Keystone logo
University of Warmia and Mazury in Olsztyn

University of Warmia and Mazury in Olsztyn

University of Warmia and Mazury in Olsztyn

Introducere

University of Warmia and Mazury in Olsztyn (UWM) a fost fondată la 1 septembrie 1999. Înființarea a rezultat din contopirea a trei instituții de învățământ superior din Olsztyn, adică Academia de Agricultură și Tehnologie, Școala Superioară de Pedagogie și Institutul Teologic Warmian.

La început, în 1999, existau 12 facultăți, 32 de filiale de studiu și 24.500 de studenți la UWM. Universitatea avea, de asemenea, dreptul de a acorda diplome de doctorat în 13 discipline științifice și postdoctorale în 6 sucursale. Conform Actului de înființare al Universității, poziția primului rector al UWM a fost luată de prof. Ryszard Górecki, doctorat. Universitatea a fost stabilită în Kortowo - un campus academic care făcea parte din Academia de A&T.

UWM a suferit o transformare intensă încă de la începuturile sale. Realizarea unor astfel de progrese nu ar fi posibilă fără fondurile Uniunii Europene. Bazele educaționale și științifice ale Universității au fost semnificativ consolidate, de exemplu prin achiziționarea de echipamente de laborator de înaltă tehnologie.

De-a lungul anilor, oferta UWM a fost extinsă la noi ramuri de studiu și, în consecință, au fost înființate noi facultăți. În prezent, există 17 facultăți la UWM, dintre care 11 au drepturi academice depline, și anume dreptul de a acorda diplome post-doctorale (în 13 discipline). Mai mult, diploma de doctorat poate fi acordată la 16 facultăți, în 24 de discipline.

În Anul Academic 2020/2021, există 18.000 de studenți care sunt educați la 17 facultăți și 65 de ramuri de studiu, fie în studii cu normă întreagă, fie cu studii parțiale. În plus, există și 600 de candidați la doctorat și 1000 de studenți postuniversitari.

Olsztyn
/ ©University of Warmia and Mazury in Olsztyn

© Universitatea din Warmia și Mazury în alt = "Olsztyn

Universitate prietenoasă cu studenții

Parlamentul studenților din Republica Polonia a acordat UWM titlul de universitate prietenoasă cu studenții de două ori deja, în 2004 și 2008. 70 de universități au concurat pentru acest titlu onorabil.

Ce a influențat Parlamentul să ia o astfel de decizie? Participarea activă a studenților la activitatea senatului universității și a comisiilor de recrutare, facilitând comunicarea cu autoritățile facultăților și modul de abordare a dezacordurilor. Parlamentul studenților a avut în vedere și posibilitatea individualizării cursului de studii, predarea limbilor străine în mod gratuit, numărul de studenți pentru fiecare profesor, protejarea disertațiilor împotriva plagiatului, condițiile generale de studiu și relaxare și, în final, posibilitățile de dezvoltare interesele elevilor. Alte aspecte luate în considerare în cazul în care numărul de locuri în spațiile de cazare ale studenților (UWM are în jur de 4300 de astfel de locuri), standardul și accesibilitatea acestora pentru persoanele cu handicap, colecția bibliotecii, sprijinul pentru munca studenților, sprijin financiar pentru cele 150 de societăți științifice și organizații studențești . Parlamentul a apreciat postul de radio al universității UWM FM, Televiziunea și revistele Kortowo, Grupul de folclor cântec și dans „Kortowo”, corul universitar „Wawrzyczki”, festivalul studențesc „Kortowiada” și, în sfârșit, realizările sportive ale studenților.

University of Warmia and Mazury in Olsztyn"}" />

Students
/ ©University of Warmia and Mazury in Olsztyn

© University of Warmia and Mazury in Olsztyn

Misiune

Misiunea University of Warmia and Mazury in Olsztyn este de a desfășura activități diverse, cu scopul de a educa absolvenți și personal științific cu înaltă calificare, de a realiza cercetări științifice care să răspundă nevoilor economiei regiunii și să îmbogățească cultura națională.

Obiective strategice

 • Pentru a implementa și respecta standarde înalte de educație, potrivite nevoilor societății, ținând cont în special de regiunea Warmia și Mazury.
 • Să urmărească dezvoltarea cercetării științifice de înaltă calitate, în special pentru o economie inovatoare, de exemplu, prin participarea la programe de cercetare din Polonia și din străinătate.
 • Pentru a permite Universității să își desfășoare activitățile educaționale și de cercetare la scară internațională.
 • Pentru ca facultățile de frunte ale Universității să obțină statutul de centre de cercetare.
 • Pentru a asigura stabilitatea financiară a Universității, în special printr-o reducere considerabilă a datoriei.

Domenii de activitate prioritare

 • Educarea studenților, ținând cont de nevoile pieței muncii.
 • Educația și dezvoltarea personalului academic.
 • Cercetare științifică.
 • Probleme cu resurse umane.
 • Gestionarea Universității, cu un accent pus pe informatizarea ei.
 • Management financiar.
 • Infrastructura Universității.
 • Promovarea Universității.

Statistică

 • Studenti internationali:

  3%

 • 0
 • Raport student-facultate:

  9 la 1

Admitere

Dacă doriți să aplicați la Universitatea noastră, vă rugăm să vizitați site-ul web de mai jos

Cerinte pentru viza

Studenții din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European nu au nevoie de viză poloneză pentru a studia în Polonia.

Studenții din afara UE/SEE trebuie să sosească în Polonia cu o viză de student obținută la ambasada sau consulatul polonez din țara lor de reședință.

Mărturii studențești

Locații

 • Olsztyn

  Olsztyn, Polonia

  Întrebări