Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
University Of West Bohemia - Faculty of Electrical Engineering

University Of West Bohemia - Faculty of Electrical Engineering

University Of West Bohemia - Faculty of Electrical Engineering

Introducere

Despre facultate

Fosta Universitate de Inginerie Mecanică și Electrică din Pilsen (VŠSE) a fost fondată în toamna anului 1949 ca parte a Universității Tehnice Cehe din Praga. Din 1950, a fost o facultate separată, iar în 1953 a primit o poziție universitară independentă condusă de rector și a început să se dezvolte rapid. În acest moment, o singură secție electrotehnică numită „Departamentul de Inginerie Electrică” făcea parte din facultate. Facultatea de Inginerie Electrică (shortcut FEE) a fost înființată în același timp cu Facultatea de Inginerie Mecanică în 1960 de o divizie a Universității de Mecanică și Inginerie Electrică din Pilsen. Au fost adăugate noi filiale axate pe inginerie electrică, electronică și computere.

În prezent, este o parte a Universității din Boemia de Vest din Pilsen, care a fost înființată pe 28 septembrie 1991.

Conform principalelor activități de cercetare și dezvoltare, Facultatea de Inginerie Electrică este împărțită în cinci departamente și un centru de cercetare și dezvoltare:

 • Departamentul de Electronică Aplicată și Telecomunicații (KAE),
 • Departamentul de Ingineria Energiei Electrice și Ingineria Mediului (KEE)
 • Departamentul de Tehnologii și Măsurare (KET),
 • Departamentul de Electromecanică și Electronică de Putere (KEV),
 • Departamentul de Teorie a Ingineriei Electrice (KTE),
 • Centrul regional de inovare pentru inginerie electrică.

În domeniul activităților educaționale, facultatea oferă educație universitară în programe de studii de licență, master și doctorat. De asemenea, își oferă serviciile în domeniul educației pe tot parcursul vieții.

În domeniul cercetării, dezvoltării și inovării, facultatea se concentrează pe rezolvarea proiectelor de cercetare de bază și aplicate. Facultatea are experiență pe termen lung în rezolvarea unui număr de proiecte de finanțare naționale și internaționale și proiecte de cercetare contractuală. Facultatea demonstrează pe termen lung capacitatea de a aplica cu succes rezultatele activităților sale de cercetare și dezvoltare în practică - acest lucru poate fi documentat printr-o serie de aplicații industriale create pe baza cooperării pe termen lung cu companii semnificative dincolo de regiunea Pilsen.

Locații

 • Pilsen 3

  8 Univerzitní, 301 00, Pilsen 3

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări