Keystone logo
University of Skövde

University of Skövde

University of Skövde

Introducere

Suntem o universitate modernă și primitoare, cu educație de primă clasă și cercetare competitivă la nivel internațional, un loc în care ne străduim pentru cele mai mari realizări.

Încă de la înființarea sa în 1977, am urmărit excelența. Fiecare decizie, fiecare realizare a rezultat dintr-un accent pe crearea de educații excelente și binecunoscute și specializări de cercetare care fac diferența în realitate.

University of Skövde","author_url":"","source":""}" alt="184785__HOR9629-2.jpg" />

184785__HOR9629-2.jpg

Educaţie

Suntem o universitate modernă și primitoare, cu educație de primă clasă și cercetare competitivă la nivel internațional, un loc în care ne străduim pentru cele mai mari realizări. University of Skövde oferă o gamă largă de studii postuniversitare și programe internaționale de master predate în limba engleză, precum și trei programe de licență.

Cercetare pentru schimbare

Cercetătorii de la University of Skövde vor să contribuie la realizarea schimbărilor. De aceea, eforturile noastre de cercetare sunt realizate în strânsă colaborare cu comunitatea noastră. În plus, cercetarea are o legătură clară cu educația la universitate.

Scopul nostru este ca cercetarea universității să facă diferența la nivel local, național și internațional. Ponderea cercetării care primește fonduri externe este de 66% (2019), iar principalii noștri contribuitori sunt KK-stiftelsen (The Knowledge Foundation), UE, regiunea Västra Götaland și companiile private.

University of Skövde are cinci domenii de cercetare. Trei dintre acestea sunt biologia sistemelor, informatica și ingineria virtuală. Aceste trei formează fundația pentru INFINIT. Tema comună a universității, Digitalizarea pentru dezvoltare durabilă, ar trebui să fie întotdeauna integrată în toate proiectele și mediile de cercetare în cea mai mare măsură posibilă.

Admitere

Cerințe de licență

Cerințe generale de intrare

Pentru a îndeplini cerințele generale de intrare pentru studiile de licență, trebuie să:

  • ați absolvit cu succes studiile secundare (liceale) (post-16) și
  • să poată demonstra competența în limba engleză. Cerința de intrare pentru studiile de licență în Suedia este să fi studiat echivalentul cursului secundar superior suedez de engleză 6. Consultați Cerințele de limbă engleză pentru mai multe informații.
  • Pentru elevii care au primit notele finale după 31 decembrie 2009, există o cerință suplimentară de matematică. Studentul trebuie să fi absolvit cu succes cursuri de matematică egale cu cursurile suedeze de Matematică 1a, 1b sau 1c.

Cerințele masterului

Cerințe generale de intrare

Pentru a îndeplini cerințele generale de intrare pentru studiile de nivel de master (ciclul doi sau postuniversitare), trebuie să fi primit o diplomă de licență (echivalent cu un kandidatexamen suedez) de la o universitate recunoscută la nivel internațional.

Ce este un candidatexamen?

Candidatexamenul suedez este diploma primită după finalizarea studiilor la nivel de licență. Solicitanții cu calificări străine au nevoie de echivalentul diplomei de licență suedeză (kandidatexamen) pentru a fi eligibili pentru studii la nivel de master (ciclul doi).

Cerințe de limba engleză

Nivel de licență

Pentru cursurile și programele de licență, cerințele generale de intrare pentru studiile engleze sunt echivalente cu cursul secundar superior suedez engleză 6.

Nivel de master

Pentru majoritatea cursurilor și programelor de nivel de master, cerința este, de asemenea, echivalentul cursului secundar superior suedez de engleză 6.

Burse și finanțare

Există o serie de burse pentru studenții calificați care vor urma un program internațional de master la Universitate și care trebuie să plătească taxe de școlarizare.

1. Burse de master ale Universității din Skövde

Universitatea din Skövde administrează niște burse finanțate de Consiliul Suedez pentru Învățământul Superior (UHR) studenților care trebuie să plătească taxe de școlarizare care participă la un program de master la Universitatea noastră. Verificați programele noastre internaționale.

Bursele sunt scutiri parțiale de taxa de școlarizare (50% din taxa de școlarizare). Mai multe informații despre bursele de master ale Universității din Skövde și link către aplicație.

2. Alte tipuri de burse, granturi și împrumuturi pentru studenții internaționali

1. Burse oferite de Institutul Suedez (SISGP)

Institutul Suedez (SI) oferă o serie de burse pentru studenții de masterat care vin să studieze în Suedia. Bursele SISS acoperă atât costurile de trai, cât și taxele de școlarizare. Pentru mai multe informații despre bursele SI, vă rugăm să contactați direct Institutul Suedez.

Burse ale Institutului Suedez pentru profesioniști globali (SISGP)

2. Împrumuturi pentru masterat Erasmus+

Împrumuturile de masterat Erasmus+ sunt împrumuturi garantate de UE cu condiții de rambursare favorabile. Acestea sunt concepute pentru a ajuta potențialii studenți din anumite țări din programul Erasmus+ să-și finanțeze studiile de master într-o altă țară din programul Erasmus+. Schema este concepută pentru a oferi studenților postuniversitari sprijin financiar pentru studiile lor de master în străinătate.

3. Burse pentru studenți de schimb din UE, SEE și Elveția

Dacă sunteți un student la schimb, vă rugăm să contactați universitatea de origine pentru informații despre bursele pe care le oferă.

Universitatea din Skövde face parte din programul Erasmus+, ceea ce înseamnă că, dacă Universitatea din Skövde are un acord bilateral Erasmus+ cu instituția ta de origine, atunci s-ar putea să poți studia aici cu o bursă Erasmus+.

Vă încurajăm să urmați această opțiune, deoarece bursele Erasmus+ sunt adesea foarte generoase.

4. Alte Burse

Site-ul Study in Sweden oferă informații despre burse, oferite de diverse organizații și fundații din întreaga lume.

3. Burse pentru studenții de licență

Din păcate, Universitatea din Skövde nu are burse sau scutiri parțiale de taxe de școlarizare disponibile pentru studenții de licență care trebuie să plătească taxe de școlarizare. Vă rugăm să verificați posibilitățile de burse din țara dvs. de origine sau bursele oferite de diverse organizații din întreaga lume (verificați 2.4 de mai sus).

4. Burse și granturi pentru studenții care studiază în prezent la Universitatea din Skövde

1. Stagiu Erasmus+

Erasmus+ sprijină stagii (stagii de muncă, stagii etc.) în străinătate pentru studenții înregistrați în prezent la Universitatea din Skövde la nivel de licență și master, precum și pentru candidații la doctorat. Aceste oportunități sunt deschise și proaspăților absolvenți.

2. Alte Burse

Există mai multe burse și concursuri de teze la care studenții pot aplica sau la care pot participa. Unele sunt limitate la studenții de la Universitatea din Skövde, iar altele sunt deschise altor solicitanți. Bursele limitate la Universitatea din Skövde vor fi anunțate prin Portalul Studenților.

Locații

  • Norrmalm

    Högskolevägen,1, 541 28, Norrmalm

Întrebări