Keystone logo
University of Rijeka Department of Mathematics

University of Rijeka Department of Mathematics

University of Rijeka Department of Mathematics

Introducere

Despre noi

Departamentul de matematică din Rijeka a fost fondat în 1960 ca departament al Facultății de Științe ale Educației (din 1998 Facultatea de Filosofie), care urma să devină în 1973 una dintre cele patru facultăți fondatoare ale Universității din Rijeka.

Departamentul de matematică, ca instituție separată și un departament universitar modern, a fost înființat la 1 aprilie 2008, în baza Deciziei de înființare a departamentelor universitare, care a fost adoptată de Senatul Universității din Rijeka la 17 decembrie 2007. Departamentul de matematică alături de foștii angajați ai Facultății de Științe Umaniste și Științe Sociale are o tendință spre adunarea altor matematicieni Constituanți ai Universității din Universitatea din Rijeka. Astfel, primul ciclu de program de matematică și cel de-al doilea ciclu de program de matematică și informatică devin studii ale Universității din Rijeka, care sunt organizate și conduse de Departamentul de Matematică.

Este situat într-o clădire nouă de pe campusul universitar, cu o mulțime de birouri, săli de clasă și spațiu de laborator, bine echipate cu un computer și alte echipamente. Există 29 de cercetători, profesori și asistenți, care constituie trei grupuri de cercetare: grupul de teorie algebră și numerică, grupul de matematică discretă și grupul de analiză matematică.

128667_photo-of-woman-using-laptop-3194518.jpg

Misiunea și viziunea Departamentului de Matematică

Misiunea Departamentului de Matematică este dezvoltarea muncii științifice și profesionale în domeniul matematicii și preocuparea cu privire la resursele umane în matematică la Universitatea din Rijeka. Departamentul de matematică organizează și conduce studii de matematică și participă la organizarea și desfășurarea programelor de studiu la ceilalți constituenți ai universității. Departamentul de matematică contribuie la dezvoltarea universității și a societății, în timp ce se străduiește spre excelență recunoscută la nivel național și internațional în activități de cercetare și predare.

Viziunea Departamentului de Matematică este poziționarea strategică ca instituție științifică și educațională recunoscută și acceptată la nivel internațional, precum și componenta activă a învățământului superior croat și european și a domeniului de cercetare care educă profesioniști calificați și recunoscuți la nivel internațional, precum și comportamente recunoscute la nivel internațional. cercetare.

Locații

  • Rijeka

    Ulica Radmile Matejčić 2, Rijeka, , Rijeka

Întrebări