Keystone logo
University of Macerata

University of Macerata

University of Macerata

Introducere

137287_GiornatadelLaureato-9410.jpg

UniMC dintr-o privire

University of Macerata (UniMC) a fost fondată în 1290 și este una dintre cele mai vechi universități din Europa. De-a lungul anilor, mii de absolvenți UniMc au devenit profesioniști distinși, antreprenori, persoane publice de renume, educatori, cercetători: fără îndoială, o parte din istoria italiană, europeană și internațională a fost construită de către absolvenții UniMC.

Acest glorios trecut este proiectat în viitor, iar UniMc este ferm angajat în inovare atât în predare, cât și în cercetare: accentul pe științele umaniste și științele sociale este principala forță a UniMC, iar „inovarea prin umanități” este deviza sa. Cei interesați de drept, științe politice și relații internaționale, economie și afaceri, educație, turism și patrimoniu cultural, comunicare, limbi străine, filozofie și istorie, pot găsi la UniMc un loc perfect!

UniMC oferă un mediu internațional și servicii de ultimă generație. În același timp, oferă o oportunitate unică de a experimenta un mod de viață italian tipic: universitatea este situată în centrul orașului, cu clădirile sale istorice și Pathways medievale. Este un „campus din oraș”!

Orașul Macerata este un oraș liniștit, dar vibrant, situat între mare și munți, echilibrul perfect între natură și construcțiile create de om. Multe evenimente culturale au loc în Macerata, unele dintre care sunt recunoscute la nivel internațional, precum sezonul de operă „Opera Macerata” și festivalul de cântăreți „Musicultura”, ambele desfășurându-se în decorul unic și spectaculos al Arenei Sferisterio.

Zona se caracterizează printr-o calitate excelentă a vieții, datorită aerului curat și parcurilor naturale ale provinciei, precum și atmosferei sale liniștite, dar pline de viață, prezente în toate orașele și orașele din jur, care stau peisajului local. Orașul Macerata este situat într-o locație ideală pentru a ajunge la tot ceea ce provine provincia. Coasta Mării Adriatice, stațiunile de schi, Parcul Național al munților Sibillini, precum și alte orașe și situri istorice interesante și importante sunt toate în apropiere.

Cultura și arta domină orașul: o mulțime de monumente și muzee, alături de excelența arhitecturii civile, religioase și militare, a siturilor arheologice, a teatrelor istorice și a bibliotecilor împrăștiate pe teritoriu, fac ca Macerata să fie profund legată de rădăcinile sale culturale.

Misiunea noastră

Misiunea Universității constă în:

  • Creșterea valorii unei istorii de peste șapte secole dedicată meritului și calității tuturor studenților, cercetătorilor, profesorilor și personalului tehnico-administrativ;
  • Planificarea alegerilor noastre cu angajament și inteligență;
  • Îmbunătățirea și promovarea rezultatelor cercetării în domeniile de excelență;
  • Extinderea rețelei noastre internaționale pentru a sprijini dezvoltarea locală.

Locații

  • Macerata

    Via Crescimbeni, 30/32 - 62100 Macerata, 62100, Macerata

Întrebări