Keystone logo
University of Trieste

University of Trieste

University of Trieste

Introducere

75718_school1.jpg

Fondată în 1924 , University of Trieste este o universitate de dimensiuni medii cu o populație de studenți de aproximativ 16.000. Oferă o gamă largă de programe la nivel de licență, masterat și doctorat, precum și magistrați profesioniști de scurtă durată, masteranzi avansați și programe de specializare, dintre care majoritatea se află în domeniul medical. Unele programe de grad sunt predate în limba engleză .

Universitatea are în prezent 10 departamente: Științe Economice , Afaceri, Științe Matematice și Statistică ; Inginerie și Arhitectură ; umaniste; Studii juridice, limbă, interpretare și traducere ; Matematică și Geoviziologie ; Medicină, Chirurgie și Științe ale Sănătății ; Științele vieții ; Științe farmaceutice și chimice ; Fizică; Științe politice și sociale .

Universitatea participă la numeroase proiecte de cercetare la nivel național și internațional. De asemenea, este implicat în diverse programe de schimb de studenți și personal cu universități din UE și colaborează cu mai multe universități din Europa de Est și alte țări din afara UE.

75719_school.jpg

Mobilitatea internațională la University of Trieste

Universitățile sunt intersecția cunoașterii.

În urma strategiei de la Lisabona, care subliniază crearea unei societăți bazate pe cunoaștere mai competitivă și dinamică, mobilitatea internațională și internaționalizarea universităților pot reprezenta un instrument strategic pentru dezvoltarea socială, culturală și economică a unei țări. Acestea pot fi considerate o provocare și o oportunitate pentru instituțiile superioare implicate de a-și lărgi și îmbogăți gama cursurilor oferite.

Internaționalizarea sistemului său, care a început de mult timp de către University of Trieste , este perfect conformă cu aceste puncte și se află și în poziția strategică și vocația internațională istorică a orașului Trieste.

University of Trieste este implicată activ în diferite programe la nivel european (LLP Erasmus, Leonardo da Vinci, Alpe Adria, Școala de vară Bovec) și în cadrul european (Tempus) și al cadrelor internaționale (Programul ISEP, Programul de granturi pentru mobilitate internațională, Marco Polo Proiect).

75720_school2.jpg

Locații

  • Trieste

    Piazzale Europa, 1, 34127, Trieste

Întrebări