Keystone logo
© University of Arts Helsinki
University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

University of the Arts Helsinki

Introducere

University of the Arts Helsinki (Uniarts Helsinki) oferă cel mai înalt nivel de educație în muzică, arte plastice, teatru și dans din Finlanda. Uniarts Helsinki este un precursor internațional în educație și cercetare în domeniul artelor și întărește rolul artei ca forță care reformează societatea. Înființată în 2013, Uniarts Helsinki este formată din Academia de Arte Frumoase, Academia Sibelius și Academia de Teatru.

Suntem un loc de întâlnire deschis pentru arte și o comunitate universitară critică pentru reformatori îndrăzneți și experți în tradiție, cu sediul la Academia de Arte Frumoase, Academia Sibelius și Academia de Teatru.

Educație și cercetare de clasă mondială

Academia Sibelius de la Uniarts Helsinki s-a clasat pe locul 22 în domeniul artelor spectacolului în QS World University Rankings 2022. Clasamentul a fost lansat pentru a șaptea oară în 2022, iar Academia Sibelius s-a plasat printre universitățile de top încă din primul an al clasamentului.

Feedback excelent din partea studenților.Suntem cel mai căutat loc pentru a studia în Finlanda: aproximativ 8% dintre solicitanții noștri sunt admiși ca studenți.

Potrivit sondajelor, absolvenții noștri de licență, master și doctorat sunt mulțumiți de conținutul și calitatea educației lor, de interacțiunea cu profesorii și de resursele și serviciile disponibile. Rezultatele se bazează pe sondajele absolvenților de licență și pe anchetele de monitorizare a carierei efectuate în 2021.

Licențiații care au absolvit în 2018 constată că Uniarts Helsinki oferă o predare de înaltă calitate. Absolvenții de master din 2013 și absolvenții de doctorat din 2015 constată că diploma de la Uniarts Helsinki i-a făcut bine pregătiți pentru viața profesională.

Recenzii pozitive din partea studenților la schimb.Studenții noștri de schimb au fost, de asemenea, foarte mulțumiți de studiile lor, iar universitatea a primit recunoaștere pentru practicile studenților de schimb. Acest feedback a fost adunat în 2016–2017 de la studenții care au participat la un program de schimb Erasmus.

Uniarts Helsinki a fost selectată ca universitate națională de bune practici atunci când vine vorba de mobilitatea Erasmus. S-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de studenți de schimb care aplică pentru a studia muzica, în special.

Sistem de calitate auditat.Uniarts Helsinki folosește un sistem de calitate care ne ajută să asigurăm calitatea înaltă a operațiunilor noastre.

Sistemul a fost auditat în 2018. Am primit recenzii deosebit de pozitive pentru abordarea cu adevărat bazată pe valori și centrată pe elev pe care o adoptăm în operațiunile noastre. Educația pe care o oferim are o legătură puternică cu viața profesională, iar absolvenții noștri sunt implicați în dezvoltarea educației noastre.

Statistică

Studii

 • Număr de studenți: 1.958 de studenți (în 2021)
 • Număr de diplome absolvite: 278 de master, 203 de licență, 13 de doctorat (în 2021)
 • Număr de solicitanți: 4.887 de solicitanți, 322 admiși ca studenți (în 2021)
 • Clasamentul universitar: locul 22 pentru Academia Sibelius din Uniarts Helsinki în domeniul artelor spectacolului în QS World University Rankings 2022.
 • Studenți internaționali: 17% dintre studenții de licență și masterat și 20% dintre studenții de doctorat provin din afara Finlandei (în 2021)

Cercetare

 • Valoarea finanțării externe a cercetării: 1,3 milioane de euro (în 2021)
 • Număr de cercetători: 65 de profesori (inclusiv profesori invitați), 19 cercetători (cercetător al Academiei Finlandei, cercetător, cercetător postdoctoral, cercetător universitar), 209 doctoranzi (în 2021)
 • Număr de publicații: 122 de articole științifice evaluate de colegi, 85 de alte publicații științifice (în 2021)

Personal

 • Număr de angajați: 773 de angajați echivalent normă întreagă (în 2021)
 • Personal internațional: 12% din personalul didactic și de cercetare provine din afara Finlandei (în 2021)

  Caracteristici Campus

  Uniarts Helsinki are două campusuri în Helsinki – Sörnäinen și Töölö – și operează, de asemenea, în Seinäjoki și Kuopio.

  Campusul Töölö

  Facilitățile de predare și locurile de spectacol pentru muzică sunt situate în principal în campusul Töölö al Uniarts Helsinki. Clădirile sunt situate în inima orașului Helsinki.

  Facilitățile (Helsinki Music Center, N Building și R Building) oferă mai multe săli de practică și săli de clasă în centrul orașului Helsinki, în special pentru studenții Academiei Sibelius din Uniarts Helsinki.

  Centrul de Muzică Helsinki și clădirile de pe Nervanderinkatu și Pohjoinen Rautatienkatu au săli pentru diverse scopuri, precum și facilități de lucru pentru personalul Uniarts Helsinki.

  Aflați mai multe despre campusul nostru Töölö pe site-ul nostru.

  Campusul Sörnäinen

  Campusul Sörnäinen din centrul Helsinki oferă un mediu de învățare inspirator, în special pentru studenții de arte plastice, teatru și dans.

  Clădirea Kookos, în care se află Academia de Teatru, oferă facilități, în special pentru studenții de dans și teatru. Clădirea Mylly, care a fost finalizată în 2021, găzduiește studenți de arte plastice, design de iluminat și sunet și design pentru artele spectacolului. Există, de asemenea, o bibliotecă bine aprovizionată și un restaurant pentru studenți în campusul Sörnäinen.

  Aflați mai multe despre campusul Sörnäinen pe site-ul nostru.

   Locații

   • Helsinki

    Töölönkatu, 3, 00100, Helsinki

   • Helsinki

    Sörnäisten rantatie 19, 00530, Helsinki

    Întrebări