Keystone logo
University for Peace MA în studii de religie, cultură și pace
University for Peace

MA în studii de religie, cultură și pace

Ciudad Colón, Costa Rica

1 Years

Engleză

La zi

31 May 2024

Aug 2024

USD 19.500

În campus

Introducere

Este pentru tine?

Sunteți un practicant al păcii care lucrează cu organizații locale sau internaționale și doriți să înțelegeți mai multe despre modul în care ar trebui luate în considerare problemele religioase și culturale în situațiile de pace și conflict?

Sunteți un erudit religios interesat să vă extindeți perspectivele asupra modului în care religiile pot fi folosite ca instrumente pentru construirea păcii?

Sunteți student sau absolvent și vă imaginați implicat în eforturile de consolidare și menținere a păcii, în timp ce sunteți conștient de sensibilitățile religioase și culturale din jurul acestei lucrări?

Sunteți interesat să învățați abilitățile necesare pentru a conecta comunitățile prin inițiative interconfesionale?

Doriți să studiați nuanțele conflictelor printr-o lentilă intersecțională și să le explorați în raport cu aspecte structurale precum cele de rasă, etnie, sex, abilitate și clasă, printre altele?

Doriți să petreceți un an într-un program de masterat care vă sprijină în angajarea în dezbateri științifice în domeniul studiilor religiei, culturii și păcii la o universitate globală în care studenții și membrii facultății sunt atrași din toate colțurile lumii?

Ce vei învăța?

Înființat de programul de bursă Dr. ALISSA, programul de masterat în religie, cultură și studii de pace vă va permite să vă adânciți într-o schemă riguroasă de studii. Cu sponsorizarea Ligii Mondiale Musulmane, a Universității Pontificale din Lateran și a Congresului Evreiesc Mondial, acest program a fost conceput pentru a vă alimenta abilitățile de gândire critică, pentru a vă încuraja abilitățile de cercetare și pentru a vă oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a fi un învățat intersecțional care ține cont de dimensiunile religioase și culturale ale transformării conflictelor și ale consolidării păcii. Prin acest program, veți:

 • Familiarizați-vă cu dezbaterile și tendințele teoretice și practice actuale din domeniul studiilor religiei, culturii și păcii;
 • Dezvoltarea unei înțelegeri aprofundate a Sistemului Națiunilor Unite și a organizațiilor conexe care lucrează pentru pace în contexte locale, regionale și internaționale;
 • Angajați-vă în cercetări care vă permit să analizați în mod critic religia și cultura pe măsură ce se manifestă într-o varietate de contexte;
 • Înțelegeți cum istoric religia a fost folosită pentru a justifica violența și a fost folosită ca resursă pentru restabilirea păcii;
 • Analizați situațiile conflictuale luând în considerare influențele religioase și culturale implicate;
 • Învățați abilități de transformare a conflictelor care vă vor permite să derulați inițiative interconfesionale în diverse comunități;
 • Efectuați o analiză intersecțională cu o lentilă conștientă de gen și propuneți strategii pentru a realiza o pace durabilă.

MA în studii de religie, cultură și pace: cursuri la nivel universitar

Veți primi, împreună cu colegii dvs. de la alte programe, cursuri despre teoriile și practicile păcii și conflictelor, sistemul ONU, relația dintre politica identității și consolidarea păcii și metodele de cercetare. Studenții acestui program de masterat vor primi, de asemenea, instruire practică privind lucrul în zone de conflict.

MA în studii de religie, cultură și pace: cursuri specifice programului

În plus față de cursurile la nivel universitar, studenții din acest program vor urma 10 cursuri specifice programului. Aceste cursuri includ:

 • Instrumente pentru transformarea conflictelor;
 • Politici de identitate, incluziune și perspective de consolidare a păcii asupra religiei și societății;
 • Religii, culturi și consolidare a păcii Religie, cultură și ecologie;
 • Religie și diplomație;
 • Combaterea discursului urii;
 • Reconciliere, dreptate și pace;
 • Educație pentru durabilitate;
 • Politica identității, incluziunea și consolidarea păcii;
 • Teză / Capstone / Internship: În ultimele luni ale programului de masterat, veți produce o teză bazată pe cercetare sau un proiect capstone. De asemenea, veți avea opțiunea de a alege un stagiu la o organizație relevantă pentru a vă îndeplini cerințele programului de masterat.

Unde vei studia?

Masteratul în Studii de Religie, Cultură și Pace este oferit de Departamentul de Studii pentru Pace și Conflict recunoscut la nivel internațional din University for Peace . Fiind un centru de lider al cercetării și educației în domeniul păcii și al conflictelor, departamentul oferă diverse alte programe de masterat în studii internaționale de pace, educație pentru pace, științe indigene și studii de pace, mass-media și pace și gen și consolidare a păcii. Se adresează unui corp divers de studenți globali. Instrucțiunile sunt oferite de un grup de erudiți și practicanți experți în domeniu.

University for Peace - stabilit de Adunarea Generală a ONU în 1980 - a pregătit liderii pentru pace în ultimele patru decenii. Este cea mai importantă instituție de învățământ din lume în domeniul păcii și soluționării conflictelor în îndeplinirea mandatului dat de Adunarea Generală, și anume „de a oferi umanității o instituție internațională de învățământ superior pentru pace și cu scopul de a promova printre tuturor ființelor umane spiritul de înțelegere, toleranță și coexistență pașnică, pentru a stimula cooperarea între popoare și pentru a ajuta la diminuarea obstacolelor și amenințărilor la adresa păcii și progresului mondial, în conformitate cu aspirațiile nobile proclamate în Carta Națiunilor Unite ".

Cum se aplică?

 1. Accesați site-ul nostru web și găsiți programul la alegere vizitând secțiunea Programe. Vă recomandăm să citiți cardurile „Este pentru dvs.” pentru fiecare program, deoarece acestea sunt concepute pentru a vă ajuta să găsiți programul cel mai potrivit profilului dvs. profesional.
 2. Faceți clic pe Cerințe în bara de meniu din partea de sus a programului ales de dvs. pentru a afla despre documentația necesară pe care va trebui să o aveți la îndemână atunci când completați formularul de cerere.
 3. Citiți instrucțiunile și faceți clic pe Aplicare acum pentru a începe procesul de aplicare.
 4. Vă rugăm să luați notă de codul de aplicare înainte de a începe să completați formularul. Aplicația online vă va salva automat progresul pe măsură ce avansați prin ecrane, dar veți avea nevoie de acest cod pentru a reveni la o aplicație neterminată.
 5. În orice moment din timpul procesului de aplicare, conectați-vă cu echipa de admitere pentru asistență. Notificările de admitere vor veni prin e-mail, deci verificați-vă căsuța de e-mail
 6. Odată ce cererea dvs. a fost trimisă, echipa de admitere o va examina și vă va informa cu privire la starea dvs. de admitere.
 7. După ce ați fost acceptat la UPEACE , asigurați-vă că examinați pachetul de admitere și completați documentația necesară pentru a vă înscrie.
 8. Odată ce prima plată a fost trimisă, UPEACE va contacta cu privire la cererea dvs. de viză și opțiunile de locuință.

Pregătește-te pentru un an transformator la UPEACE !

Burse și scutiri

30%

 • Cetățean sau cetățean al unei țări semnatare a Cartei UPEACE
 • Studenții care au primit o diplomă de licență sau absolvent de la o universitate parteneră;
 • Veterani ai Corpului Păcii;
 • Numai pentru MA în spaniolă (Resolución de Conflictos, Paz y Desarrollo): cetățeni sau cetățeni ai țărilor în care limba oficială este spaniola.

50%

 • Profesori de la o universitate parteneră;
 • Cetățeni și rezidenți din Costa Rica (țara gazdă) Angajați și voluntari actuali cu normă întreagă ONU și voluntari Membri ai misiunilor diplomatice oficiale la ONU;
 • Refugiați sau azil documentați UPEACE Absolvenți.

30 - 50%

 • Bazat pe merit (discreționar)

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Despre Școală

Întrebări