Keystone logo
University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

University of Luxembourg Faculty of Science, Technology and Medicine

Introducere

Despre Universitate

Fondată în 2003, Universitatea din Luxemburg este singura universitate publică din Marele Ducat al Luxemburgului. Multilingvă, internațională și orientată spre cercetare, este și o instituție modernă, cu o atmosferă personală.

Despre noi

• Fondată în 2003

• Multilingv, internațional, orientat spre cercetare

• 850 de experți profesioniști (personal științific și de cercetare) sprijină 250 de profesori, asistenți și lectori în predarea lor

• Aproape de instituțiile europene și de centrul financiar al Luxemburgului

Bun venit la Facultatea de Știință, Tehnologie și Medicină (FSTM)

Facultatea de Științe, Tehnologie și Medicină (FSTM) contribuie cu expertiză multidisciplinară în domeniile Matematică, Fizică, Inginerie, Informatică și Științe ale Vieții. Prin dubla sa misiune de predare și cercetare, FSTM urmărește să genereze și să disemineze cunoștințe și să formeze noi generații de cetățeni responsabili, pentru a înțelege, explica și promova mai bine societatea și mediul în care trăim.

Studiază la FSTM

Peste 2000 de studenți sunt înscriși în 8 programe de licență, 18 de masterat, 1 școală doctorală și programe de învățare pe tot parcursul vieții. Studenții sunt îndrumați de o echipă de 80 de profesori și lectori superiori internaționali și renumiți. FSTM oferă un mediu de lucru excelent și oportunități pentru cursuri multilingve și în grupuri mici, implicare timpurie în proiecte de cercetare și legături strânse cu instituții și industrii.

Facem cercetări la FSTM

Compus din 5 departamente, FSTM participă la știință și inovare de ultimă oră, în colaborare cu parteneri locali și internaționali. Peste 270 de profesori, postdoc, doctoranzi, personal științific și tehnic efectuează cercetări interdisciplinare într-un mediu dinamic, favorabil și multilingv.

Locații

 • Esch-sur-Alzette

  2, avenue de l'Université, L-4365 Esch-sur-Alzette, 4365, Esch-sur-Alzette

  • Kirchberg

   6, rue Richard Coudenhove-Kalergi, L-1359 Luxembourg, 1359, Kirchberg

   • Luxembourg City

    162a, avenue de la Faïencerie, L-1511 Luxembourg, 1511, Luxembourg City

    Întrebări