Keystone logo
University of Parma Master în științe lingvistice și studii culturale pentru nevoi speciale
University of Parma

Master în științe lingvistice și studii culturale pentru nevoi speciale

Parma, Italia

2 Years

Engleză

La zi, Part time

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

Amestecat, În campus

* taxele de școlarizare variază pe baza unui sistem proporțional de taxe de școlarizare https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021

Introducere

Programul

Diploma de ciclul al doilea în științe lingvistice și studii culturale pentru nevoi speciale este un curs de doi ani și, la finalizarea cu succes, absolvenților li se acordă „Laurea Magistrale”.

Acest curs este conceput pentru candidați din medii academice diferite și își propune să ofere o bază aprofundată și competențe lingvistice și culturale avansate în limba engleză și într-o a doua limbă străină (inclusiv italiană ca FL / L2), precum și abilități de cercetare în domeniul științelor lingvistice. , în special lingvistică educațională. Cursul dedică o atenție specifică aspectelor legate de învățarea și predarea limbilor străine, în special în ceea ce privește contextele educaționale care includ cursanți cu nevoi speciale, cum ar fi deficiențe și dezavantaje de limbă, tulburări de învățare sau dizabilități senzoriale.

Științe lingvistice și studii culturale pentru studenții cu nevoi speciale sunt încurajați să câștige experiență în străinătate în cei doi ani universitari și pot profita de un număr mare de oportunități.

Metodele de predare în științe lingvistice și culturale pentru nevoi speciale sunt în principal interactive și necesită participarea studenților. Evaluarea se desfășoară în cadrul fiecărui curs în mai multe moduri, cu o preferință pentru munca prin proiect, în care persoane individuale sau grupuri de studenți, ajutați de profesori, pregătesc, prezintă și discută despre proiecte cu profesori și colegi.

Cursul permite, de asemenea, studenților să-și dezvolte abilitățile de bază în proiectarea instructivă necesare pentru a lucra ca editori sau designeri de instruire. Astfel de abilități sunt combinate cu competențe de educație lingvistică în modurile tradiționale și de învățare electronică.

La ce să ne așteptăm la absolvire

Datorită dobândirii unei competențe lingvistice avansate și a unei cunoașteri profunde a domeniilor de studii culturale și lingvistică educațională, absolvenții programului în științe lingvistice și studii culturale pentru nevoi speciale dezvoltă un profil inovator care le face adecvate pentru a răspunde nevoilor piața muncii în mai multe domenii.

În special, pot găsi locuri de muncă în sectoare care suferă schimbări profunde, cum ar fi cele referitoare la includerea persoanelor cu nevoi speciale în domeniul educației și adoptarea metodologiilor și mediilor de predare netradiționale, precum și în domeniul accesibilității textului în companii de editare tradiționale și digitale.

Absolvenții vor dezvolta, de asemenea, un profil adecvat pentru ocuparea forței de muncă în agenții internaționale, ONG-uri și alte entități care necesită abilități descrise mai sus.

Profilurile profesionale posibile includ:

  • Experți incluzivi în educație lingvistică
  • Profesori de limbi străine
  • Experți lingvistici și editori pentru edituri tradiționale și digitale
  • inghisti si filologi

Cerințele de admitere

Instrucțiuni pentru studenții italieni și europeni .

Proceduri pentru resortisanții din afara UE .

Curriculum

Rezultatul programului

Admitere

Despre Școală

Întrebări