Keystone logo
University of Siena

University of Siena

University of Siena

Introducere

Bun venit în Siena

University of Siena este una dintre cele mai vechi universități din Europa, fiind fondată în 1240.

Istoria sa a evoluat alături de tradiția culturală a Toscanei din Evul Mediu până în timpurile moderne.

Siena este situată în inima Toscanei în mijlocul unui peisaj de dealuri blânde și rulante. Construit pe trei dealuri abrupte și înconjurat de ziduri străvechi, este un oraș unic în care studenții pot petrece o perioadă de studiu profitabilă, plină de oportunități pentru îmbogățirea personală.

Aplica acum!

O puternică misiune internațională

În cele opt secole ale sale de istorie, University of Siena produce o gamă largă de studii în multe domenii culturale diferite.

De-a lungul anilor, University of Siena a îmbunătățit strategia de internaționalizare, urmărind să-și consolideze relațiile academice internaționale și să atragă studenți și cercetători din diferite părți ale lumii.

La începutul secolului 21, această instituție istorică a fost capabilă să facă față provocărilor legate de globalizarea învățării, cunoștințelor și cercetării cu un număr mare de colaborări internaționale.

Noi acorduri și proiecte de colaborare internațională stabilite în fiecare an, creșterea numărului de diplome și cursuri predate în limba engleză, deținând o bună plasare în clasamentele naționale și internaționale; acestea sunt câteva dintre punctele forte University of Siena .

Programe internaționale de vară la Siena

Mai multe universități internaționale colaborează cu University of Siena și au ales această locație pentru programele lor de vară:

 • Colegiul Harvard (SUA), Programul de vară: „Frumusețe, leadership și inovație”
 • Universitatea Yale (SUA), „Un călător literar, istoric, cultural și geografic în Toscana”
 • Universitatea Emory (SUA), „Chimie pentru viață și mediu”
 • Institutul de tehnologie din New Jersey, Colegiul de arhitectură și design din Hillier (SUA): „Arta și istoria arhitecturală și dezvoltarea urbană”
 • Colegiul Alves Faria, Faculdades ALFA (Brazilia), „Democracia e desarrollo”
 • Universitatea din Toronto (Canada), Școala de vară Woodsworth College
 • Școala de Drept a Universității Tulane (SUA), „Drept internațional, patrimoniu cultural și arte”

Aplica acum!

Sistemul italian al universităților

Primul ciclu (licențe)

Acest ciclu este format exclusiv din Corsi di Laurea. Aceste programe de licență oferă studenților o comandă adecvată a metodelor științifice generale și a conținutului, precum și cu abilități profesionale specifice. Cerința generală de acces este calificarea de școală din Italia, acordată după terminarea a 13 ani de școlarizare și trecerea examenului de stat relevant; De asemenea, pot fi acceptate calificări străine comparabile. Admiterea la unele cursuri poate fi bazată pe cerințele specifice ale cursului.

Studiile durează 3 ani. Laurea este acordată studenților care au obținut 180 de credite ECTS (numite Crediti Formativi Universitari - CFU) și au satisfăcut toate cerințele curriculare, inclusiv producerea unei lucrări scrise sau a unui proiect final echivalent. Laurea oferă acces la Corsi di Laurea Magistrale, precum și la alte programe de studiu din ciclul II.

Al doilea ciclu (masterat)

Principalele programe de licență din acest ciclu sunt Corsi di Laurea Magistrale. Ele oferă educație la un nivel avansat pentru exercitarea de activități cu înaltă calificare în anumite domenii. Accesul se face printr-o diplomă Laurea sau un grad străin comparabil; admiterea se face pe baza cerințelor specifice ale cursului, determinate de universitățile unice. Studiile durează 2 ani. Gradul Laurea Magistrale este acordat studenților care au obținut 120 de credite ECTS / CFU și au satisfăcut toate cerințele curriculare, inclusiv producerea și apărarea publică a unei disertații originale.

Unele programe (și anume, cele în stomatologie, medicină, medicină veterinară, farmacie, arhitectură, inginerie în construcții / arhitectură, drept, educație primară) sunt definite „programe de CICLU UNIC” (Corsi a ciclo unico); pentru aceste programe, accesul este făcut de școala italiană care părăsește calificarea (sau calificare străină comparabilă); admiterea se face pe baza examenelor de admitere.

Al treilea ciclu

Principalele programe de licență din acest ciclu sunt Corsi di Dottorato di Ricerca (Programe de doctorat de cercetare); studenții / tinerii cercetători înscriși în aceste programe vor dobândi metodologii de cercetare științifică avansată, vor fi instruiți în noile tehnologii și vor lucra în laboratoarele de cercetare, acolo unde este cazul. Accesul se face printr-o diplomă Laurea Magistrale (sau un grad străin comparabil); admiterea se face pe baza unui examen competitiv; studiile durează cel puțin trei ani și includ finalizarea și apărarea publică a unui proiect de cercetare original.

Alte programe

Programe universitare universitare postuniversitare, primul sau al II-lea NIVEL (Cursuri de master universitare de prim nivel).

Acestea sunt programe de ciclul 2 menite să ofere studenților o specializare ulterioară sau studii superioare continue după finalizarea primului ciclu. Accesul se face printr-o Laurea (diplomă de licență (sau o diplomă străină comparabilă) pentru nivelul 1 sau Laurea Magistrale (diplomă de master) pentru nivelul 2; admiterea poate fi condiționată de cerințe suplimentare. Calificarea acordată nu oferă acces la Corsi di Dottorato di Ricerca sau la orice alt program de ciclul III, întrucât acest tip, desigur, nu ține de cerințele generale stabilite la nivel național, dar se oferă sub responsabilitatea autonomă a fiecărei universități.

Ref .: Ministerul Educației din Italia (MIUR) http://www.miur.it/guida/guide.htm

Aplica acum!

Studiază la University of Siena

Studenții din Siena pot face parte dintr-o comunitate reală de oameni motivați de setea de cunoaștere și învățare, cu personal academic atent și abordabil și multe servicii inovatoare la dispoziția lor.

Organizarea atentă a predării, calitatea lecțiilor (care este monitorizată în mod regulat), serviciile pentru facilitarea studierii, cum ar fi bibliotecile și laboratoarele eficiente și bine organizate, precum și primirea, orientarea și activitățile de îndrumare continuă, sprijin pentru studenții cu dizabilități și cei aflați în dificultate sunt doar câteva dintre punctele forte University of Siena .

University of Siena desfășoară cursuri de gradul I și II predate în italiană și / sau engleză.

Unele dintre aceste cursuri pot avea acces restricționat, sub rezerva testului de admitere local sau național.

Studenții pot alege, de asemenea, dintr-o selecție largă de cursuri postuniversitare, inclusiv programe de doctorat, școli de specializare și programe profesionale avansate, acestea din urmă fiind concepute pentru a oferi pregătire specifică în cele mai inovatoare sectoare.

Aplica acum!

Anul fondarii

Pentru a asigura tuturor studenților internaționali posibilitatea de a aplica pentru programele de studii universitare, University of Siena poate oferi și un an al Fundației.

Un an al fundației funcționează ca o punte de legătură între calificările actuale și cerințele de intrare la nivel universitar de nivel I (licență) sau ca mijloc de a completa un decalaj în istoria educațională a unui student internațional care vine dintr-o țară în care sistemul de învățământ superior necesită un timp mai scurt perioada de învățământ decât cea oferită de „Procesul Bologna” implementat în Uniunea Europeană.

Mai mult, programul FY oferă studenților o pregătire adecvată pentru înțelegerea limbii italiene și oferă o pregătire academică profundă pentru intrarea într-o universitate italiană. În special, datorită acestui program, studenții internaționali vor avea ocazia să-și îmbunătățească limba italiană scrisă și vorbită, abilitățile lor de comunicare și vor putea să se familiarizeze cu criteriile de predare și învățare academică ale Italiei și ale Uniunii Europene.

Puteți aplica ...

 • dacă sunteți student internațional și ați terminat mai puțin de 12 ani de studii
 • dacă sunteți un student internațional care are nevoie de suplimentar limba italiană și pregătire academică pentru intrarea în anul 1 al unui program de licență italian
 • dacă dețineți o calificare liceală americană care nu include destinații de plasare avansate (AP) necesare pentru înscriere în conformitate cu legislația în vigoare

Cursul Fundației este realizat în colaborare între Università per Stranieri di Siena și University of Siena și vă poate pregăti pentru o varietate de discipline pentru un total de 60 de credite ECTS.

Cerințe de bază pentru limbă

Studenții se pot înscrie în programul FY oferit la Siena cu cel puțin un nivel B1 (CEFR) de competență în limba italiană. La sfârșitul anului financiar, va fi asigurată o competență de ieșire la nivel B2 (CEFR). Aceasta corespunde nivelului cerut de universitățile italiene pentru admiterea la un curs de licență.

Taxe

Pentru fiecare student este necesară o taxă de studiu FY de 4700 €.

Opțiuni de studiu

 • Economie
 • Stiinta si Tehnologie

Informații la: https://www.unistrasi.it/1/652/4372/Foundation_Year.htm

Credite universitare (CFU)

Diplomele se finalizează prin achiziționarea de credite universitare (CFU). CFU-urile reprezintă o măsură a volumului de muncă necesar pentru atingerea rezultatelor învățării pentru cursul la care sunteți înscris. Un CFU corespunde la 25 de ore de cursuri și instruire, inclusiv studii individuale, prelegeri și laboratoare. Fiecărui modul de curs, sau activitate de instruire, i se atribuie un anumit număr de credite universitare.

După ce treceți un examen sau orice altă formă de evaluare, vi se vor acorda creditele corespunzătoare, indiferent de notele dvs.

Cantitatea medie de muncă necesară unui student universitar cu normă întreagă într-un an universitar este echivalentă cu 60 de credite.

Aplica acum!

Planul de studiu

Un plan de studiu listează activitățile de formare și modulele / examenele de curs pe care trebuie să le urmezi și să le treci pentru fiecare an al cursului de licență pentru a putea absolvi.

Anumite module / examene de curs sunt obligatorii și identificate în reglementările individuale ale programului de grad, în timp ce altele sunt elective. Trebuie să redactați un plan de studiu în conformitate cu cerințele stabilite în reglementările specifice cursului de studii.

Puteți trimite planul dvs. de studiu într-unul din două moduri:

 • prin procedura online
 • personal la Biroul de Studenți și Administrare a cursului departamentului dumneavoastră.

examene

În fiecare an universitar, puteți participa la examene numai pentru modulele incluse în planul dvs. de studiu pentru anul respectiv. Examenul poate fi oral și / sau scris și / sau practic; notele sunt exprimate ca puncte din treizeci.

Cei care susțin examenul beneficiază de creditele corespunzătoare, indiferent de notele lor.

Marcajul de trecere este 18/30. În cazul notelor de vârf (30/30), comisia poate acorda onoruri.

Organizația de predare

15 departamente University of Siena au adoptat un sistem de două semestre pentru organizarea programelor academice. La sfârșitul fiecărui mandat, este programată o perioadă de examinare.

Calendar academic academic

Termen de toamnă (primul semestru)

 • 1 octombrie - 20 ianuarie
 • Perioada de examinare: 20 ianuarie - 28 februarie

Primăvară (semestrul 2)

 • 1 martie - 1 iunie
 • Perioada de examinare: 1 iunie - 31 iulie

Clasele se opresc pentru sărbătorile de Crăciun și de Paște, precum și vara (de la sfârșitul lunii iulie până la începutul anului universitar următor).

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să scrieți la adresa [email protected]

Aplica acum!

Studierea și instruirea în străinătate

Prin programele sale de mobilitate, University of Siena vă oferă posibilitatea de a vă îmbogăți experiența de învățare cu o perioadă de studiu și / sau de formare în străinătate.

Studiază în Europa cu Erasmus

Printre primii care s-au alăturat programului Erasmus, University of Siena în prezent parteneră cu aproximativ 400 de universități din toată Europa.

Prin Erasmus + pentru studii, puteți participa la cursuri în străinătate, puteți participa la examene și puteți efectua cercetări pentru teza de licență pentru o perioadă de 3-12 luni; puteți participa la program de mai multe ori în timpul studiilor dvs. academice.

Alăturați-vă, în schimb, programului Erasmus Plus pentru stagii, pentru a efectua stagii sau stagii de 2-12 luni în companii sau instituții din străinătate.

Puteți începe, de asemenea, stagiul de practică după teza de licență; acest lucru vă oferă o oportunitate concretă de a vă plasa pe piața muncii.

Programul Erasmus oferă, de asemenea, oportunități de studiu în afara Europei prin intermediul Mobilității Internaționale de Credit (ICM).

Alte programe internaționale

În fiecare an, există solicitări de subvenții pentru finalizarea perioadelor de studiu sau de cercetare în universități europene, americane, canadiene, australiene, latino-americane, Federația Rusă, Coreea de Sud și Japonia.

Apelurile la cerere sunt publicate în fiecare an în toamnă. Cerințele aplicației depind de destinația dvs., așa cum este indicat în apelurile individuale pentru cerere.

Dacă media punctului tău după primul an al primului ciclu de ciclu este cel puțin 27/30, poți solicita o subvenție de studiu de vară pentru a participa la un curs de limba engleză la King's College Cambridge (Marea Britanie), în conformitate cu acordul stipulat .

Programe de grad dublu

Studenții pot solicita un program de grad dublu prin participarea la procedura de selecție internă. Programul permite studenților să finalizeze o perioadă de studiu și să participe la examene la o universitate parteneră; studenților li se acordă o diplomă atât de la University of Siena și de la instituția parteneră.

Pentru a solicita subvenții pentru mobilitatea internațională, studenții trebuie să aștepte publicarea cererilor de cerere (în toamnă) sau a apelului Erasmus pentru stagii de candidatură (pe tot parcursul anului).

Structuri de sprijin pentru învățare și servicii pentru studenți

Biblioteci

University of Siena are cinci biblioteci speciale în următoarele domenii: științe umaniste, economie, politică de drept, știință-tehnologie și medicină-farmacie-biologie. Situate în diferite complexe de predare, împreună constituie sistemul bibliotecar universitar din Siena (Sistema Bibliotecario di Ateneo, SBA).

Pentru a consulta cărți sau documente în bibliotecă, utilizați platforma unificată One Search; vă permite să căutați online catalogul universității 24 de ore pe zi, chiar și din stații de lucru externe.

CLA - Centrul de Limbi Universitare

Pentru a învăța limbi străine, puteți profita de serviciile educaționale CLA.

Următoarele limbi sunt predate la diferite niveluri: engleză, franceză, spaniolă, germană, portugheză, rusă și chineză (doar Arezzo).

Centrul de limbi străine oferă examenele de competență engleză de nivel B1, B2 și C1 necesare pentru cursurile universitare și cursurile de pregătire aferente în clasă sau în cursuri mixte, care integrează lecții față în față cu învățare online asistată de un îndrumător.

Pentru a facilita învățarea autonomă, CLA oferă laboratoare de limbi auto-acces echipate cu stații de lucru audio-video și computer și în care puteți găsi materiale de sprijin pentru cursuri și pregătirea examenelor.

CLA este un centru oficial de examinare pentru certificatele internaționale de competență în limba engleză ale Universității din Cambridge (PET, FCE, CAE, CPE)

Platforma de învățare electronică universitară, portalul MOODLE

Platforma de învățare electronică găzduiește cursuri de învățare electronică și anumite module de cursuri tradiționale. Scopul este de a crea un mediu care să fie în concordanță cu scopurile educaționale ale cursului și stimulant pentru elev, care este chemat să interacționeze cu conținutul clasei virtuale.

Interfața poate fi accesată de pe orice dispozitiv (computer, tabletă, smartphone).

Pentru fiecare modul de curs vor fi disponibile următoarele: programul, referințele bibliografice, materialele didactice, înregistrările de prelegeri, instrumentele de colaborare (forumuri, chat-uri) și pentru evaluare / autoevaluare (chestionare, feedback, etc.).

elearning.unisi.it/moodle/

Santa Chiara Lab

http://santachiaralab.unisi.it/
[email protected]

Studenți internaționali potențiali și înscriși

Dedicat studenților internaționali, Locul Internațional face parte din URP - Biroul de Informații și se află în clădirea principală a Universității (URP, Banchi di Sotto 55, Siena).

Adună sub un singur acoperiș diversele activități și servicii oferite studenților internaționali: cei înscriși sau intenționează să se înscrie la una sau mai multe materii, un curs de licență sau un absolvent la University of Siena .

International Place sprijină utilizatorii internaționali pe tot parcursul de la accesul inițial la mediul local și universitar până la integrarea lor deplină.

Aplica acum!

Prezentare generală a înscrierii

Solicitarea la University of Siena pentru evaluarea calificărilor unui candidat este ușoară. Iată care sunt pașii de urmat. Puteți aplica prin intermediul sistemului nostru de aplicații online - https://apply.unisi.it/ - pentru până la două cursuri de gradul I sau II (programe de licență și masterat), iar evaluarea va fi comunicată în aproximativ o lună, după data de închidere a aportului aferent. Taxa de aplicare este de 30 de euro pe curs. După înregistrare, pentru alte înregistrări în cererea dvs. online, trebuie doar să vă conectați cu codul dvs. de acces personal. Vă rugăm să rețineți că puteți lucra la aplicația dvs. pe toată perioada de admisie pentru aplicații.

În mod normal, perioada de aplicare este deschisă de la începutul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii aprilie, cu variații posibile în funcție de diferitele programe; calendarul final va fi disponibil în platforma de aplicații menționată mai sus.

Procesul de aplicare

Pasul 1: Găsiți programul potrivit (puteți alege până la două programe).

Pasul 2: Faceți clic pe „Deveniți solicitant” pentru a începe aplicația. La puțin timp veți primi codul de acces personal prin e-mail.

Pasul 3: Creează pachetul de aplicații (după cum solicită programul specific ales).

Pasul 4: așteptați răspunsul la cererea dvs. După ce ați aplicat, un comitet de înscriere vă va evalua antecedentele și abilitățile în funcție de cerințele programelor de studii pe care le-ați ales.

Vi se va anunța acceptarea în aproximativ o lună de la data de închidere a admisiei. În cazul unui număr mare de cereri, studenții care vor trece selecția pe baza documentelor prezentate ar trebui invitați să participe la o probă scrisă la distanță, eventual urmată de un interviu. Datele testului scris la distanță vor fi comunicate studenților admiși la adresa de e-mail folosită pentru aplicație.

Pasul 5: Verificați regulamentul de înscriere la universitate la Ambasada / Consulatul Italiei din țara dvs.

Pasul 6: Dacă sunteți cetățean non-UE rezident în străinătate, procedura de pre-înscriere pentru obținerea studiului VISA se va face la reprezentanța diplomatică italiană a țării dvs.

Notificare importantă pentru studenții internaționali

În vederea admiterii studenților internaționali, University of Siena nu folosește recrutori cu sediul în străinătate.

University of Siena gestionează în mod independent admiterea studenților la programele de licență.

Tot personalul și birourile University of Siena comunică exclusiv prin adresele lor de e-mail unisi.it, orice alte adrese de e-mail nu provin de la personalul sau birourile University of Siena .

Dacă doriți să verificați autenticitatea unei scrisori de admitere, vă rugăm să contactați [email protected] și atașați o copie a scrisorii.

Cetățenii non-europeni rezidenți în străinătate

După evaluare, dacă este pozitiv, candidații vor primi o scrisoare de acceptare de la University of Siena . Fiecare candidat trebuie să se preînscrie la Reprezentanța diplomatică italiană corespunzătoare, în conformitate cu procedurile specifice disponibile la fiecare IDR.

Test de limba italiană

Testul de limba italiană este obligatoriu pentru solicitanții non-UE care doresc să se înscrie la un curs de studii universitare predat în italiană. În mod normal, la University of Siena , acest test este planificat la începutul lunii septembrie.

Candidații care dețin cunoștințe certificate de italiană sau cei care solicită cursuri în limba engleză, nu trebuie să facă acest test.

Taxe de școlarizare și asistență

Taxe academice

Învățământul universitar din Italia este fondat de guvernul italian. Acesta este motivul pentru care taxele de școlarizare sunt în general mai mici decât în multe alte țări.

University of Siena publică anual reglementările privind taxele pentru studenți. Studenții înscriși la primul ciclu, al doilea ciclu și programele lungi de un singur ciclu plătesc de la una la patru rate din taxele de școlarizare. Suma pentru fiecare student internațional se bazează pe țara de origine și cursul ales. Suma care trebuie plătită poate fi calculată folosind acest instrument

http://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

Bursă DSU

Studenții pot solicita o bursă oferită de DSU (Programul regional „Dreptul la studiu”) și în funcție de veniturile familiei lor; acest lucru va genera un clasament al misiunii și numai studenții într-o poziție bună vor primi acest beneficiu.

Apelul anual pentru cereri de burse DSU este publicat în luna iulie pe site-ul DSU Toscana www.dsu.toscana.it

Aplica acum!

Servicii de carieră

Pentru a intra în contact direct cu lumea locurilor de muncă și pentru a oferi sprijin, Oficiul de Plasament organizează zile de carieră, prezentări corporative și evenimente departamentale pentru a furniza informații despre companii din anumite domenii de interes.

Mai mult, ucenicile avansate (sau „învățământul superior și învățământul de cercetare”) vă permit să intrați într-o companie în ultimul an de gradul doi, printr-un contract de muncă deschis, care vă permite să vă completați simultan gradul.

www.unisi.it/placement

Grupul Erasmus Siena (ESN / GES)

Dacă sunteți un fost student Erasmus sau un student străin care studiază la Siena, puteți contacta Grupul Erasmus Siena (GES): acesta este un grup de studenți voluntari fără afiliere politică sau religioasă, care ajută la integrarea studenților internaționali în comunitatea universitară din Siena și tesatura sociala a orasului si ofera informatii studentilor italieni interesati de programele de mobilitate.

ESN Siena GES este membru al „ESN” (Erasmus Student Network), o rețea de asociații care reprezintă studenții internaționali, oferind astfel oportunități de înțelegere culturală și auto-dezvoltare sub principiul Studenților care ajută studenții.

În fiecare an, delegații ESN Siena participă la diferite întâlniri ale ESN pentru a discuta despre strategii comune de promovare a programelor de mobilitate.

www.gruppoerasmussiena.it

Aplica acum!

Buddy System

Programul Buddy este promovat de University of Siena în colaborare cu asociația ESN Siena GES. Scopul său nu este doar de a ajuta studenții de schimb cu probleme practice privind stabilirea lor în noua țară. Acesta urmărește în principal facilitarea integrării în viața academică italiană și în comunitatea studenților italieni.

Programul Buddy este, înainte de toate, o oportunitate excelentă de a-ți face noi prieteni din alte părți ale lumii și de a crea prietenii interculturale de lungă durată! În cadrul programului, Buddy are ocazia de a practica o limbă străină, de a se familiariza cu diferite culturi, de a-și dezvolta abilitățile sociale; prietenul are, de asemenea, șansa de a participa la evenimente sociale sponsorizate pentru a-și cunoaște colegii și de a participa la evenimentele exclusive ESN Siena GES.

Găsirea informațiilor

Unde puteți găsi informații? Pe site-ul web, rețelele sociale universitare și site-urile departamentului veți găsi toate informațiile instituționale necesare, precum și anunțuri despre întâlniri și evenimente.

Recepția universității: URP și locul internațional

Puteți contacta URP - Biroul de informații pentru a primi informații generale despre University of Siena , serviciile, cursurile, facilitățile și oportunitățile sale. De asemenea, puteți afla despre matriculare și înscriere și puteți primi asistență pentru completarea acestor proceduri online (la recepție, prin telefon sau e-mail) [email protected]

Locul internațional, o parte a URP - Biroul de Informații, este dedicat studenților internaționali, în special celor care sunt înscriși sau doresc să se înscrie la un prim nivel (licență și masterat cu un singur ciclu), un nivel secund (masterat) sau modul individual.

Studenții pot contacta locul internațional pentru a primi informații despre universitate și serviciile sale, permise de ședere, asigurare de sănătate, codul fiscal italian (cod fiscal), validitatea unei calificări academice, recunoașterea calificărilor academice străine, scurtarea unui curs.

[email protected]

Studenții de mobilitate internațională ar trebui să contacteze Biroul de întâmpinare la adresa [email protected]

Aplica acum!

Caracteristici Campus

Agenția DSU Toscana se ocupă de o gamă largă de servicii de sprijin pentru studenți, cum ar fi cazare, restaurante universitare, sport.

Cazare

În Siena, există diferite opțiuni de locuință, de la reședințe universitare până la cazare privată (apartamente individuale/compartite sau camere single/duble).

University of Siena nu are reședințe studențești ca atare, dar poate folosi locuri în căminele deținute de DSU. Există 11 Reședințe Universitare în Siena, unele în centrul orașului, unele aproape de zidurile orașului și bine conectate la oraș și la departamente, toate prevăzute cu conexiune wi-fi gratuită.

În fiecare an universitar, DSU publică un anunț pentru acordarea de burse și locuri de cazare, care este disponibil la următoarea pagină web: www.dsu.toscana.it/servizi/benefici-a-gli-studenti/borsa-di-studio -e-posto-alloggio

Mai multe informații despre bursa și serviciile DSU la www.dsu.toscana.it

Restaurante

Cantinele universitare sunt conduse de DSU Toscana, care oferă studenților mese complete la preț redus (de la 2,80 la 4,00 euro) cu meniuri variate.

Pentru a accesa cantinele Universității, studenții au nevoie de un smart card, care se eliberează la înscriere. Pentru studenții în schimb, acest card este eliberat de Biroul de Relații Internaționale la înregistrarea la Universitate.

CUS - Centru sportiv

În colaborare cu DSU și Centrul Sportiv Universitar Siena (CUS), Universitatea promovează sportul pentru studenți, oferind cursuri gratuite sau la tarife reduse la baschet, fotbal, volei, rugby, judo, antrenament cu greutăți, scrimă și tenis.

De asemenea, sunt organizate evenimente sportive competitive recunoscute de federațiile naționale respective. Pentru a participa la aceste evenimente, studenții trebuie să aibă un card de membru DSU-Toscana/CUS.

  Clasamente

  Cu peste 17.000 de studenți, University of Siena își confirmă poziția în clasamentele naționale și internaționale ale IIS.

  În 2019, University of Siena își confirmă poziționarea pe primele poziții în rândul universităților italiene de dimensiuni medii în clasificarea CENSIS, Centrul Italian pentru Studii și Politici Sociale: pe locul 2 în general și în ceea ce privește serviciile și structurile, locul 3 la internaționalizare.

  U-Multirank este o abordare multidimensională, condusă de utilizator, a clasamentului internațional al instituțiilor de învățământ superior. Acesta compară performanța IIS/universitaților în cinci dimensiuni ale activităților lor: predare și învățare, cercetare, transfer de cunoștințe, orientare internațională și implicare regională.

  University of Siena menține o performanță bună în unele sub-secțiuni ale celor cinci markeri, în special în predare și învățare, implicare regională și orientare internațională.

  Qs World University Rankings după subiect îl listează pe University of Siena drept unul dintre cele mai bune din lume.

  În conformitate cu acest clasament, University of Siena se află într-o poziție înaltă la nivel național și internațional în două domenii largi de subiecte și a obținut un punctaj la 32 de materii.

  Mai mult, Universitatea din Siena își poate păstra poziția în clasamentul general, în ciuda intrării recente a noilor instituții de învățământ superior internaționale în clasamentul mondial.

  Times Higher Education (THE) este un furnizor de top de date despre învățământul superior pentru instituțiile de cercetare din lume. Datele și instrumentele sale de evaluare comparativă sunt folosite de multe dintre cele mai prestigioase universități din lume pentru a le ajuta să-și atingă obiectivele strategice.

  University of Siena și-a crescut poziția în clasamentul general (351/400) față de 2018 și a ajuns pe locul 51-75 în clasamentul european pentru predare.

  Clasamentul Academic al Universităților Mondiale din 2019 (ARWU, cunoscut și sub numele de Clasamentul Shanghai) confirmă reputația în creștere a University of Siena , care s-a îmbunătățit considerabil față de clasamentele anterioare, fiind plasată în intervalul „501-600”.

  Center for World University Rankings (CWUR) publică cele mai mari clasamente academice ale universităților globale. University of Siena ocupă locul 470 din douăzeci de mii de universități din întreaga lume, conform noii liste a CWUR pentru 2019-2020. Acest lucru îl plasează pe University of Siena în top 2,4% la nivel mondial, ceea ce este o realizare remarcabilă.

  Locații

  • Siena

   Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55 
53100, 53100, Siena

  • Arezzo

   Arezzo, Italia

  Întrebări