Keystone logo
University of Oldenburg - Department of Computing Science

University of Oldenburg - Department of Computing Science

University of Oldenburg - Department of Computing Science

Introducere

Între timp, Departamentul de Informatică de la Universitatea din Oldenburg se uită înapoi la mai mult de 35 de ani de educație în toate domeniile informaticii și științei informaticii. Cercetarea energetică de renume internațional din Oldenburg - nu numai în domeniul informaticii energetice - are o istorie de peste 30 de ani, care se caracterizează printr-un schimb interdisciplinar cu alte locații universitare din Saxonia Inferioară, Germania, și din străinătate și diverse centre științifice. Lucrările în domeniul „Sisteme energetice inteligente” de la Universitatea din Oldenburg se numără printre grupul de top. Acest lucru se reflectă, de exemplu, în managementul proiectelor mari de cercetare interdisciplinare comune, în conducerea grupului de specialitate „Informatica energetică” al Gesellschaft für Informatik (Societatea Germană de Informatică) sau în înființarea din partea germană a conferinței de conducere DACH+ „. Informatica Energetica”. Informatica energetică din Oldenburg este în prezent cel mai mare grup național de cercetare în acest domeniu cu rețele internaționale, de exemplu prin parteneriatul asociat în Programul comun „Smart Grids” al Alianței Europene pentru Cercetare în Energie sau Grupul de interes emergent special ACM pentru sisteme energetice și informatică. „ACM SIGEIG-Energy” înființată în 2018. Universitatea este situată în Oldenburg, un oraș din Saxonia Inferioară care, în ciuda creșterii rapide actuale, și-a păstrat un farmec locuibil de oraș mic, cu o gamă bogată de activități culturale și de agrement. Micul oraș mare, cu peste 170.000 de locuitori, este situat în nord-vestul Germaniei, între Marea Nordului, Hamburg și granița cu Olanda. Marea Nordului modelează clima: vara nu este prea cald, iar iarna nu prea frig. La Universitatea din Oldenburg, există diverse oportunități pentru studenții internaționali și germani de a stabili relații între ei. Puteți fie să participați la evenimente, fie să vă implicați.

Avantajele studiului la Departamentul de Informatică

Mediu de cercetare creativ

Programele noastre de licență subliniază o educație de bază solidă în informatică și oferă perspective asupra cercetării de bază, precum și asupra diverselor aplicații ale informaticii în predare. În acest scop, departamentul cooperează strâns cu alte discipline din universitate, de exemplu, medicină și psihologie, precum și științe economice și sociale în special. Departamentul de Informatică promovează în mod activ implicarea timpurie și de succes a studenților în cercetările existente, ceea ce este confirmat impresionant de numeroase publicații și prezentări ale studenților la conferințe și târguri relevante, dintre care unele au fost premiate. Studenții apreciază acest mod de predare orientată spre cercetare, care îi familiarizează pe studenți cu problemele de cercetare deja în timpul studiilor.

Studiu - strâns în rețea

Individualitatea și manevrabilitate sunt două aspecte importante ale studiului. Profesorii din Oldenburg mențin un contact foarte strâns și bun cu elevii lor. În informatică, studenții lucrează împreună cu lectorii prin cursuri, practici, seminarii și teze. Mulți dintre studenții noștri sunt, de asemenea, implicați în probleme curente și activități de supraveghere ca tutori și asistenți studenți. Departamentul îndeplinește în mod deschis numeroasele cerințe ale unei locații universitare dinamice și noile cerințe formulate de studenții noștri.

Mediu inovator

Informatica vizibilă la nivel național și internațional din Oldenburg a stimulat un peisaj IT remarcabil în vecinătatea sa, cu accent pe domeniile viitoare ale mobilității, energiei, sănătății și mediului și durabilității. Pe lângă numeroasele companii IT, aceasta include în special Institutul afiliat OFFIS pentru Științe Informatice, una dintre cele mai importante instituții de cercetare non-universitare în domeniul informaticii din Germania și filiala nou înființată a Centrului German de Cercetare pentru Inteligență Artificială. În laboratoarele de cercetare pentru sisteme energetice în rețea, sisteme maritime, conducere asistată și automatizată, sisteme de îngrijire și sănătate viitoare, precum și pentru structurile orașelor inteligente, care sunt operate în comun de universitate și Institutul OFFIS pentru Științe Informatice, lucrăm împreună la inovare. soluții pentru problemele relevante din punct de vedere social ale viitorului. Prin cooperarea cu numeroase companii regionale și supraregionale și instituții publice, studenții pot deja să aplice abilitățile pe care le-au învățat în timpul studiilor. Universitatea din Oldenburg este un loc cosmopolit unde oameni din peste 110 de țări studiază, predau și cercetează.

Admitere

 1. O diplomă de licență de succes sau o diplomă echivalentă în informatică, informatică de afaceri, inginerie, inginerie electrică sau un program anterior adecvat de licență în domeniul tehnologiei informației, cu o componentă predominant tehnică și informatică sau într-un alt program de studii comparabil care cuprinde cel puțin 180 de puncte de credit la o licență germană. instituție de învățământ superior sau la o instituție de învățământ superior aparținând unuia dintre statele semnatare Bologna.
 2. Cunoștințe demonstrate în
  • Modelare și programare orientată pe obiecte (>= 5 CP)
  • Prelucrarea informațiilor (>=5 CP)
  • Matematică, în special algebră liniară și analiză (>= 10 CP)
 3. Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CEFR) Nivelul B2 sau solicitanții sunt vorbitori nativi sau au o calificare de admitere la universitate sau o diplomă universitară obținută în limba engleză (în ultimii doi ani)

Cerinte pentru viza

Dacă ești dintr-o țară care nu este membră a Uniunii Europene, ai nevoie de un permis de ședere pentru a studia în Germania, chiar dacă nu ai avut nevoie de viză pentru a intra în țară.

Pentru a obține sau a reînnoi permisul de ședere, trebuie să faceți o programare la Hochschulservice (Oficiul pentru rezidenți străini al orașului Oldenburg). Vă rugăm să programați programarea cu mult timp înainte (cu două luni înainte de expirare/în termen de 90 de zile de la sosirea dumneavoastră în Germania).

Pentru programare va trebui să aduceți următoarele documente:

 1. O confirmare curentă a asigurării dumneavoastră de sănătate. Dacă sunteți înscris în sistemul public de asigurări de sănătate, contactați furnizorul dvs. și lăsați-l să vă emită o scrisoare care să afirme că sunteți membru în prezent acolo; cardul de asigurări de sănătate nu este suficient. Dacă aveți o asigurare privată de sănătate, trebuie să vă extindeți asigurarea astfel încât să acopere întreaga perioadă pentru care doriți să aveți permis de ședere. Apoi, trebuie să prezentați dovada acestui lucru la Hochschulservi ce (Oficiul pentru rezidenți străini).
 2. O dovadă de finanțare pentru studii (copie a documentului), de exemplu, o scrisoare de la banca dvs. care confirmă că aveți un cont bancar blocat cu o restricție ("Sperrvermerk") care acoperă peste 11.208 EUR pe an (12 x 934 EUR pe lună) , o scrisoare de obligație formală sau o confirmare de bursă. Dacă puteți dovedi că costurile de închiriere și de închiriere incidente ale unității dvs. de cazare sunt mai mici de 360 EUR, valoarea dovadă a finanțării va fi redusă.
 3. Pașaportul tău național.
 4. O confirmare curentă a înscrierii (Immatrikulationsbescheinigung)
 5. O taxă de aproximativ 100 EUR (pentru primul permis de ședere) sau până la 93 sau 98 EUR (pentru fiecare reînnoire). Dacă vă finanțați șederea cu o bursă, Hochschulservice va verifica dacă poate fi aplicată o scutire de taxă.
 6. O fotografie biometrică de pașaport

Hochschulservice (Oficiul Rezidenților Străini) este situat în clădirea Primăriei Noi la Pferdemarkt 14 (camere A018/ A019).

Locații

 • Oldenburg

  Ammerländer Heerstraße,114-118, 26129, Oldenburg

Întrebări