Keystone logo
University of Pitesti

University of Pitesti

University of Pitesti

Introducere

Istorie

Prima școală de învățământ superior din Pitești a fost înființată în 1962 și a fost numită „Institutul Pedagogic de 3 ani” cu specializări pedagogice în Matematică, Fizică, Biologie, Chimie, Filologie și Educație fizică și Sport. A urmat deschiderea specializărilor tehnice, ceea ce a dus la înființarea Institutului de subingineri (1969), unit în 1974 sub numele de Institutul de învățământ superior. Ulterior, au existat diverse alte forme de organizare, într-o perioadă aflată în subordinea Institutului Politehnic București, ajungând în 1991, când, după trei decenii de acumulări în acest segment intelectual, a devenit autonomă și a primit denumirea de „ University of Pitesti ”.

Începând de la început, University of Pitesti a polarizat interesul multor tineri din țară pentru programele de studiu pe care le-a oferit, pentru calitatea educației oferite de personalul academic excepțional, dar și pentru studenții din întreaga țară. din lume, din moment ce Piteștiul este renumit pentru cel mai mare centru de instruire în limba română pentru studenții străini.

Amigos em campus universitário

Misiune

University of Pitesti își asumă misiunea educației și cercetării, realizând trinomul universității moderne: educație - cercetare - servicii comunitare, după cum urmează:

  • Dezvoltarea profesională la nivel universitar și postuniversitar și în conceptul de învățare continuă, în scopul dezvoltării personale, inserării absolvenților pe piața muncii, satisfacerea competenței mediului socio-economic și adaptabilitate la schimbări permanente.
  • Generarea și transferul de cunoștințe prin cercetare științifică fundamentală și aplicativă, dezvoltare, inovare și transfer de tehnologie, creație individuală și colectivă, relevantă și semnificativă la nivel regional, național și internațional.
  • Promovarea și dezvoltarea parteneriatelor la nivel local, regional și național pentru a implica Universitatea în rezolvarea problemelor comunității și creșterea vizibilității și prestigiului.

În peste 50 de ani de existență în spațiul universitar românesc, University of Pitesti a fost și este recunoscută ca o sursă de resurse umane, pregătită într-o formulă de excelență pentru piața muncii locale, naționale și internaționale. University of Pitesti oferă acces gratuit și coordonat la educația modernă, adaptată nevoilor și realităților mediului socio-economic european.

În toți acești ani, a existat o preocupare majoră pentru dezvoltarea educației în județul Argeș, oferta educațională devenind astfel foarte generoasă, deschizând sucursale în zonele de interes din regiune.

Locații

  • Pitești

    Str. Targu din Vale nr. 1, 110040, Pitești

Întrebări