Keystone logo
University of Applied Arts Vienna

University of Applied Arts Vienna

University of Applied Arts Vienna

Introducere

Ca centru principal de excelență în artă și cercetare, Angewandte este recunoscut la nivel național și internațional.

 • Proiecte și evenimente de cea mai înaltă calitate sunt dezvoltate în toate disciplinele de artă și cercetare ale Angewandte. Angewandte ocupă o poziție de frunte în arta și cultura austriacă.
 • În domeniul cercetării artistice, Angewandte joacă un rol esențial în Austria și a obținut o mare recunoaștere la nivel internațional. Succesul recurent al aplicațiilor făcute de la Universitate la programul austriac Science Fund (FWF) pentru cercetare bazată pe arte (PEEK) oferă dovezi puternice pentru nivelul ridicat de realizare.
 • Artiști și savanți internaționali de excepție din toate ramurile Angewandte oferă impulsuri esențiale în dezvoltarea disciplinelor lor individuale, și dincolo de limitele disciplinelor lor, fie în opera lor de artă, în publicațiile lor, în organizarea expozițiilor, pe piața de artă , în industriile creative sau prin prezența lor mass-media.
 • Angewandte are la dispoziție o rețea dens țesută și bine stabilită de instituții și experți de renume internațional, oferind numeroase posibilități de cooperare partenerilor naționali și internaționali și părților interesate.

Students learning together


Prin acțiunile sale, Angewandte oferă impulsuri eficiente în conturarea societății.

 • Proiectele concepute în mod transdisciplinar, conduse de Angewandte, se bucură de reputația de a furniza impulsuri relevante și contribuții la procesele de dezvoltare socială în mod regulat.
 • Absolvenții Angewandte, ca personalități de succes din punct de vedere profesional, inovatoare, cu spirit critic, responsabili și cu gânduri transgresive, pot juca un rol formativ în modelarea lumii artei, a industriilor creative și nu numai.
 • Ca centru principal pentru evenimente și expoziții, Angewandte beneficiază de o reînnoire și extindere arhitecturală viitoare care își crește potențialul de a comunica în mod direct cunoștințele artistice și științifice relevante către diverse grupuri țintă din cadrul societății.
 • Discursurile relevante în politica culturii și educației sunt dezvoltate activ și modelate de contribuțiile Angewandte.


Angewandte aduce contribuții cheie la consolidarea Austriei ca hub inovator.

 • Prin combinarea interdisciplinară a propriei expertize interne cu parteneri de cercetare relevanți, Angewandte contribuie la diverse constelații de proiecte către îndeplinirea obiectivelor inovatoare și sociopolitice.
 • Absolvenții, participanții la industriile creative (de exemplu, întreprinderile mici și mijlocii nou-înființate sau orientate spre inovare), partenerii de cooperare și alte părți interesate folosesc cunoștințele, sprijinirea expertizei și serviciile oferite de Angewandte (de exemplu, pentru a obține finanțare de la Granturi UE).
 • Astfel, Angewandte îndeplinește o funcție de punte între protagoniștii naționali și internaționali, prin care această funcție asigură simultan ancorarea sa susținută în domeniile relevante de practică.


La Angewandte, diferența - conținut, metodic, cultural - este văzută ca o provocare și o oportunitate pentru implicarea într-o interacțiune constructiv-critică.

 • Pentru a menține obiectivele fondatoare ale Angewandte actualizate cu lumea de astăzi, ideile și energiile creative ale artei vizuale și media, design, arhitectură, estetică, istoria artei și științele naturale și culturale sunt aduse într-o interacțiune vie și respectuoasă. Astfel, echilibrul provocator dintre cerințele estetice-artistice și așteptările orientate spre rezultate poate fi menținut.
 • Interacțiunea diferitelor perspective creative generează metode de abordare incluzivă, care asigură o interacțiune responsabilă și bine informată cu problemele încărcate sociopolitic sau ideologic.

Locații

 • Vienna

  Vienna, Austria

Întrebări