Master în Siguranța Alimentară și Managementul Riscului Alimentar
University of Parma
Informatie cheie
Locația campusului
Parma, Italia
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
Amestecat, În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi, Part time
Taxe de școlarizare
Contactează şcoala
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
* Taxele de școlarizare variază pe baza unui sistem proporțional de taxe de școlarizare: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Introducere
Programul
Masterul în siguranță alimentară și managementul riscurilor alimentare este oferit în domeniul științelor și tehnologiilor alimentare și are ca scop pregătirea unui expert în siguranța alimentelor, o figură specifică dedicată evaluării riscurilor și gestionării riscurilor de inundații, într-o perspectivă modernă care include toate achizițiile recente ale tuturor științelor legate de aceasta, care includ nu numai chimia, tehnologia și microbiologia alimentelor, ci și nutriția, toxicologia, dreptul, economia, logistica, matematica.
Cursul va fi oferit cu un prim an comun, la University of Parma , iar în al doilea an trei programe diferite în trei universități diferite din regiune: Reducerea riscurilor (Universitatea Catolică din Piacenza, în colaborare cu University of Parma ), Siguranța agroalimentară (Universitatea din Modena e Reggio Emilia), Managementul riscurilor (Universitatea din Bologna, în colaborare cu Universitatea din Ferrara).
În primul an obișnuit, studenții vor afla despre caracterizarea riscului și evaluarea expunerii în alimente, tehnologia alimentară și microbiologie, în legătură cu aspectele de siguranță, care sunt pericolele biologice și xenobiotice din alimente, precum și identificarea pericolului în producția primară, împreună cu elemente ale dreptului alimentar și ale politicilor internaționale, biostatistică și bioetică.
În cadrul curriculumului de atenuare a riscurilor, elevii își vor aprofunda cunoștințele despre modalitățile de atenuare a riscului în producția alimentară, atenuarea toxicităților legate de proces, care sunt riscurile emergente și despre alergenii alimentari.
În programa de siguranță agroalimentară, studenții vor aprofunda cunoștințele cu privire la gestionarea bolilor post-recoltare, dăunătorii animalelor din produsele agroalimentare depozitate, ciupercile micotoxigenice în agroalimentare, contaminarea pesticidelor, împreună cu utilizarea biotehnologiei și agronomiei pentru conservarea siguranței și identității produselor agroalimentare.
În cadrul curriculumului de management al riscului, studenții vor aprofunda cunoștințele în tehnologia avansată a alimentelor și procesul alimentar și microbiologia avansată și predictivă a alimentelor ca modalitate de gestionare a riscului, împreună cu elemente de biosecuritate agricolă și risc alimentar și evaluarea riscului produselor alimentare pentru om sănătate.
Al doilea semestru al celui de-al doilea an va fi pe deplin dedicat lucrării tezei, sub supravegherea comună între universități și companii alimentare, instituții guvernamentale și UE. Calificarea de grad va fi obținută cu succes după elaborarea și apărarea lucrărilor originale de teză și va fi acordată oficial de către cele cinci universități, astfel încât va fi valabilă ca un grad de ciclu secund (MSc) al University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia și Ferrara.
Informații suplimentare AICI
Cerințele de admitere
Instrucțiuni pentru studenții italieni și cetățeni ai UE .
Proceduri pentru resortisanții din afara UE .
Curriculum
Programul
Masterul în Siguranța Alimentară și Managementul Riscurilor Alimentare este oferit în cadrul domeniului Științe și Tehnologii Alimentare și are ca scop pregătirea unui expert în Siguranța Alimentară, o figură specifică dedicată evaluării riscurilor și gestionării riscurilor de inundații, într-o perspectivă modernă care include toate achizițiile recente ale tuturor științelor legate de acesta, care includ nu numai chimia, tehnologia și microbiologia alimentelor, ci și nutriția, toxicologia, dreptul, economia, logistica, matematica.
Cursul va fi oferit cu un prim an comun, la University of Parma , iar în al doilea an trei programe diferite în trei universități diferite din regiune: Atenuarea riscurilor (Universitatea Catolică din Piacenza, în colaborare cu University of Parma ), Siguranța agroalimentară (Universitatea din Modena e Reggio Emilia), Managementul riscurilor (Universitatea din Bologna, în colaborare cu Universitatea din Ferrara).
În primul an comun, studenții vor învăța despre caracterizarea riscurilor și evaluarea expunerii în alimente, tehnologia alimentară și microbiologie în ceea ce privește aspectele de siguranță, care sunt pericolele biologice și xenobioticele din alimente și identificarea pericolelor în producția primară, împreună cu elemente de drept alimentar și politici internaționale, biostatistică și bioetică.
În programa de atenuare a riscurilor, studenții își vor aprofunda cunoștințele cu privire la modalitățile de atenuare a riscului în producția de alimente, atenuarea toxicelor legate de proces, care sunt riscurile emergente, și despre alergenii alimentari.
În programa de Siguranță Agroalimentară, studenții vor aprofunda cunoștințele privind gestionarea bolilor post-recoltare, a dăunătorilor animalelor din produsele agroalimentare depozitate, a ciupercilor micotoxigenice în agroalimentare, a contaminării cu pesticide, împreună cu utilizarea biotehnologiei și agronomiei pentru siguranța și păstrarea identității produselor agroalimentare.
În curriculumul de management al riscurilor, studenții vor aprofunda cunoștințele în tehnologia alimentară avansată și procesele alimentare și microbiologia alimentară avansată și predictivă ca o modalitate de a gestiona riscul, împreună cu elementele de biosecuritate a fermei și riscul transmis prin alimente și evaluarea riscului produselor alimentare pentru om. sănătate.
Semestrul 2 al anului 2 va fi dedicat în întregime lucrărilor de teză, sub supravegherea comună între universități și companii alimentare, instituții guvernamentale și UE. Calificarea de licență va fi obținută cu succes după elaborarea și susținerea lucrării originale de teză și va fi acordată oficial de cele cinci universități, deci va fi valabilă ca diplomă de ciclu al doilea (MSc) de University of Parma , Piacenza, Bologna, Modena e Reggio Emilia și Ferrara.
Mai multe informații AICI