Keystone logo
University of Oviedo

University of Oviedo

University of Oviedo

Introducere

University of Oviedo este o instituție publică de învățământ superior și cercetare în Principatul Asturias. Cu peste 400 de ani de istorie, oferă o gamă completă de diplome de licență adaptate la Spațiul European al Învățământului Superior (EHEA) în toate domeniile de cunoștințe și programe de studii postuniversitare, în colaborare cu universități naționale și internaționale și peste 250 de companii.

Campus de excelență internațională

Cu o chemare internațională, legături strânse cu regiunea și un angajament puternic față de transferul de cunoștințe către lumea afacerilor, University of Oviedo fost una dintre primele nouă universități din Spania care au primit acreditarea ca Campus de Excelență Internațională la 26 noiembrie 2009 Proiectul CIE Asturias-Ad Futurum reunește peste 300 de instituții, companii și centre de tehnologie regionale și naționale.

Cifre importante

 • 25.000 de studenți
 • 2.000 de lectori și cercetători
 • 1.000 membri ai personalului administrativ
 • 57 Programe de licență
 • 50 de programe de masterat
 • 6 Programe de masterat Erasmus Mundus (3 coordonate de University of Oviedo )
 • 24 de programe de doctorat
 • 65 cursuri de certificat
 • 210 Paturi în sălile universitare de rezidență
 • 800 de studenți internaționali
 • 17 Facultăți și școli
 • 38 Departamente
 • 198 milioane EUR buget anual

Șapte campusuri din trei orașe

Învățământul are loc pe șapte campusuri din regiunea Asturias: Oviedo (El Cristo, El Milán, Llamaquique, Catalanes și Oviedo-Centrul), Gijón și Mieres, pe lângă oferirea de servicii universitare în Avilés. În 2010, a realizat un proces ambițios care a implicat fuziunea centrelor legate de Campusul de Excelență Internațională și a fost stabilit ca un exemplu de bune practici pentru universitățile spaniole. Ca rezultat, Universitatea are 16 facultăți și școli, patru instituții afiliate și Școala Profesională de Educație Fizică și Medicină Sportivă. Mai mult decât atât, Centrul Internațional de Studii Postuniversitare gestionează gradul de masterat și doctorat. Programe.

În plus, instituția academică are facilități sportive complet echipate și spații de cazare moderne, renovate, destinate studenților, lectorilor și personalului administrativ și de service.

Șofer de cercetare în regiune

University of Oviedo desfășoară 80% din activitățile de cercetare și dezvoltare și inovare desfășurate în Asturias și are servicii și facilități de ultimă generație pentru a facilita transferul de cunoștințe către lumea afacerilor. Veniturile pe care le obține din producția științifică se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro pe an, cu aproape 500 de contracte sau acorduri cu companii pentru realizarea proiectelor de cercetare.

Instituția din Asturiu are și două grupuri specializate (Energie, Mediu și Schimbări Climatice și Biomedicină și Sănătate), care au legături strânse cu parcurile tehnologice regionale și cu rețeaua de asistență medicală din Asturia.

Angajamentul față de societate

Adevărat al moștenirii istorice care a făcut University of Oviedo o instituție de pionierat în extinderea Universității din Spania la sfârșitul secolului al XIX-lea, activitatea de diseminare a cunoașterii depășește campusurile ei pentru a ajunge la întregul Principatul Asturias. Clădirea istorică, situată în centrul orașului Oviedo, găzduiește Centrul cultural LAUDEO Extension University, unde sunt organizate evenimente academice și culturale majore care sunt deschise societății asturiene în ansamblu.

Ca parte a responsabilității sociale corporative, University of Oviedo oferă servicii de îngrijire și suport pentru persoanele cu nevoi speciale și un "spațiu de solidaritate" unde au loc acțiuni de voluntariat și acțiuni de cooperare internațională. Unitatea pentru egalitate asigură respectarea politicilor de egalitate de gen și de reconciliere a muncii / familiei.

Caracteristici Campus

  Locații

  • Oviedo

   Edificio Histórico. Plaza del Riego, 4 Entresuelo., 33003, Oviedo

  Întrebări