Keystone logo
University Of Tuebingen Faculty Of Medicine

University Of Tuebingen Faculty Of Medicine

University Of Tuebingen Faculty Of Medicine

Introducere

Inovator, interdisciplinar, internațional: aceste trei cuvinte rezumă ceea ce face Universitatea din Tübingen specială. Cercetarea și predarea excelente sunt răspunsul lui Tübingen la provocările viitorului într-o lume globalizată. Menținem schimburi cu parteneri din întreaga lume - atât la instituțiile de învățământ superior, cât și la instituțiile de cercetare non-universitare. Rețelele și cooperarea între limitele facultăților și ale disciplinelor sunt pilonii strategiei noastre de succes. Acest lucru se reflectă în poziția noastră bună în clasamentele internaționale. În plus, suntem una dintre cele unsprezece universități germane distinse cu titlul de „excelent”.

Tradiții lungi

Universitatea din Tübingen, cu peste 500 de ani de istorie, este una dintre cele mai vechi din Germania. Mulți intelectuali mari au studiat și au lucrat în Tübingen - inclusiv Kepler, Hegel, Hölderlin și Schelling. Genius loci - spiritul locului - este acum mai puternic decât oricând.

Valori și viziuni

Tübingen se numără printre cele mai importante universități din lume și susține în mod expres valorile comune europene. Acestea includ libertatea cercetării și a mediului academic, libertatea de exprimare, egalitatea tuturor ființelor umane și respectarea demnității umane, indiferent de originile, religia, statutul social, genul sau orientarea sexuală a unei persoane. Universitatea din Tübingen susține în mod activ evoluțiile pozitive ale societății și coexistența pașnică, dezvoltarea durabilă și protecția mediului.

Considerăm diversitatea studenților și a angajaților ca o mare putere. Este sarcina noastră primordială să le sprijinim în căutarea lor de cunoaștere și educație. Un factor important în succesul unei universități este motivația angajaților săi. În acest sens, Universitatea face toate eforturile pentru a permite studenților și angajaților săi să concilieze cerințele familiei cu studiile și viața profesională.

Locații

 • Tübingen

  Geissweg 5, 72076, Tübingen

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări