Keystone logo
University of Trento

University of Trento

University of Trento

Introducere

University of Trento a fost înființat în 1962 și a urmărit întotdeauna construirea de alianțe și eficiență reciprocă cu instituții și organizații italiene și străine. În 1982, Universitatea (până atunci privată) a devenit publică, cu un statut care garanta autoguvernarea.

Acordul de la Milano, semnat în 2009 între Guvern și Provincia Autonomă Trento (împreună cu cea din Bolzano și Autoritatea Regională), privind modificarea Statutului special de autonomie privind reglementările financiare, a conferit provinciei o nouă autoritate asupra Universității. Acesta este un alt pas înainte în dezvoltarea Universității și garantează că resursele financiare vor fi alocate și suficiente.

Sunt peste 16.000 de studenți, aproximativ 600 de profesori și cercetători și același număr de personal tehnic și administrativ: aceste cifre indică faptul că Universitatea poate oferi un mediu ideal pentru studiu și cercetare.

Marile motive pentru a alege UniTrento

Programe de studii internaționale

Universitatea oferă programe de doctorat, diplome de master și cursuri de licență în limba engleză. Multe cursuri sunt organizate în colaborare cu alte universități din Italia sau din străinătate, precum și cu asociații profesionale.

Calitatea predării

Clasificările naționale și internaționale o plasează pe University of Trento drept una dintre cele mai bune universități italiene. Pe lângă prelegerile tradiționale, există multă muncă de laborator și multe grupuri mici de seminar. Trento este o universitate de dimensiuni medii, unde studenților și profesorilor le este ușor să se întâlnească și există un schimb continuu de idei între studenți din diferite discipline: pe scurt, dinamismul (virtuos) al unei universități mici.

Oportunități de a studia în străinătate

Din anul II de studii, studenții pot alege să petreacă o perioadă în străinătate, cu posibilitatea de a primi granturi pentru mobilitate internațională și de a obține credite pentru examenele susținute în străinătate sau pentru activitatea lor de cercetare.

University of Trento oferă, de asemenea, mai multe programe de mobilitate internațională:

 • duble grade
 • acorduri bilaterale în vigoare cu universități non-europene
 • Acorduri Erasmus+ International Credit Mobility
 • Programul Erasmus+

Studenții University of Trento care participă la un program de studiu, cercetare sau stagiu în străinătate primesc sprijin pentru a acoperi costurile de mobilitate.

A fi internațional înseamnă și a putea oferi un mediu multicultural. Trento face acest lucru foarte bine pentru că atrage cercetători și tineri talentați din străinătate. Există peste 800 de studenți de 60 de naționalități diferite care locuiesc în holurile de reședință „San Bartolameo”, situate la doar câteva sute de metri de centrul orașului și „Sanbapolis”.

Beneficii financiare și premii de merit

La University of Trento , angajamentul de a studia dă roade.

Pentru a-i recompensa pe cei mai merituoși studenți, Collegio Bernardo Clesio a fost înființat în 2005. Colegiul, situat într-o clădire istorică din centrul orașului Trento, găzduiește aproximativ o sută de studenți gratuit și organizează întâlniri de studiu cu profesori, cercetători și membri de frunte ai societății.

În fiecare an sunt anunțate aproximativ 30 de locuri, care sunt alocate după o procedură de selecție bazată pe curriculum-ul și examenele fiecărui solicitant. Pot aplica viitorii studenți care doresc să se înscrie la unul dintre cursurile de licență, cursurile de licență de ciclul doi sau cursurile de licență cu un singur ciclu.

Calitatea vieții în Trento

Trento pe poziția de top pentru al patrulea an consecutiv, conform ultimei ediții a sondajului privind „Calitatea vieții 2014” realizat de Universitatea din Roma La Sapienza pentru Italia Oggi.

Potrivit Il Sole 24 ore (cotidianul național italian de afaceri), Trento este orașul cu cea mai înaltă calitate a vieții din Italia. Cu cei 100.000 de locuitori ai săi, este un oraș orientat spre oameni și studenți, situat într-un mediu natural și cultural extraordinar:

Potrivit IEEE Institute of Electrical and Electronics Engineers, Trento este un oraș inteligent. Trento a fost selectat împreună cu alte 9 orașe ale lumii pentru a participa la „IEEE Smart Cities Initiative”: un proiect care vizează îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și promovarea dezvoltării locale durabile. Pentru a fi selectate drept oraș inteligent, orașele candidate trebuie să fi început deja o dezvoltare a inovației sociale, culturale și tehnologice, în care informațiile și cunoștințele sunt produse, împărtășite și utilizate pentru a îmbunătăți bunăstarea colectivă și calitatea vieții.

Serviciile Universității la îndemână

University of Trento oferă multe: biblioteci, zone de studiu (deschise până la miezul nopții), laboratoare, săli de calcul, un centru de limbi străine și trei centre sportive.

A studia în Trento nu înseamnă doar a studia. Datorită „Opera Universitaria” și UNITrento Sport, Trento oferă mult mai mult: burse, scutire de taxe, cazare subvenționată în sălile de reședință și în apartamente, împrumuturi de biciclete, concerte, cinematografe, evenimente tematice, cursuri de fitness, centre sportive și „facoltiadi” (un eveniment sportiv care are loc în fiecare an la care participă toată lumea din Universitate, inclusiv studenți, profesori și personal tehnico-administrativ).

UniTrentoApp (în italiană) permite studenților să acceseze toate serviciile online ale Universității: ei vor putea să-și consulte dosarul studenților, să vadă informațiile de contact ale facultății, să vadă orarul cursurilor, să citească știrile Universității, să își verifice soldul cardului de prânz și să caute săli de studiu gratuite.

Oportunități de practicare a sportului

În Trento, sportul nu este doar o vacanță de la studii și muncă. Universitatea sa concentrat pe activități sportive pentru a ajuta studenții și cercetătorii să echilibreze studiile și sportul și a înființat o rețea sportivă: UNITrento Sport. În cadrul UniTrento Sport, au fost dezvoltate diferite programe pentru a răspunde diferitelor nevoi ale elevilor care practică sport:

TOPsport, un program unic în Italia, este dedicat sportivilor de înalt nivel și își propune să îmbine competitivitatea și antrenamentul, datorită sprijinului tutorilor didactici, oportunității de a conveni datele examenelor și de a recupera lecțiile ratate și alte beneficii. .

UNI.Team este un program care oferă sprijin studenților/sportivilor care concurează ca membri ai CUS-Trento – Centrul Sportiv Universitar. Printre beneficiile acordate se numără cazare subvenționată, concesii speciale pentru practica antrenamentului, sprijinul unui tutore sportiv, echipament sportiv.

Locații

 • Rovereto

  Rovereto, Italia

  • Trento

   Trento, Italia

   • Bolzano

    Bolzano, Italia

    • Innsbruck

     Innsbruck, Austria

     Întrebări