Keystone logo
University of Padova

University of Padova

University of Padova

Introducere

Universitatea din Padova a fost fondată în 1222 și este una dintre cele mai vechi și mai prestigioase universități din Europa.

Nicolaus Copernic, Galileo Galilei, Andrea Vesalio, William Harvey, Pietro d'Abano și Carlo Goldoni sunt doar câțiva dintre oamenii de știință, medici, filozofi, juriști și scriitori care au făcut din Padova un reper pentru descoperirea și răspândirea științei și a științei europene. cultură.

La Padova, Elena Lucrezia Cornaro Piscopia a devenit prima femeie din lume care a primit o diplomă, când a absolvit Filosofia în 1678.

Universitatea din Padova, loială motto-ului său Universa Universis Patavina Libertas, a fost întotdeauna un bastion al gândirii libere, al studiului și al cercetării.

Astăzi, Padova este o universitate multidisciplinară majoră a cărei lectori, studenți și personal reprezintă aproape o treime din populația orașului. Cele 8 școli ale sale (științe agricole și medicină veterinară, științe economice și politice, inginerie, drept, științe umane și sociale și patrimoniu cultural, medicină, psihologie și știință) și cele 32 de departamente se asigură că oferă o gamă largă și variată de materii care acoperă toate domeniile de învățare.

Universitatea este, de asemenea, inima științifică și culturală a industriului nord-est al Italiei, oferind formare înalt specializată pentru cei peste 7 milioane de rezidenți ai zonei și pentru cele peste 650.000 de afaceri ale sale, un rol făcut posibil de rețeaua sa extinsă de campusuri situate în Veneto. regiune.

Caracteristici Campus

  Admitere

  Diplome de licență

  Pentru a fi eligibil pentru admiterea la o diplomă de licență sau o diplomă cu un singur ciclu, aveți nevoie de un cazier școlar de minim 12 ani.

  Dacă vi s-a acordat o diplomă finală după un program de studii mai scurt (adică mai puțin de 12 ani), pentru a deveni eligibil trebuie să:

  • au urmat cel puțin 1 (în cazul a 11 ani de școlarizare) sau 2 (în cazul a 10 ani de școlarizare) ani de studii academice și a promovat toate examenele programate. sau
  • au obținut o calificare postliceală într-o instituție de învățământ superior neuniversitar, care atestă studiul suplimentar de unul sau doi ani. sau
  • au absolvit cursuri pregătitoare de unul sau doi ani (cursuri de fundație) pentru a compensa anii lipsă de școlarizare.

  Cursurile de bază pot fi folosite și pentru a îndeplini alte cerințe suplimentare necesare accesului la programe, dar nu pot înlocui absența diplomei de liceu.
  Anul preșcolar poate fi numărat în cei 12 ani de școlarizare dacă este recunoscut oficial ca parte integrantă a curriculum-ului școlar la nivel național, cu condiția ca frecvența să fie obligatorie și să includă predarea limbii țării (citit și scris) și a primele elemente de aritmetică.

  Dacă în țara în care ați obținut calificarea este stabilit un examen de admitere pentru admiterea la universitate (de exemplu: selectivitate în Spagna, Prova de Aferiçao sau Prova Geral de Acesso ao Ensino Superior în Portogallo, Vestibular sau Exame Nacional do Ensino Médio în Brazilia, Gao Kao în China, etc.), trebuie să furnizați și un certificat care atestă că ați promovat acel test.

  Ca alternativă la această certificare, trebuie să:

  • au urmat încă unul (în cazul a 12 ani de școlarizare) sau doi (în cazul a 11 ani de școlarizare) ani de studii academice în altă țară și/sau alt sistem străin și a promovat toate examenele programate. sau
  • au obținut o calificare post-secundară oficială italiană sau străină într-o instituție de învățământ superior neuniversitar cu o durată minimă de unul sau doi ani. sau
  • au absolvit cursurile Fundației susținute la o universitate italiană.

  Aceste certificate suplimentare permit doar înscrierea în primul an și nu pot fi evaluate în continuare pentru scurtarea programului de studii

  Diplome de masterat

  Pentru a fi eligibil pentru admiterea la o diplomă de master, aveți nevoie de o diplomă de licență sau o calificare străină echivalentă cu cerințe curriculare specifice, obținută de la o instituție de învățământ superior acreditată conform sistemului național de acreditare educațională din țara în care se află.

  În cazul în care titlul dvs. de studiu este eliberat de două sau mai multe universități (de exemplu, instituțiile de acordare și de predare nu sunt aceleași și aparțin unor sisteme naționale de învățământ diferite), fiecare instituție trebuie să fie acreditată conform sistemului național de acreditare educațională din țara în care se află. situat.

  Burse și finanțare

  Universitatea din Padova și alte instituții publice sau private alocă o serie de scutiri de taxe și burse pentru sprijinirea studenților. Printre altele, Bursa de Excelență Internațională Padova este oportunitatea perfectă rezervată potențialilor studenți internaționali foarte talentați care doresc să urmeze o diplomă de licență sau master în întregime în limba engleză.

  Sunt disponibile și premii pentru anumite categorii (de exemplu, studenți cu rezultate sportive sau academice speciale).

  Statistica absolvenților

  Cerințe de admitere la program

  Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

  Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

  Locații

  • Padua

   Via 8 Febbraio, 2 35122 Padova

  Întrebări