Keystone logo
University of Graz – School of Business, Economics and Social Sciences

University of Graz – School of Business, Economics and Social Sciences

University of Graz – School of Business, Economics and Social Sciences

Introducere

Facultatea de Științe Sociale și Economice din Karl-Franzens-University Graz a fost fondată în 1975. În special, economistul de afaceri Karl Lechner a adus o contribuție substanțială la dezvoltarea acesteia. Astăzi, facultatea cu aproximativ 7.000 de studenți și mai mult de 700 de absolvenți pe an este una dintre cele mai mari instituții de predare și cercetare în științe sociale și economice din Europa.

Facultatea face parte din Karl-Franzens-University Graz, fondată în 1585, a doua cea mai veche universitate din Austria. Facultatea privește din nou o lungă tradiție de predare și cercetare în economie. Probabil cel mai cunoscut profesor din Graz a fost Josef Schumpeter (profesor la Graz din 1911-1921, decan 1916/17).

Facultatea a suferit o reorganizare fundamentală în ultimii ani. Pe baza cerințelor Consiliului Universității și Senatului și însoțit de un grup de evaluare internațional, consiliul facultății a făcut modificări ample: au fost numiți noi catedre și au fost implementate modificări instituționale în conformitate cu Procesul Bologna. Facultatea este orientată la nivel internațional cu facultatea, programele și studenții. Facultatea este găzduită în centrul RESOWI, care a fost construit în 1997.

Locații

  • Graz

    Universitaetsstrasse 15/AE 8010 Graz, Austria, , Graz

Întrebări