Keystone logo
University Vita-Salute San Raffaele Masterat în informatică sanitară
University Vita-Salute San Raffaele

Masterat în informatică sanitară

Milan, Italia

2 Years

Engleză

La zi

02 Sep 2024

01 Oct 2024

EUR 6.640

În campus

Introducere

Informatică medicală este un curs comun de masterat care rezultă din colaborarea strategică dintre Universitatea Vita-Salute San Raffaele și Politecnico di Milano, două instituții de excelență în domeniul educației în domeniul informaticii medicale și tehnice.

Acest program de doi ani, predat în limba engleză, are ca scop dezvoltarea celor mai avansate competențe informatice aplicate în domeniul medicinei, pregătind profesioniști foarte căutați pe piața muncii de astăzi și de mâine.

Realizarea acestei revoluții în medicină și în cercetarea biomedicală implică în mod necesar formarea de noi talente capabile să integreze competențele avansate în domeniul informaticii cu o înțelegere solidă și largă a contextului specific al asistenței medicale.

Informatica în Sănătate este conceput pentru a forma profesioniștii de mâine printr-un program țintit, integrat, multidisciplinar, teoretico-practic, în care îmbinarea unor lumi diferite devine o valoare fundamentală pentru obținerea unui avantaj competitiv pe piața muncii.

Construim împreună viitorul asistenței medicale

Astăzi, mai mult ca oricând, este necesar să se formeze experți cu competențe tehnice de nivel înalt în domeniul informaticii, care să înțeleagă, de asemenea, funcționarea, procesele și problemele din domeniul asistenței medicale.

Aceștia vor fi liderii revoluției din lumea sănătății naționale și internaționale, care va avea un context de sănătate din ce în ce mai digitalizat și echitabil, cu o abordare diagnostico-terapeutică centrată pe pacient, personalizată, eficientă, eficace, sustenabilă și sigură.

Cursul de Informatică în sănătate este conceput pentru a răspunde cererii de talente capabile să opereze în acest scenariu complex și în creștere, în sectoarele industrial, academic, științific sau de guvernare publică, stăpânind cele mai avansate cunoștințe informatice în serviciul sistemului de sănătate.

Cursul a fost conceput cu aportul a numeroși profesioniști din diverse domenii, cum ar fi informaticieni, ingineri, medici, biologi, cercetători, statisticieni, matematicieni, economiști, fizicieni, avocați și epidemiologi, dar mai ales prin ascultarea nevoilor pieței muncii, prin interviuri și consultări cu marile companii internaționale care activează în domeniul digitalizării asistenței medicale și al tehnologiilor medicale avansate, precum și cu cele mai avansate centre de cercetare și cu cele mai importante entități de reglementare și administrative din domeniul sănătății, farmaceutic și al cercetării biomedicale.

De ce să absolviți în Informatică medicală?

Pentru a răspunde nevoii societății de profesioniști cu înaltă calificare care să poată face față principalelor provocări generate de tranziția digitală și de răspândirea inteligenței artificiale în sectorul sănătății.

Să dobândească competențele necesare pentru a stabili un dialog deschis între sectoarele informaticii și sănătății și să transforme potențialul noilor tehnologii în rezultate pozitive pentru societatea globală.

Mai presus de toate, pentru a deveni un lider în transformarea digitală în medicină.

Admitere

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări