Keystone logo
University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

Introducere

ISTORIA IOA

În 1927, Pierre de Coubertin a fost invitat de către guvernul grec a Olympia, pentru a participa la dezvelirea unei stele comemorative creat pentru a onora acțiunile sale pentru a revigora Jocurile Olimpice. În timpul șederii sale în Grecia, el a discutat despre necesitatea unui centru universitar pentru studiul mișcării olimpice și a tendințelor sale cu prietenul său Ioannis Chrysafis, care a condus Departamentul de Educație Fizică de la Universitatea din Atena. Coubertin credea că Mișcării Olimpice nu ar trebui să se abată de la obiectivele sale educaționale și a scris: "Eu nu am fost în măsură să efectueze la sfârșitul ceea ce am vrut pentru a perfecta. Eu cred că un centru de studii Olimpice ar ajuta conservarea și progresul munca mea mai mult decât orice altceva, și l-ar împiedica să căile false pe care mă tem ".

ideile Coubertin au fost în acord cu obiectivele Comitetului Olimpic Elen, care a dorit să creeze un centru universitar modelat după gimnaziul vechi, de a stabili bazele pentru valoarea educativă a sportului prin realizarea de studii și organizarea de jocuri clasice. Decesele subite ale Chrysafis (1930) și Coubertin (1937) le-a împiedicat de la punerea în aplicare a lor an ideas.One după moartea Coubertin și urma propria dorinta, inima lui a fost plasat în interiorul stela comemorativă din Olympia antică.

Aceasta reaprins ideea de înființare a unui centru de Jocurile Olimpice de la Olympia antică. Proiectul a fost preluat de Ioannis Ketseas, un student de Chrysafis la Gimnastica Club Națională și secretar al Comitetului Olimpic Elenă și germană Carl Diem, un asociat apropiat al Coubertin dedicat Mișcării Olimpice și educație. Diem și Ketseas, care a lucrat împreună pentru prima Ștafeta Torței de la Olympia la Berlin în 1936, a decis să lucreze spre realizarea unui Centru de Studii Olimpice. De 1,938 au pregătit un plan pentru o instituție numită Academia Internațional Olimpic și l-au prezentat Comitetului Olimpic Elen. Hoc a adoptat planul, și în același an, incluse în Carta sa, înființarea și funcționarea IOA, ca unul dintre obiectivele Comitetului.

La Sesiunea CIO 38 în Cairo, membrii CIO au fost informați de către hoc cu privire la legea adoptată recent pentru înființarea unei Academii olimpic din Grecia. Un an mai târziu, la Sesiunea CIO 39 de la Londra, CIO a decis să plaseze această fundație care să promoveze idealurile olimpice prin educație sub auspiciile sale. De la sfârșitul al doilea război mondial, un memorandum detaliate despre funcționarea Academiei, elaborat de Ketseas și Diem, a fost prezentat la Sesiunea CIO 41 la Stockholm, în iunie 1947.

Pe 28 aprilie 1949, Sesiunea CIO 44 la Roma a aprobat în unanimitate înființarea IOA, și li se atribuie punerea în aplicare și funcționarea sa a Comitetului Olimpic Elen, sub auspiciile CIO. Câțiva ani mai târziu și după o luptă îndelungată, primul IOA sesiunii este prevăzută pentru vara anului 1961 pentru a coincide cu ceremonia de deschidere a antic stadion de Olympia, care a fost excavat datorită inițiativei de Carl Diem, care a asigurat cheltuielile pentru proiectul.

Academia Internațională Olimpic a fost inaugurat oficial pe 14 iunie 1961, precum și lucrările primei sesiuni au fost conduse de Cleanthis Paleologul, Director al Departamentului de Educație Fizică de la Universitatea din Atena, și germană profesorul Lotz.

De la 1962-1990 preocupările academice ale Academiei au fost coordonate de întârziere de Dean, Otto Szymiczek, a căror contribuție la dezvoltarea Academiei a fost de neprețuit; împreună cu profesorul Paleologul, care a fost făcut de onoare vicepreședinte al Academiei, au clasat cursul timp de trei decenii, și au fost atât primit Medalia de Aur a contribuției Academy.The de N. Nissiotis, profesor de filosofia religiei, a fost de asemenea un rol esential in dezvoltarea științifică a IOA. El a prezidat Academiei din 1977 la moartea sa în 1986.

În timpul primei sale deceniu de funcționare, activitățile IOA-au limitat la Sesiunea Internațională pentru tinerii participanti. Din 1970, IOA pusă în aplicare treptat programe educaționale suplimentare dedicate problemelor ale Mișcării Olimpice. Astăzi, multe evenimente diferite au loc în fiecare an, la sediul din Olympia antică. Până în anul 1966, participanții au trăit în corturi, iar Sesiunile au avut loc sub pini. Primele cladiri au fost finalizate în 1967, și au fost treptat adăugată la cu facilități sportive și clădiri noi. Noul centru de conferințe a fost finalizată în 1994, aducerea de stat a instalațiilor de artă la serviciul de participanți.

În semn de recunoaștere a contribuției sale la scopul umanistă servește și la dezvoltarea mișcării olimpice, IOA a fost distins cu Premiul Bonacosa în 1961 și 1970, precum și Cupa olimpic în 1981.

VIZIUNEA Pentru a explora și de a spori CONTRIBUȚIA Olimpismului omenirii în secolul 21

Funcțiile Academia Internațional Olimpic, ca centru interdisciplinar multicultural care are ca scop studierea, îmbogățirea și promovarea olimpismului. Fundamentul unei astfel de instituții a fost inspirat de Gymnasium vechi, care a modelat olimpic Idealul de armonios corpul, voință și minte cultivarea.

Organizarea primelor Jocuri Olimpice din secolul 21 de la Atena a avut loc într-un context de schimbări la nivel internațional, care afectează fiecare aspect al gândirii umane și activity.We, culturile noastre și civilizații noastre au intrat deja o perioadă de tranziție mai mare, în care imaginile ale lumii care ne-am folosit pentru a lua de la sine sunt modificate.

Cele interdependente progrese științifice, tehnologice, economice, politice și sociale care caracterizează cursul omenirii spre al treilea mileniu influențează fiecare idee, normă și instituirea community.This noștri internaționali val dinamic este, de asemenea, deschiderea de noi forme de dialog pentru viitoare a Olimpismului. Mai mult decât atât, după cum se poate vedea prin studiul istoriei sale de vârstă lung, Olimpic ideal are întotdeauna fost conceput și a format în conformitate cu condițiile mai largi în vigoare în perioade diferite de timp.

Nașterea, prosperitatea, declinul și renașterea Jocurilor Olimpice au fost toate reflectarea condițiilor culturale mai largi care au modelat fiecare epocă. Speculațiile și potențialul încă evoluează din Mișcării Olimpice sunt în mod natural care apar în procesul de realizare a unui astfel de ideal.

"Olimpiadelor", la urma urmei, în cuvintele de Pierre de Coubertin, "nu este un sistem, este o stare de spirit. Se poate pătrunde o mare varietate de moduri de exprimare și nici o rasa sau era poate pretinde să aibă monopolul de ea ".

Academia Internațională Olimpic oferă o oportunitate unică pentru studenți, cadre universitare, sportivi, artiști și oficiali din întreaga lume pentru a face schimb de idei și să împărtășească această "stare de spirit" în Olympia antică.

Marea varietate de sesiuni de invatamant, programe academice și de cercetare în profunzime studii, care sunt oferite, toate urmărească servire viziunea Academiei Internaționale Olimpice pentru noul secol: pentru a explora și de a spori contribuția Olimpismului pentru umanitate.

MISIUNE MISIUNEA DE Olimpic International ACADEMY

Scopul Academiei Internaționale Olimpic este de a crea un centru cultural internațional în Olympia, pentru a păstra și răspândi spiritul olimpic, studiul și punerea în aplicare a principiilor educaționale și sociale ale olimpismului și consolida baza științifică a olimpic Ideal, în conformitate cu principiile stabilite de grecii antici și revivers mișcării olimpice contemporane, prin initiativa baronul de Coubertin. Misiunea IOA este:

 1. Să funcționeze ca un Centru Internațional Academic de Studii Olimpice, educație și cercetare.
 2. Să acționeze ca un forum internațional pentru libera exprimare și schimbul de idei între olimpic de familie, intelectuali, oameni de stiinta, sportivi, administratori de sport, educatori, artiști și tinerii lumii.
 3. Pentru a aduce împreună oameni din întreaga lume, într-un spirit de prietenie și cooperare.
 4. Pentru a motiva oamenii să folosească experiențele și cunoștințele dobândite în IOA productiv, în promovarea idealurilor olimpice în țările respective.
 5. Pentru a servi și de a promova idealurile și principiile Mișcării Olimpice.
 6. Să coopereze cu și să asiste academiile nationale olimpice, precum și orice alte instituții dedicate olimpic Educației.
 7. Să exploreze în continuare și de a spori contribuția Olimpismului pentru umanitate.

Admitere

Locații

 • Athens

  52, Dimitrios Vikelas Avenue, 152 33, Athens

 • Diethnis Olimpiaki Akadimia

  Diethnis Olimpiaki Akadimia, Grecia

  • Archaia Olympia

   Archaia Olympia, Grecia

   • Sparti

    Plateon 20, Sparti 231 00, Greece, 231 00, Sparti

    Întrebări