Keystone logo
© Domus Academy
University of Trento School of International Studies

University of Trento School of International Studies

University of Trento School of International Studies

Introducere

Despre școala noastră

Astăzi, fenomenul globalizării și integrării sunt generalizate și relevante. Ele sunt adesea percepute, pe de o parte, ca fiind îndepărtat, fragmentare și, uneori, amenințătoare, și, pe de altă parte, oferirea de oportunități pentru națiuni sau grupuri de națiuni. O astfel de ambivalenta reprezintă o provocare formidabilă a claselor dominante și a opiniei publice naționale, o provocare care nu poate fi răspuns fără fel de răspunsuri integrate și abordări interpretative posibile numai într-un context multidisciplinar. Universitatea din Trento a răspuns la această provocare prin promovarea cercetării, educației și formării profesionale în domeniul studiilor internaționale prin Școala de Studii Internaționale (SIS). Infiintata in anul 2001, datorită colaborării strânse și a continuat între facultățile componente (acum Departamentele) de Drept, Economie, Sociologie și Arte și umaniste, Școala sa transformat într-un Centru al Universității din 2012.

Școala este singura Graduate School din Italia, care oferă cursuri avansate în Studii Internaționale pentru studenții care au absolvit o diplomă de licență de trei ani. Ea organizează un program de doi ani de master în Studii Europene și Internaționale - Laura Magistrale în Studi Europei e Internazionali (MEIS), un program de master de doi ani în Studii de Securitate Internaționale - Laura Magistrale în Studi sulla Sicurezza Internazionale (MISS) și trei an, programul de doctorat în Studii internaţionale. Aceste programe postuniversitare formează o continuare firească a gradelor universitare de trei ani oferite de Școala participante Facultati / Departamentele din domeniul Studii Internaționale. Ca un institut avansat de studii interdisciplinare, Școala de Studii Internaționale este fără precedent în Italia și, în ultimii câțiva ani de la începuturile sale, a devenit un punct de referință în Europa de lider pentru predare absolvent și de cercetare în economie, drept și politică. Absolvenții au plecat pe la poziții de conducere în arene internaționale, precum și cariere academice cu postdoctoranzi și titularizat în Europa, cât și în străinătate.

Școala este un mediu academic vibrant. Studenți, membri ai facultăților, cercetători post-doc și profesori care vizitează din întreaga lume participă la activități didactice și de cercetare ale școlii. Școala găzduiește conferințe internaționale pe teme variind de la ordinea economică mondială la teme legate de Uniunea Europeană, de la securitatea internațională instituțiilor internaționale. Aceste evenimente completează programul bogat de vorbitori invitați, incluzând atât cadre universitare și practicieni, profesioniști și cercetători care vizitează, toate acestea contribuind la crearea unei comunități intelectuale de stimulare.

Departamentele de la Universitatea din Trento implicate în școala sunt:

  • Economie și management
  • Facultatea de Drept
  • Arte și humanitiesThe Director al Școlii de Studii Internaționale: Andrea Fracasso
  • SOCIOLOGIE ȘI DE CERCETARE SOCIALĂ

Locații

  • Trento

    Scuola di Studi Internazionali via Tomaso Gar, 14 I-38122 Trento, , Trento

Întrebări