Keystone logo
University of Parma

University of Parma

University of Parma

Introducere

Universitatea

University of Parma , care se mândrește cu o mie de ani de istorie, are acum aproximativ 30.000 de studenți și 1.739 de profesori, cercetători și personal administrativ. Catalogul său bogat de cursuri este alcătuit din 42 de cursuri de prim ciclu, 47 de cursuri de ciclu secundar (dintre care 9 ținute integral în limba engleză) și 7 cursuri de ciclu unic (dintre care 1 ținute în limba engleză) organizate în 9 departamente. În centrul orașului puteți găsi Departamentele de Arte și Umanistice, Economie, Drept și Politică, Medicină și Chirurgie și Științe veterinare. Celelalte departamente științifice (chimie, științe ale vieții și durabilitate a mediului; inginerie și arhitectură; alimente și medicamente; științe matematice, fizice și informatice) sunt situate în campusul universitar, o zonă de 77 de hectare în partea de sud a orașului, care găzduiește, de asemenea, un nou Technopole și facilități sportive de ultimă oră pentru toți studenții.

În plus, Parma este un oraș foarte frumos la scară umană, unde viața este plăcută, iar locuitorii sunt prietenoși și primitori: nu întâmplător mai mult de jumătate dintre studenții noștri provin din alte provincii italiene și, în consecință, Universitatea noastră este clasată printre primele pentru numărul de studenți nerezidenți. Bine ați venit, cercetare, atenție și inovație: acestea sunt elementele cheie pentru a ne îndeplini pe deplin misiunea, adică să vă oferim o experiență completă și autentică de creștere personală, intelectuală și profesională. Sunteți, într-adevăr, centrul tuturor activităților noastre, inima uneia dintre cele mai importante universități europene, care își păstrează încă prestigiul străvechi în timp ce se proiectează în viitor.

Activități de cercetare științifică de excelență mondială

Astăzi, mai mult ca oricând, „inovația” este unul dintre cuvintele cheie ale University of Parma . În cadrul structurilor University of Parma există activități de cercetare științifică de excelență mondială. Domeniile de cercetare variază de la agroalimentare la biotehnologie, de la inovația farmaceutică la medicina experimentală, fără a menționa importanța studiilor în domeniile juridic, economic, umanist, ingineresc, arhitectural și veterinar. Dintre excelențe, nu trebuie să uităm descoperirile despre „neuronii oglindă” din zona Neuroștiinței, studiile în Ingineria informației care au condus la crearea vehiculelor autonome (fără șofer), studiile din domeniul matematicii și cele din sectorul alimentar, în care University of Parma - datorită și poziției sale în centrul Văii Alimentelor - își propune să își consolideze statutul de punct de referință, nu numai la nivel regional.

Tecnopolo și cercetare aplicată

Un alt element de bază al University of Parma este activitatea desfășurată în cadrul Tecnopolo, unde se pot dezvolta atât cercetarea aplicată a centrelor interdepartamentale, cât și „laboratoarele” companiilor partenere universitare în activitățile de cercetare, într-un campus care este inima inovație pentru întreaga zonă.

Proiectul alimentar

Proiectul alimentar este o inițiativă promovată de University of Parma cu scopul de a armoniza și întări abilitățile și competențele deja existente în cadrul Universității, la nivel de cercetare și predare, în sectorul alimentar și de a promova interacțiunea științifică dintre universități , industrii, centre de cercetare și cu instituții de învățământ naționale și internaționale. Scopul este de a face University of Parma un hub european recunoscut în domeniul tehnologiei alimentare și al nutriției.

Accesarea cursurilor de studii

Cetățenii UE pot găsi AICI toate informațiile de acces relevante

Accesul cetățenilor non-UE la University of Parma este garantat prin procedurile detaliate pe portalul web național „Studiare in Italia”.

Statistică

University of Parma , care se mândrește cu o mie de ani de istorie, are acum aproximativ 30.000 de studenți și 1.739 de profesori, cercetători și personal administrativ. Catalogul său bogat de cursuri este alcătuit din 42 de cursuri de licență de ciclul I, 47 de cursuri de licență de ciclul al doilea (dintre care 9 susținute în întregime în limba engleză) și 7 cursuri de licență ciclului unic (dintre care 1 desfășurat în întregime în limba engleză) organizate în 9 departamente.

    Locații

    • Parma

      via Università, 12, 43121, Parma

    Întrebări