Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Introducere

Universitatea din Groningen

Universitatea din Groningen este o universitate de cercetare de top 100, cu o perspectivă globală. Suntem în prezent pe locul 75 în clasamentul Times Higher Education și oferim peste 30 de programe de licență cu predare în limba engleză și peste 125 de programe de masterat . Fondată în 1614, universitatea este una dintre cele mai vechi universități de cercetare din Olanda. Suntem o universitate cu adevărat internațională, cu peste 36.000 de studenți și 9.000 de studenți internaționali de peste 120 de naționalități diferite.

De ce să alegi Groningen?

Educație de calitate superioară: Universitatea din Groningen oferă o gamă variată de programe de studii interesante și foarte apreciate. În calitate de student, veți beneficia de o supraveghere de înaltă calitate și veți avea multe opțiuni din care să alegeți. Universitatea din Groningen a primit eticheta de calitate "Cea mai bună universitate tradițională din Țările de Jos".

Cercetări de top: suntem printre cele mai importante universități de cercetare din Europa. În 2016, profesorul nostru Ben Feringa a câștigat premiul Nobel pentru chimie. Universitatea desfășoară cercetări de ultimă oră și relevante din punct de vedere social, iar cercetarea noastră construiește punți între discipline.

Viață studențească vibrantă: Groningen este un oraș studențesc vibrant. Populația sa are cea mai scăzută vârstă medie din Țările de Jos. Unul din patru din cei 200.000 de locuitori este student. Studenții pot fi văzuți peste tot: studiind în parc, bucurându-se de viața de noapte și lucrând la diferite locuri de muncă cu jumătate de normă. Groningen este un oraș sigur și verde în care să locuiești și a fost ales drept unul dintre cele mai fericite orașe din Europa.

400 de ani de reputație: Universitatea din Groningen are o istorie bogată și o reputație excelentă. Mulți oameni foarte talentați într-o varietate de discipline au studiat sau au lucrat la universitate în cei 400 de ani de existență, inclusiv patru laureați ai Premiului Nobel, prima studentă universitară din Țările de Jos, prima femeie conferențiar, primul astronaut olandez și primul președinte al Băncii Europene.

Cu adevărat internațional: Suntem cunoscuți pentru comunitatea noastră internațională numeroasă. Aproape 6.000 de studenți internaționali studiază anual în Groningen din peste 120 de țări. Să trăiești în Groningen fără să vorbești olandeză nu este o problemă; vei putea să comanzi mâncare, să faci cumpărături de haine și chiar să iei lecții de sport în limba engleză. Universitatea din Groningen are legături internaționale puternice, ceea ce înseamnă că puteți petrece cu ușurință o parte din licență studiind în străinătate. Oferim, de asemenea, mai multe programe internaționale unice de masterat în cooperare cu alte mari universități europene.

Programe de licență

Oferim peste 30 de programe de licență predate în engleză. Nouă dintre programele noastre de licență au primit eticheta de calitate „ Programul de nivel superior ”.

Programe de master

În prezent, Universitatea din Groningen oferă peste 125 de programe de masterat cu predare în limba engleză , dintre care 18 sunt clasificate ca "Top Rated Program" în Olanda.

facultăţi

Cercetarea și educația la Universitatea din Groningen sunt organizate în cadrul a 11 facultăți diferite. Aceste facultăți sunt:

Facultatea de Economie și Afaceri
Facultatea de Științe Comportamentale și Sociale
Facultatea de Teologie și Studii Religioase
Facultatea de Arte
Facultatea de Științe Medicale
Facultatea de Drept
Facultatea de Științe Spațiale
Facultatea de Filosofie
Facultatea de Științe și Inginerie
Colegiul Universitar Groningen
Campus Fryslân

Caracteristici Campus

University of Groningen are trei campusuri răspândite în două orașe. În Groningen, 11 facultăți au sediul în 150 de clădiri diferite din jurul orașului, în două campusuri.

Dacă studiezi în cadrul Facultății de Științe și Inginerie sau în cadrul Facultății de Economie și Afaceri, probabil vei participa la cursuri în campusul Zernike din nordul orașului.

Pentru facultățile de Științe Comportamentale și Sociale, Teologie și Studii Religioase, Arte, Științe Medicale, Drept, Științe Spațiale, Filosofie și Colegiul Universitar Gronigen, clădirile sunt răspândite în centrul orașului.

În Leeuwarden, un oraș din apropiere de Groningen, puteți găsi Campus Fryslân. Aceasta este o facultate unică, deoarece mai multe discipline sunt reprezentate în cadrul facultății.

Aruncă o privire pe site-ul nostru pentru mai multe informații despre facultățile noastre!

Groningen este un oraș cu o populație mare de studenți, ceea ce poate face adesea o provocare să găsiți o cazare. Studenții locuiesc în tot orașul în diferite tipuri de cazare. Acestea variază ca preț și includ locuințe comune cu alți studenți, studiouri sau apartamente individuale și cu SSH - furnizorul independent de locuințe pentru studenți din oraș. University of Groningen nu este o universitate de campus și nu oferă cazare în campus. Prin urmare, va trebui să vă găsiți propria cazare. Cu cât găsești mai devreme cazare, cu atât mai bine.

Pentru mai multe informații despre cazare în Groningen, vizitați site-ul nostru și căutați secțiunea de informații pentru potențiali studenți!

  Burse și finanțare

  Universitatea se angajează să recunoască excelența în rezultatele academice, oferind o serie de burse pentru studenți și cercetători internaționali. Mai multe burse sunt disponibile pentru studenții internaționali care sunt motivați să studieze licență, master și doctorat. programe, precum și pentru schimburi, cursuri scurte și sejururi de cercetare la universitatea noastră.

  Clasamente

  University of Groningen

  Viața în campus și facilități

  • Bibliotecă cu spații de studiu, acces la peste 80.000 de reviste electronice, un milion de cărți electronice, trei milioane de cărți tipărite și 5000 de reviste
  • Servicii de carieră care pregătesc studenții pentru piața muncii cu verificări de CV, ateliere și sfaturi personale în carieră
  • Centru de limbi străine cu cursuri de la franceză și italiană la japoneză și ebraică, precum și olandeză
  • Centrul de servicii pentru studenți care oferă sprijin în ceea ce privește abilitățile de studiu, problemele psihologice, problemele financiare și studiul cu o deficiență funcțională
  • ACLO, o mare asociație sportivă care oferă până la 100 de tipuri diferite de sporturi la care poți participa

  Viața de student înseamnă mult mai mult decât doar a te pregăti pentru o viață întreagă de realizări. În timpul petrecut în Groningen, veți putea experimenta tot ce are de oferit orașul, de la o scenă vibrantă de artă și muzică până la o viață de noapte unică, inspirată de studenți.

  Alăturați-vă cluburilor

  Indiferent dacă doriți să vă urmați pasiunea, să încercați un nou hobby sau pur și simplu să vă faceți noi prieteni, vă puteți alătura uneia dintre numeroasele noastre asociații sportive, de studiu și studenți conduse de studenți! De la sport la cultură, de la politică la petreceri, veți găsi fără îndoială o asociație care să se potrivească intereselor dumneavoastră. Puteți găsi informații despre asociații de studiu, studențești și sportive pe site-ul nostru!

  Orașul petrecerilor

  Ca oraș studentesc olandez prin excelență, Groningen oferă o viață de noapte de neegalat, cu peste 150 de baruri și locuri de divertisment care atrag oameni din toată lumea. Intrarea gratuită este standard, iar reducerile pentru studenți sunt obișnuite, făcând orașul locul perfect pentru cei cu buget pentru studenți. Aflați despre festivalurile de clasă mondială, instalațiile de artă stradală și muzeele de renume internațional pe care Groningen le are pe site-ul nostru.

  Orașul Tânăr

  În timp ce Groningen este un oraș vechi cu rădăcini care pot fi urmărite încă din epoca fierului, din punct de vedere al populației, este unul dintre cele mai tinere din Europa. Cu o vârstă medie de 34 de ani, orașul are o atmosferă unică pe care nu o vei găsi în altă parte. Numită recent „capitala mondială a ciclismului”, nu este surprinzător faptul că Groningen are o infrastructură fantastică pentru ciclism - totul este la doar o scurtă plimbare cu bicicleta. Orașul în sine are tot ce ai nevoie, de la piețe stradale în aer liber până la lanțuri de modă populare. Aflați despre ce mai are de oferit Groningen pe site-ul nostru!

  Baza mare

  Groningen este o bază ideală de unde să-ți lansezi aventurile de călătorie. Pentru spațiu deschis și aer curat, puteți merge și explora litoralul sau una dintre insulele olandeze - situată la doar 40 km de centrul orașului. Majoritatea Țărilor de Jos, inclusiv Amsterdam, și câteva orașe mari germane, cum ar fi Hamburg, Bremen și Dortmund, sunt accesibile cu trenul, mașina sau autobuzul în doar câteva ore. Cu Belgia, Franța sau Danemarca la doar câteva ore distanță cu trenul, mașina, feribotul sau autobuzul și propriul nostru aeroport Groningen-Eelde, ești o locație perfectă pentru a călători!

  Cerințe de admitere la program

  Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

  Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

  Locații

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Chat with students

    Întrebări