Keystone logo
University of Verona

University of Verona

University of Verona

Introducere

University of Verona se străduiește pentru excelență în predare, cercetare și inovare. Are 22.000 de studenți și 1.500 de angajați, inclusiv lectori, cercetători, personal tehnic și administrativ care lucrează pentru îmbunătățirea și creșterea continuă a universității.

O instituție avansată care caută în mod continuu să consolideze legătura dintre cursurile sale universitare și lumea reală a muncii, obiectivul principal al universității pentru viitorul apropiat este să devină progresiv mai primitor și adaptat nevoilor studenților.

Statistică

Studenți - Anul universitar 2021/2022

diplome de licență 16.117
Grade combinate de licență+master/ciclu unic 3.085
diplome de master 5.350
Ph.D. grade 435
Programe postuniversitare de specializare medicală și juridică 1.942
Programe profesionale de master 669
Total 27.598

Personal - Anul 2021

Personalul academic Nu. Femeie % varsta medie
Banda I: Profesori titulari 175 25,14% 58,39
Banda II: Conferențiari 365 40,82% 51.10
Cercetători 252 53,57% 44,94
Total 792 41,41% 50,75
Personal tehnic si administrativ Nu. Femeie % varsta medie
Personal 729 66,53% 49.10
din care nr. sunt personal de laborator 113 60,18% 48.09

Spații de predare și cercetare

Nu. locuri
Săli de clasă 146 10.805
laboratoare 22 467
Camere de studiu 21 1.038

  Statistica absolvenților

  Clasamente

  De câțiva ani, universitățile sunt supuse diferitelor exerciții de clasare atât la nivel național, cât și internațional. Aceste clasamente se bazează pe metodologii de calcul diferite și, prin urmare, pot produce rezultate care sunt uneori foarte diferite unele de altele. În clasamentele internaționale, universitățile italiene sunt invariabil departe de primele poziții deoarece agențiile care realizează clasamentele adoptă criterii care se referă în principal la realitatea anglo-saxonă, însă situația nu pare statică și politicile implementate de universități pentru a îmbunătăți. reputaţia lor pare să dea roade. Prin urmare, este interesant să examinăm poziția University of Verona care este prezentă în principalele clasamente naționale și internaționale.

  QS - Quacquarelli Symonds World University Rankings

  Rezultatele ediției 2022

  În QS World University Ranking 2022, publicat la Londra de QS, Verona este prezentă în clasament alături de alte 36 de universități italiene, poziționându-se în gama mondială în grupul „801-1000”.

  Metodologie

  Acest clasament definește cele mai bune 500 de universități din lume, atribuindu-le posturi individuale; universitățile rămase sunt plasate în benzi de scor, începând de la poziția 501 până la 1000.

  Această poziționare este rezultatul obținut în urma sondajului datelor fiecărei instituții referitoare la patru mari domenii: Cercetare, Didactică, Perspective de angajare, Profil internațional.

  Calitatea acestor domenii cheie este evaluată prin intermediul a două sondaje globale, unul adresat cadrelor universitare (pondere 40%) și altul angajatorilor (pondere 10%), dar sunt utilizați și indicatori obiectivi, cum ar fi raportul dintre numărul de profesori și numărul de elevi (pondere 20%); citări pe facultate (pondere 20%), proporția studenților străini (pondere 5%), proporția profesorilor străini (pondere 5%).

  Clasamentul subiectelor QS

  University of Verona este, de asemenea, prezentă în QS Subject Rankings 2020. În special, Universitatea se remarcă prin rezultatele sale la Subiectul de Științe ale Vieții și Medicină și, în special, la Individual Subject Medicine.

  Metodologie

  Alături de clasamentul mondial principal, QS publică Clasamentul mondial al universităților QS pe subiecte, care evaluează 48 de domenii distincte.

  Aceste clasamente pe subiecte sunt întocmite cu ajutorul a două sondaje globale gestionate de QS însuși și care vizează cadrele universitare și angajatorii care evaluează reputația internațională a instituțiilor în fiecare materie, dar sunt utilizați și doi indicatori obiectivi pentru a măsura impactul cercetării asupra baza citărilor pe lucrare și h-index la subiectul în cauză. Aceste ultime date provin din baza de date Scopus a Elsevier, cea mai cuprinzătoare bază de date cu citate de cercetare din lume. Toate aceste patru componente sunt apoi combinate cu ponderi adaptate pentru fiecare disciplină și produc rezultatele finale pentru fiecare dintre clasamentele subiectelor.

  THE - Times Higher Education World University Ranking

  În clasamentul mondial THE - Times Higher Education World University Rankings 2022, alcătuit din peste 1.600 de instituții, Verona se clasează în intervalul dintre locul 401 și 500, cu cele mai bune rezultate la indicatorii privind numărul de citări, perspectiva internațională, și venituri din sectorul industrial.

  Metodologie

  Clasamentul ia în considerare doar cele mai bune 1.000 de poziții determinate pe baza a 13 indicatori de performanță grupați în 5 arii tematice: Predare (pondere 30%); Cercetare (pondere 30%); Citate (pondere 30%); Venituri din sectorul industrial (pondere 2,5%); Perspectivă internațională (pondere 7,5%).

  Indicatorii utilizați de THE sunt în principal valori relative parametrizate pe baza mărimii fiecărei instituții evaluate: în acest fel nu sunt favorizate universitățile mari cu cifre absolute mai consistente cantitativ.

  THE - Cele mai bune universități din Europa

  În clasamentul THE - Best Universities in Europe 2022, Verona se află printre cele 51 de universități italiene clasificate și tocmai pe locul 6 între universitățile italiene și pe locul 190 în Europa. Acest clasament se bazează pe datele și metodologia deja utilizate de THE - World University Rankings, dar se concentrează pe cele mai bune instituții europene.

  Metodologie

  Este același cu World University Rankings care reprezintă specificul universităților europene. The Times Higher Education World University Rankings 2021 clasează la nivel global peste 1.600 de universități din întreaga lume; dintre acestea, puțin peste 550 sunt universități europene.

  THE - Clasamentul tinerilor universități

  THE - Young University Rankings 2021 ia în considerare universitățile cu vârsta sub 50 de ani, iar ediția din 2021 include 475 de instituții. University of Verona se află pe locul 93 la nivel mondial și pe locul 5 printre universitățile italiene.

  Metodologie

  Acest clasament enumeră cele mai bune universități din lume care au mai puțin de 50 de ani. Metoda utilizată ia în considerare aceiași 13 indicatori de performanță din clasamentele mondiale ale universităților, dar metodologia este recalibrată pentru a acorda mai puțină pondere reputației și pentru a rezerva mai mult pentru predare, cercetare, perspective internaționale și transfer de cunoștințe.

  Locații

  • Verona

   Via dell'Artigliere, 8, 37129, Verona

   Întrebări