Keystone logo
University of Public Service Master în guvernanța internațională a apei și diplomația apei
University of Public Service

Master în guvernanța internațională a apei și diplomația apei

Budapest, Ungaria

3 Semesters

Engleză

La zi, Part time

30 Apr 2024

Sep 2024

EUR 2.250 / per semester *

În campus

* Taxa de școlarizare este de 350.000 HUF pentru taxă/semestru pentru studenții din UE/SEE. Taxa de școlarizare este de 2250 EUR pentru studenții din afara UE/SEE. Vă rugăm să solicitați informații suplimentare la [email protected].

Introducere

Programul de master de trei semestre în guvernanța internațională a apei și diplomația apei, începând cu septembrie 2024, oferă educație actualizată, orientată spre practică, pentru practicieni și viitorii manageri de apă, diplomați, funcționari publici naționali și internaționali implicați în probleme de mediu transfrontaliere sau globale. . Bazat pe un amestec de științe naturale și sociale, pregătire extinsă pe teren și lucru în echipă bazat pe proiecte, programul are ca scop să le permită studenților să stăpânească provocările, deciziile și situațiile conflictuale complexe ale politicii de apă. Durata: 3 semestre program de licență cu normă întreagă (120 ECTS).

Duration: 3 semester-long full-time degree program (120 ECTS).

De ce să studiezi guvernanța internațională a apei și diplomația apei?

În timp ce teoriile războiului apei au fost o trăsătură populară a politicii internaționale de zeci de ani, realitatea arată că chiar și tensiunile interstatale amare din jurul apei tind să devină o sursă de cooperare mai degrabă decât de conflict. Megatendințele puternice ale erei noastre, cum ar fi schimbările demografice, urbanizarea sau schimbările climatice, creează totuși noi presiuni asupra modului în care țările gestionează apa pe plan intern și în relațiile lor internaționale. Consensul științific sugerează că actuala criză a apei este o criză a guvernării. Prin urmare, rădăcina problemei nu stă neapărat în disponibilitatea limitată a apei. În schimb, modul în care legile, politicile și deciziile financiare cu privire la apă sunt luate, implementate și urmărite de către guvern și societate. Astfel de provocări apar cu și mai multă forță într-un context abtestat în care acțiunea sau inacțiunea unei țări poate da naștere la impacturi negative disproporționate asupra resurselor de apă disponibile celorlalți. În consecință, cunoașterea modului de prevenire, gestionare și rezolvare a conflictelor legate de apă la nivel intern și internațional va fi un atu critic pentru prosperitatea și stabilitatea oricărei națiuni în secolul XXI.

University of Public Service și apă

University of Public Service Ludovika a fost concepută ca o școală cuprinzătoare de guvernare care cuprind toate domeniile majore ale managementului statului modern: administrație publică, apărare, aplicarea legii și diplomație. University of Public Service Ludovika Facultatea de Științe a Apei se mândrește și cu cea mai veche instituție de învățământ superior din Ungaria dedicată apei, situată în orașele Baja și Budapesta de pe malul Dunării. În ultimii ani, Facultatea și-a extins semnificativ activitățile de cercetare și educație, ajungând la dimensiunile politice, politice, juridice și instituționale ale apei. Foarte important, Facultatea servește și ca instituție oficială de recalificare a autorităților maghiare de apă, oferind studenților acces unic la practica zilnică de gestionare a apei în bazinul mai larg al Dunării. Programul de masterat, care este specializat în guvernarea apei, a fost dezvoltat de Departamentul de Apă și Politică de Mediu al Facultății, situat în Budapesta.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări