurile UPES ?

Orice universitate stabilită în India trebuie să fie în conformitate cu secțiunea 2 (f) din Legea UGC care definește că:

UPES fost aprobat de AICTE? Există o astfel de cerință?

Conform Legii AICTE și a regulamentelor sale ulterioare, universitățile înființate în baza unui act de stat sau central, în conformitate cu secțiunea 2 (f) și 3 din Legea UGC din 1956, nu necesită aprobarea AICTE. Cu toate acestea, universitățile trebuie să mențină numai normele și standardele AICTE și nu necesită aprobarea prealabilă a AICTE pentru începerea cursurilor tehnice și profesionale.

Acest lucru a fost clarificat și de hotărârea Curții Supreme a lui Hon’ble în cazul AICTE al Universității Bharathidasan v / s în care Curtea a decis că:

„Nu este obligatoriu ca o universitate, creată în baza unei legi, să solicite și să asigure aprobarea prealabilă a AICTE pentru a începe un departament pentru impartirea unui curs sau program în învățământ tehnic sau a unei instituții tehnice ca adjuvant la Universitatea în sine pentru a conduce tehnica. cursuri la alegere și selecție. De asemenea, banca a spus că definiția instituției tehnice exclude din perspectiva sa o universitate, iar atunci când prin definiție o universitate este exclusă dintr-o instituție tehnică, să interpreteze că o astfel de clauză sau o astfel de expresie, oriunde apare expresia instituției tehnice, va include o universitate va citi în act ceea ce nu este prevăzut în ea ”

Universitatea primește asistență financiară din partea altor surse?

UPES este o universitate autofinanțată și nu primește nicio subvenție sau ajutor financiar din partea guvernului de stat din Uttarakhand. De asemenea, Universitatea nu are dreptul să primească nici o asistență financiară sau subvenții de la UGC sau orice altă sursă finanțată de Guvernul Indiei.

Gradul acordat de UPES purta emblema UGC sau a oricărui alt organism?

Diplomele acordate de Universitate nu poartă emblema UGC sau a oricărui alt organism.

Cum este plasarea la UPES ? O companie din sectorul public insistă asupra aprobării AICTE?

Universitatea are o pistă de plasament excelentă. Plasamentele din campus de la început au 90%. Pentru detalii, vizitați fiecare dintre paginile Școlii pentru mai multe informații despre înregistrările noastre de plasare.

Universitățile nu necesită aprobarea AICTE pentru începerea cursurilor tehnice. În general, industria respectă reputația și credibilitatea UPES timp ce face recrutare în campus.

Plasările se fac doar prin campus? Aceste companii își urmează procesul normal de recrutare sau au un format special conceput pentru UPES ?

Da, plasamentele se fac prin recrutare în campus. Companiile de recrutare pentru plasamente în campus urmează procedurile lor de selecție standard.

Am nevoie de un laptop?

Având în vedere natura și ritmul schimbării rapide a tehnologiei și, mai important, a preferințelor studenților pentru un dispozitiv inteligent, Universitatea a decis să adopte o paradigmă CYOD (Alege-ți propriul dispozitiv).

În cadrul acestei inițiative, se aplică următoarele orientări:

a) Este obligatoriu ca fiecare student sosit să fie echipat cu o tabletă sau laptop în conformitate cu specificațiile minime prezentate mai jos.

b) Dispozitivul trebuie să aibă un sistem de operare legal (sistem de operare) preinstalat, după cum se specifică mai jos. Dovada dreptului de proprietate asupra sistemului de operare ar trebui să fie însoțită de student și producătoare la cerere pe toată durata programului înscris sau în timp ce studentul este prezent în campus - oricare dintre acestea este anterioară. În plus, același lucru ar trebui să fie depus de student în momentul înregistrării.

c) Dispozitivul trebuie să fie capabil să se conecteze la un dispozitiv de afișare extern printr-un port VGA normal în scopul afișării prezentărilor etc.

d) Dispozitivul trebuie să se poată conecta la o rețea Wi-Fi și să efectueze autentificarea domeniului Windows Active Directory a utilizatorului.

e) Dispozitivul trebuie să aibă capacități de introducere a setărilor serverului proxy pentru browser.

f) Dispozitivul trebuie să aibă o tastatură externă și să se poată conecta la un server la distanță folosind protocolul RDP.

g) Producătorul dispozitivului ar trebui să aibă cel puțin un centru de service autorizat sau disponibilitatea serviciilor și asistenței hardware necesare la Dehradun. Studentul este sfătuit să confirme acest lucru înainte de a cumpăra pentru a evita pierderea de ore de studiu în cazul unei defecțiuni a dispozitivului.

h) Un student va fi responsabil de îngrijirea mașinii sale, inclusiv ridicarea biletelor pentru garanție / suport AMC; acoperire de asigurare adecvată; și să fie responsabil pentru întreținerea și întreținerea acestuia, precum și pentru asigurarea conformității legale a sistemului în conformitate cu politicile de licență OEM / ISV pe toată durata programului. Dacă există o pierdere / deteriorare a dispozitivului, va fi responsabilitatea studentului să asigure rectificarea în timp util prin intermediul centrului de service autorizat din Dehradun. În plus, documentele relevante pentru depunerea unei cereri de asigurare vor fi responsabilitatea studentului.

Configurație minimă recomandată / specificații pentru laptopuri:

Procesor: procesor Intel Core i3 / AMD echivalent sau mai mare

Memorie: 4 GB sau mai mare

Dimensiunea ecranului: 14 "sau mai mare

Interfețe de rețea: Wi-fi 802.11g / n; Ethernet 10/100; Bluetooth

Porturi: USB 2.0; USB 3.0; VGA; HDMI

Hard disk: 350 GB sau mai mare

Sistem de operare: Windows XP / Vista / 7/8 Professional Edition [Obligatoriu] sau Mac OS (ultima versiune.) Dovada proprietății este obligatorie.

Productivitate Office: suită de productivitate capabilă să creeze și să editeze documente Microsoft Office, cum ar fi Word, Excel, PowerPoint etc. (recomandat Microsoft Office Student Edition)

Configurație minimă recomandată pentru tablete:

Sistem de operare: iOS / Android

Dimensiunea ecranului: 9 ”sau mai mare

Interfețe de rețea: Wi-fi 802.11g / n; Bluetooth

Stocare: 32 GB sau mai mare

Interfețe: Abilitatea de a conecta unități USB; Posibilitatea de a vă conecta la dispozitivul de proiecție extern prin portul VGA

Tastatură: externă (cu fir sau fără fir)

Aplicații: suita Office Productivity cu capacitatea de a crea și edita formate de documente Microsoft Office, cum ar fi Word, Excel și PowerPoint

Note:

a) O taxă de Rs. 5.000 / - (doar cinci mii de rupii) vor fi plătite către furnizarea de studenți software adecvat, taxe de acces la internet și servicii de asistență pentru aplicații IT.

b) Universitatea va instala un antivirus gestionat pe fiecare laptop / dispozitiv (după caz) care intră în rețeaua Universității. Aceasta este pentru optimizarea lățimii de bandă utilizate în timpul actualizărilor de definire a virusului și pentru a se asigura că dispozitivul nu devine o amenințare de securitate care afectează alți utilizatori din rețea. Această instalare este obligatorie și dispozitivul nu va fi permis în rețea fără acest lucru.

c) Universitatea menține sisteme de control de acces adecvate care vor împiedica o mașină studentă să se conecteze la rețeaua universității în cazul în care aparatul nu respectă politicile acceptabile - în special: Mașina ar trebui să aibă un sistem de operare legal, corelat și un antivirus legal actualizate cu cele mai recente definiții și patch-uri.

d) Dispozitivul trebuie utilizat în conformitate cu politica acceptabilă de utilizare a IT a Universității.

e) Edițiile Microsoft Windows Home Basic / Premium nu vor fi acceptate, deoarece acestea nu acceptă conectarea la un domeniu Windows. Nivelul minim de sistem de operare ar trebui să fie Windows Professional.

f) În timp ce Universitatea va lua toate măsurile rezonabile pentru a asigura aplicarea adecvată și suportul pentru sistemul de operare pentru dispozitiv, Universitatea nu va fi responsabilă pentru nicio pierdere de ore academice din cauza funcționării defectuoase a hardware-ului / funcționării necorespunzătoare din cauza specificării incorecte a dispozitivului.

Ce cerințe de admitere ar trebui să îndeplinească solicitanții și cum sunt listați pentru testul Law și interviu?

Solicitanții ar trebui să obțină note globale de minimum 50% la nivel superior și superior secundar (10 și 12), UPES va efectua testul de aptitudine UPES Law Law (Aptitudinea UL), urmată de discuții de grup și interviu personal. Se poate aplica și pe baza scorului CLAT / a procentului LSAT sau a meritului de bord. Consultați buletinul de informații (în fila Aplicați acum) pentru mai multe detalii.

Unde sunt formularele disponibile?

Este aceeași pagină și pentru studenții internaționali

Puteți aplica online la https: // admitere. UPES .ac.in

Câte centre de examinare există pentru UPESEAT?

UPES efectuează examene în 100 de centre de examen

Care este eligibilitatea pentru a aplica pentru programele UPES B.Tech?

Pentru programe BTech

Pathway EXAM:

50% minim în 10 și 12

Agregat minim 50% în fizică, chimie și matematică în 10 și 12

UPES Engineering Aptitude Test (UPESEAT) urmat de Consiliere centralizată

Pathway NON EXAM: Consiliere centralizată prin meritul principal al JEE

Scoruri principale JEE: note minime de 50% în 10 și 12th agregate minime 50% în fizică, chimie și matematică

Pentru B. Tech. PROGRAMELE LLB (Hons.)

Examin Pathway : UPES Engineering Test Aptitude (UPESEAT), urmat de Consiliere centralizată prin rangul de merit UPESEAT

Pathway NON EXAMĂ:

Consiliere centralizată prin UPES

Consiliere centralizată prin rangul de merit principal al UPES JEE

Meritul CLAT / L-SAT India Merit - Prin UPES CLAT / LSAT Merit Clasament

Pentru PROGRAMELE M.Tech

Note minime de 60% la nivel secundar superior și senior (10 și 12)

Verificați programe individuale pentru criterii specifice programului

Care este data examinării (UPESEAT)?

Examenele UPESEAT Online vor fi efectuate în perioada 13 - 19 mai 2019. Ultima dată pentru depunere a candidaturii este 08 mai 2019.

Care este programul UPESEAT?

Programul ar fi același cu cel al rețelelor JEE.

Care este modelul UPESEAT?

50 de întrebări fiecare pentru PCM

30 de întrebări - înțelegere engleză

20 de întrebări în general

De când vor putea fi descărcate cardurile de admitere UPESEAT?

Cardurile de admitere vor fi disponibile pentru descărcare începând cu 30 aprilie și pe site-ul UPES .

Care sunt lucrurile necesare în runda de prezentare a portofoliului pentru B.Des și M.Des?

Cred că criteriile de eligibilitate și de admitere pe care Dikshant le are deja în microsite create de la studenți internaționali

Pentru B.Des

Cerințele de portofoliu în timpul interviului sunt prezentate mai jos:

· Adu-ți schițele / redarea desenată manual, folosind creioane simple, markere de culoare / creioane sau orice alte suporturi, cum ar fi cărbune, coloranți naturali, etc.

· Fotografie: puteți să vă prezentați abilitățile de fotografie și să prezentați imagini / imagini făcute clic de dvs. OR În cazul în care ați făcut vreo experimentare pe suport digital - Desen, schițare și redare folosind suporturi digitale, instrumente și tehnici (2 dimensiuni, 3 dimensionale),

· Aduceți orice model fizic / prototip - adică ceva din argilă, plastic, lemn, placă de carton etc.

· În afară de cele de mai sus, puteți aduce tot ceea ce ați făcut un experiment pentru a vă exprima / gusta abilitățile creative,

· Certificate de concursuri / orice mențiune specială - de exemplu concursuri de clasă etc. (dacă există)

Pentru M.Des

Cerințele de portofoliu în timpul interviului sunt prezentate mai jos:

· Desen, schițare și redare manuală folosind o varietate de tehnici și suporturi, inclusiv markere de culoare și creioane de culoare (10-15 pagini)

· Expresie creativă - atât 2D cât și 3D

· Abilitatea de a aprecia „Detalii”

· Intelegerea comportamentului material - material, caracteristici

· Revizuirea portofoliului și interviu

Ce este infrastructura și pensiunea, în campus sau în exterior, și cine îl controlează?

Blocurile rezidențiale au fost alocate pentru cazare limitată în campus (în baza primului serviciu) separat pentru băieți și fete, pe bază de partajare triplă. În afară de aceasta, există un număr bun de pensiuni private și de cazare cu pensii potrivite pentru studenții din apropierea campusului. UPES nu are nicio legătură directă sau indirectă cu pensiunile private și nu își asumă nicio responsabilitate în acest sens. Părinții sunt sfătuiți să verifice datele în mod independent înainte de a finaliza orice aranjament cu hostel-ul în cauză și, de asemenea, să semneze un contract scris cu proprietarii de pensiuni. Părinții sunt, de asemenea, sfătuiți să efectueze plăți în avans, fără să verifice însuși facilitățile, de asemenea, ar trebui să insiste asupra unui contract scris cu proprietarul căminului, care ar trebui să menționeze în mod clar modalitățile de plată pentru retragere anticipată, precum și aranjamente în timpul școlii de vară, dacă este cazul.

Unde putem obține detaliile facultății pentru diferite școli din UPES ?

Puteți vizualiza detaliile școlii / departamentului nostru din Facultate înțelept aici: https: // UPES .ac.in / școală-facultate

Unde este campusul? Aveți vreun campus în afară de Dehradun?

UPES este situat în Dehradun (Uttarakhand). Are doar 2 campusuri în Dehradun. Campusul UPES Bidholi, cunoscut sub numele de Energy Acres, având programe oferite în cadrul Școlii de Inginerie, Școlii de Calculatoare, Școlii de Proiectare și Școlii de Științe ale Sănătății. Campusul UPES Kandoli, cunoscut sub numele Acres Knowledge, având programe oferite în cadrul School of Law și School of Business.

Voi primi un împrumut bancar pentru a-mi urma educația la UPES ? UPES are vreo legătură cu banca naționalizată / privată?

Pentru comoditatea și beneficiul potențialilor studenți ai UPES , există o legătură formală cu banca naționalizată lider din India, Banca de Stat a Indiei și Banca de Comerț Oriental. Studentul își poate acoperi toate cheltuielile, de exemplu, Taxa de curs, Hostel etc., în timp ce solicită împrumut.

Cerințe de admitere la program

Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

Locații

 • Dehradun

  P.O. Bidholi Via-Prem Nagar, 248007, Dehradun

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări